My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη

*Συλλυπητήρια από Γ. Γεωργαντά, Γ. Φραγγίδη, Δ. Κυριακίδη, ΔΕΕΠ ΝΔ, Δικηγορικό Σύλλογο, Αργοναύτες, Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών.

Μια ακόμα οδυνηρή απώλεια μέτρησε η τοπική μας κοινωνία: Ο γνωστός δικηγόρος και συγγραφέας Θόδωρος Παυλίδης άφησε τη τελευταία του πνοή το Σάββατο 9 Ιανουαρίου προκαλώντας βαθύ πένθος σε όλους όσους τον γνώρισαν και τον έζησαν.

Μελετητής της ιστορίας και όχι μόνο, του ποντιακού Ελληνισμού, ένας εκ των ιδρυτών του τοπικού μας δικηγορικού συλλόγου, λειτουργός της Αυτοδιοίκησης επί σειρά πολλών ετών, στρατιώτης με στεντόρια όμως φωνή όταν επρόκειτο για κριτική της κεντροδεξιάς παράταξης, ο εκλιπών τιμήθηκε πολλάκις για την πολύπλευρη προσφορά του στη τοπική κοινωνία, ενώ μεταξύ άλλων υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) και επίσης αναγορεύτηκε και επίτιμος δημότης του αδελφοποιημένου με το Κιλκίς, Δήμου Λατσιών Κύπρου.

Ο Θ. Παυλίδης έφυγε από ένα βαρύ εγκεφαλικό που του συνέβη τον Νοέμβριο του 2018 και νοσηλεύτηκε γι` αυτό στη Θεσσαλονίκη κι αργότερα σε κέντρα αποκατάστασης σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη.

Γεννήθηκε στο Δίβουνο το 1943 από γονείς που προέρχονταν από την Πάφρα της Σαμπσούντας του Πόντου. Σπούδασε στη Νομική τοπυ ΑΠΘ συμμετέχωντας στο τότε φοιτητικό κίνημα. Νυμφεύτηκε τη γιατρό Μαρία Φωτιάδου, με την οποία απέκτησε δυο παιδιά, τον Λευτέρη και την Χριστίνα, που συνεχίζουν σήμερα στο δρόμο του πατέρα τους ως δικηγόροι.

Η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω της πανδημίας, στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στο αγαπημένο του Δίβουνο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους λοιπούς συγγενείς και στους πολυάριθμους φίλους του αλησμόνητου Θόδωρου…

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

Από τον υφυπουργό Γιώργο Γεωργαντά

Η είδηση του θανάτου του Θόδωρου Παυλίδη μας γέμισε θλίψη και συγκίνηση. Ο Θόδωρος υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση και τη νομική επιστήμη, με αφοσίωση και εντιμότητα.

Ως πρώτος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, έδωσε το δικό του, μοναδικό, στίγμα, ενώ ξεχώρισε για τον διεκδικητικό του τόνο. Στάθηκε φιλικός και υποστηρικτικός, για τους δικηγόρους της γενιάς μου.

Η αγάπη του για τον Πόντο, οι ιδιαίτερες αναφορές του στο αγαπημένο του Δίβουνο, και η χαρακτηριστικά ζωντανή φωνή του, στα διαλλείματα των ακροατηρίων, θα μας συντροφεύουν πάντα.

Καλό ταξίδι, φίλε Θόδωρε

Από τον βουλευτή Γιώργο Φραγγίδη

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορήθηκα  το θάνατο του φίλου και δικηγόρου Θόδωρου Παυλίδη.

Η κοινωνία του Κιλκίς στερείται ένα μέλος της, που την τίμησε με την παρουσία και δράση του. Συνεργάστηκα μαζί του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Δραστήριος, αυστηρός στην κρίση του, αλλά πάντα δίκαιος και αντικειμενικός, έδινε τον καλύτερό του εαυτό για το καλό του τόπου μας.

Δεν ξεχνούσε όμως και την ιστορία των προγόνων του. Ασχολήθηκε έντονα με τον Ποντιακό Ελληνισμό και την ιστορία του, συμβάλλοντας σημαντικά στη σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Τα συλλυπητήριά μου   στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι Θόδωρε..

Από τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη

ο Κιλκίς πενθεί για τον αδόκητο χαμό του Θεόδωρου Παυλίδη, ενός διακεκριμένου συμπολίτη μας, η πολυσχιδής προσωπικότητα του οποίου αφήνει έντονο το αποτύπωμά της στην Αυτοδιοίκηση, στη νομική επιστήμη, στον τομέα της ιστορικής έρευνας.

Ο εκλιπών διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ενώ υπήρξε αρχιτέκτονας της αδελφοποίησης του Δήμου Κιλκίς με το Δήμο Λατσιών στις αρχές του ΄90.

