My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς γιορτάζει τους Πεντεκαίδεκα Μάρτυρες

Αργεί σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου η πόλη του Κιλκίς τιμώντας τους πολιούχους της, Πεντεκαίδεκα Μάρτυρες.

Χθες Τρίτη εψάλη το βράδι με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική κατάνυξη ο μέγας πολυαρχιερατικός  εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και αρχιερατικού θείου κηρύγματος.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλος, πλαισιωμένος από τον Σεβασμιώτατο Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και τον οικείο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Νωρίτερα οι Μητροπολίτες, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός υποδέχθηκαν μπροστά από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των ΠέντεκαιΔέκα Ιερομαρτύρων το αντίγραφο της Ιερής Εικόνος της Παναγίας της Βηματάρισσας, που φυλάσσεται στο ιερό βήμα της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και μετέφεραν στο Κιλκίς οι πατέρες για την εορτή και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου.

Μέσα σε μια κατάμεστη από πιστούς Εκκλησία, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παύλος στο θείο κήρυγμα του έκανε αναφορά στον βίο και στην μαρτυρία των Αγίων ΠέντεκαιΔέκα Μαρτύρων για τον Χριστό και την πίστη τους και πως σήμερα η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα μια κρίσης πνευματικής, μιας κρίσης αρχών και αξιών.

Από την πλευρά του ο οικείος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους δύο Μητροπολίτες γιατί λαμπρύνουν με την παρουσία τους τον εορτασμό των πολιούχων μαζί με τον Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ που μετέχει στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο ανήμερα της εορτής, σήμερα Τετάρτη.

Από την Romfea.gr – Χρήστος Καναρόπουλος

Σχολιάστε