My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Το ιστορικό κέντρο της πόλης αλλάζει

Γράφει ο Δημήτρης Κυριακίδης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς. 

Το παραδοσιακό ιστορικό κέντρο της πόλης μας ασκεί μια απροσδιόριστη γοητεία, ίσως την έλξη του παλιού. Είναι συνυφασμένο με τις εικόνες της προσφυγιάς, με τον ιδρώτα των μεροκαματιάρηδων επαγγελματιών, με τον αγώνα επιβίωσης της πρώτης γενιάς των Κιλκισιωτών. Ένα καλά εξασκημένο μάτι θα αντιληφθεί τα ίχνη της πρώτης εμπορικής συγκέντρωσης σε κάποια παλαιάς κοπής μαγαζάκια με τις βαριές πόρτες και τη στενόμακρη διάταξη χώρου πάνω στην 21ης Ιουνίου και στους γύρω δρόμους.

Στα πολλά χρόνια που πέρασαν από τότε η εμπορική κίνηση αυξήθηκε. Δίπλα στα πρώτα καταστήματα προστέθηκαν και άλλα, με πιο μοντέρνες πινακίδες, με νέες δραστηριότητες και παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες. Η εικόνα όμως του παλιού και του καινούριου ως ενιαίο σύνολο είναι και διαφορετική και ανομοιόμορφη με αποτέλεσμα το εμπορικό κέντρο να στερείται μιας αισθητικής και ποιοτικής ταυτότητας και να μην είναι όσο πρέπει ελκυστικό και στους πολίτες και σε όσους το επισκέπτονται για πρώτη φορά. Στις σύγχρονες πόλεις αλλά και σε όσες διατηρούν την παραδοσιακή τους φυσιογνωμία, η αρχιτεκτονική του χώρου διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην ποιότητα ζωής και επηρεάζει θετικά δημιουργώντας αισθήματα συμπάθειας και εξοικείωσής μ’ αυτόν.

Κατά μια πολύ ευτυχή για τον τόπο μας συγκυρία, ο Δήμος Κιλκίς συνεργαζόμενος με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας αξιοποίησαν τις πρόνοιες του Eπιχειρησιακού προγράμματος ”Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα –Καινοτομία” και προχώρησαν σε μια παραγωγική πρόταση που προβλέπει έναν συνδυασμό εξειδικευμένων ενεργειών και στοχευμένων παρεμβάσεων για την ανάδειξη του εμπορικού κέντρου Κιλκίς σε πολυχώρο εμπορίου και πολιτισμού, εφοδιασμένου με συστήματα ‘’έξυπνης πόλης’’ για λειτουργίες όπως ο οδοφωτισμός και η στάθμευση και αισθητικά προσεγμένου με την ανάπτυξη νέου αστικού εξοπλισμού και στοιχείων πρασίνου.

Από τα πλέον εντυπωσιακά στοιχεία της πρότασης είναι η συμμετοχή εκατόν ενενήντα πέντε εμπόρων σ΄αυτό το σχέδιο και τούτο φανερώνει τη δίψα ενδιαφέροντος των εμπόρων και επαγγελματιών του τόπου μας, τη δίψα για καινοτομία, για ανανέωση της αισθητικής όψης του εμπορικού κέντρου με τα συνακόλουθα οφέλη για το Δήμο Κιλκίς, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και για τους καταναλωτές.

Από την αξιόλογη αυτή σύμπραξη Δήμου Κιλκίς και Εμπορικού Συλλόγου, που πιστεύω ότι θα τύχει θετικής μεταχείρισης από την αρμόδια αρχή, μπορούμε να αντλήσουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Θα σταθώ όμως μόνο σε δύο πράγματα: Στην πρωτοβουλία του Δήμου Κιλκίς να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στις τοπικές υποθέσεις και στην κινητοποίηση πολύτιμων δυνάμεων του τόπου μας για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου με ευεργετικές ωφέλειες για την πόλη.

Ένας Δήμος που εργάζεται, που συνεργάζεται, που παρεμβαίνει συνεχώς θετικά στην κοινωνία έχοντας στραμμένο το βλέμμα των διεκδικήσεών του ψηλά είναι ο Δήμος Κιλκίς στον οποίο θέλουμε να ζούμε και να δημιουργούμε.
Με αγάπη στον τόπο, με σεβασμό στο δημότη.

Σχολιάστε