Καταξιωμένος δικηγόρος και ιδιαίτερα αγαπητό μέλος στη δικηγορική οικογένεια, εκπροσώπησε επάξια τα αιτήματά της ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ασχολήθηκε επισταμένα με την ιστορική μελέτη του Ελληνισμού του Δυτικού Πόντου και με τη συγγραφή βιβλίων σχετικά με το Ποντιακό Ζήτημα και τους ανταλλάξιμους πρόσφυγες.

Η μαχητική διάθεση και η επίμονη αναζήτηση της αλήθειας ήταν οδηγοί της ζωής του και δεν τον εγκατέλειψαν ποτέ.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Από τη ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ

Η μαύρη ημέρα 9η Ιανουαρίου στέρησε την ζωή σε ακόμη έναν συμπατριώτη μας μια εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων της τοπικής μας κοινωνίας ενός επιφανούς στελέχους της παράταξης μας.

Ο Θεόδωρος Παυλίδης έχασε τη μάχη για τη ζωή και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη και οδύνη όχι μόνο στον ακριτικό νομό μας αλλά και στο πανελλήνιο καθώς ο εκλιπών ανήκε στους ανθρώπους που η μορφή του ξεπερνά τα στενά τοπικα όρια.

Επιστήμονας, ενεργός πολίτης, πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής ως πολιτευτής, ως άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως κομματικός στρατιώτης με “ανοιχτό” μυαλό και ρεαλιστικές προτάσεις και επιχειρήματα, πολυπράγμων, πολυγραφότατος,
αρθρογράφος, λάτρης της ιστορίας, Ανθρωπος με κεφαλαια γράμματα πάνω από όλα.

Ο αγαπητός Θόδωρος πέραν της πνευματικής του καλλιέργειας ήταν ένας απλός, ευγενικός, ταπεινός άνθρωπος της διπλανής πόρτας που ήταν έτοιμος πάντοτε να συνδράμει και να βοηθήσει τον πλησίον του.

Η παρουσία του και οι συμβουλές του θα μείνουν ζωντανές για πάντα στη σκέψη όλων όσων είχαμε την τιμή να συνεργασθουμε μαζί του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Αιώνια η μνήμη Του.

Στην οικογένεια, τους οικείους, τους συναδέλφους του και τους πάρα πολλούς γνωστούς και φίλους του θανόντος εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας.

Καλό Ταξίδι Θόδωρε

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς θρηνεί την απώλεια του συναδέλφου και πρώτου Προέδρου του, Θεόδωρου Παυλίδη.

Με ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση ενημερωθήκαμε για την απώλεια ενός ξεχωριστού ανθρώπου, που υπήρξε πρωτεργάτης στην αυτονομία και συγκρότηση του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, ενεργός πολίτης του τόπου μας, με πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Υπήρξε επιτυχημένος επαγγελματίας, δραστήριος άνθρωπος με πολλές μάχες στο ενεργητικό του, εξαιρετικός πατέρας.

Πρωταγωνιστής στα αυτοδιοικητικά του δήμου Κιλκίς, θήτευσε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για μια τετραετία.

Η αγάπη του για τον Πόντο πήρε σάρκα και οστά με την πραγματοποίηση πολλών προσκυνηματικών οδοιπορικών στον δυτικό Πόντο αλλά και με το ερευνητικό-συγγραφικό του έργο που αποτελεί παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συναδέλφους οικείους του.

Αντί στεφάνου θα διατεθεί συμβολικό ποσό στον «Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Κιλκίς “ΒηματίΖΩ”».

Από τους “Αργοναύτες”

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς ‘ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ’ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος μέλους της, Θεόδωρου Παυλίδη.

Η απώλειά του έφερε θλίψη και συγκίνηση σε όλο το Κιλκίς, καθώς ο Θεόδωρος Παυλίδης, με καταγωγή από την Πάφρα του Πόντου, υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα όχι μόνο στον ποντιακό χώρο αλλά και στην τοπική κοινωνία ως συγγραφέας και ερευνητής του Δυτικού Πόντου.

Ένας επιτυχημένος επαγγελματίας στο νομικό χώρο και συνάμα δραστήριος άνθρωπος. Η απουσία του θα είναι αισθητή.

Από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς

Η θλιβερή είδηση της αναχώρησης του Θεόδωρου Παυλίδη για το μεγάλο ταξίδι μάς κατακλύζει με ανείπωτη οδύνη. Αγαπητός στην κοινωνία του Κιλκίς, στην οποία πρόσφερε πάρα πολλά. Υπήρξε για πολλά χρόνια ενεργό και δραστήριο μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς (έφεδρος λοχαγός).

Τού ευχόμαστε καλό ταξίδι και στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Σχολιάστε