My Twitter Feed

26 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΓΑΣ Κιλκίς: Ο στόχος δεν επετεύχθη -

Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος, 2019

Σημαντικό τρίποντο για Αλέξανδρο -

Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη συγκέντρωση Κυριακίδη -

Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος, 2019

«Θα λυθεί το θέμα με τα αδέσποτα» -

Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος, 2019

Ο Κιλτίδης για Νοσοκομείο Κιλκίς -

Κυριακή, 24 Φεβρουάριος, 2019

Φλέβισε για τα καλά ο Φλεβάρης -

Σάββατο, 23 Φεβρουάριος, 2019

Για το τυρί από το τόπο μας -

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος, 2019

Αυξήσεις μισθών για κοινωφελή εργασία -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Το Κιλκίς αγαπάει την ΔΕΘ

Οι δημότες του Δήμου Κιλκίς αγαπούν και στηρίζουν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το απέδειξαν προχθές Τρίτη με τη μαζική παρουσία τους στην αναπλασμένη περιοχή του Πάρκου – Κήπου, που πλημμύρισε από μουσικές,  σύγχρονους και μοντέρνους χορούς, στην προεκθεσιακή εκδήλωση για την 81η διοργάνωση της Δ.Ε.Θ.

aerostatoΑπό νωρίς το απόγευμα παλιά και καινούρια τραγούδια από το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, που συνδέθηκε για πολλά χρόνια με την πορεία της Δ.Ε.Θ., κράτησαν συντροφιά στο πολυπληθές κοινό που συγχρόνως παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τις προσπάθειες των τεχνικών να φουσκώσουν το ασπροκόκκινο αερόστατο της HELEXPO και να το σταθεροποιήσουν στο έδαφος δαμάζοντας το ζεστό αεράκι.

Δεκάδες τολμηροί συμπολίτες μας συγκεντρώθηκαν γύρω από την κάλπη για να δηλώσουν συμμετοχή για μια δωρεάν πτήση πάνω από την πόλη του Κιλκίς με το αερόστατο. Οι τυχεροί που κληρώθηκαν ήταν η Μαρία Πουντζουκίδου και ο Θεοχάρης Τσιτσάς αλλά εξαιτίας των τεχνικών δυσκολιών δεν πέταξαν με το αερόστατο και θα δοκιμάσουν την εμπειρία της πτήσης στη Θεσσαλονίκη.

kipos-parkoΤη γιορτινή ατμόσφαιρα που επικράτησε χαιρέτισαν με το δικό τους ζεστό χρώμα ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, ο οποίος μίλησε για τον ιστορικό θεσμό της Δ.Ε.Θ. και την καταλυτική του συμβολή στην οικονομική, εμπορική και πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Θ. Τάσος Τζήκας και ο αντιπρόεδρός της Λάζαρος Λαζαρίδης, με αναφορές στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την περαιτέρω διεθνή άνοδο της έκθεσης και στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων που αφορούν κυρίως τη νέα γενιά στη φετινή διοργάνωση και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η επιχειρηματικότητα αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την οικονομική ανάκαμψη του θεσμού.

sismanidis-tonikidis-lazaridis-petzeretzisΣτο ανοιχτό θεατράκι του Κήπου παρουσιάστηκε στη συνέχεια μια εκπληκτική παράσταση μοντέρνου, φολκλόρ και σύγχρονου χορού από τη Σχολή Μπαλέτου και Ρυθμικής της Ματίνας Κουρσάρη και τη Σχολή Χορού Adagio της Μιράντας Φροστ. Οι αέρινες κινήσεις των κοριτσιών,  εμπνευσμένες από τη θεματική του αέρα χορογραφίες εντυπωσίασαν το κοινό που τις αντάμειψε με το θερμό του χειροκρότημα.

Την προεκθεσιακή εκδήλωση της 81ης Δ.Ε.Θ. διοργάνωσαν ο Δήμος Κιλκίς, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η HELEXPO Δ.Ε.Θ. ενώ κατά τη διάρκεια των δρωμένων προβλήθηκε βίντεο για την Εμποροπανήγυρη Κιλκίς που ξεκινά τη λειτουργία της την ερχόμενη Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι αντιδήμαρχοι Π. Πεντζερετζής, Δ. Τσαντάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Δημάκη, Α, Πογέλης, Ν. Στανημερόπουλος, ο π. δήμαρχος Κιλκίς Τ. Αμανατίδης.

Σχολιάστε