My Twitter Feed

25 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Κιλκίς: Ο ιός τραβάει την ανηφόρα! -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Μεγάλες καταστροφές σε Άγ. Πέτρο -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Φεστιβάλ Ισότητας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Παιονία: Και ψηφιακές οι πληρωμές -

Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2022

Διψήφια νούμερα αλλά …ύφεση -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Επισπεύδεται επιστροφή φόρου -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς!

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς συνταιριάζει την ζωτική ενέργεια με τις αέρινες κινήσεις του και έρχεται στην πόλη του Κιλκίς και στα χωριά μεταφέροντάς τους την παιχνιδιάρικη διάθεσή του.

Ακαταμάχητα γοητευτικό, έλκει το ευεργετικό φως του ήλιου αλλά και την παλέτα των σκιών της νύχτας κρατώντας ένα θαλασσινό κοχύλι για να αιχμαλωτίσει μέσα του συναρπαστικά θεάματα που θα γίνουν όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Την πολιτιστική πρόταση του Δήμου Κιλκίς για το φετινό καλοκαίρι παρουσίασαν σήμερα το πρωί σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Θεμιστοκλή Κοσμίδη.

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κιλκίς διαρθρώνεται σε τρεις ομόκεντρους κύκλους:

-στις θεατρικές παραγωγές και συναυλίες, που χωροταξικά κατανέμονται, ως επί το πλείστον, στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου και κάποιες μεμονωμένες στο Δημοτικό Κήπο, στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο και στην πλατεία Λατσιών

– στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’

– στον Δημοτικό Περιφερειακό Κινηματογράφο, έναν νέο θεσμό που δημιουργήθηκε πιλοτικά πριν από τρία χρόνια και γνωρίζει θεαματική άνθηση.

Το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια, έχει περισσότερα θεάματα και κατά βάση είναι θεατρικό στις εκδηλώσεις που αφορούν την πόλη. Αυτές αθροίζονται σε τριάντα, με προσεγμένες θεατρικές παραστάσεις, πολύ παιδικό θέατρο, αρχαίες τραγωδίες υψηλών αξιώσεων που έχουν πάρει πρώτη θέση για το Φεστιβάλ Επιδαύρου, συναυλίες με καλλιτέχνες που έχουν γράψει τη δική τους μεγάλη ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο, όπως η Ελένη Βιτάλη και ο Δημήτρης Μπάσης και με τους τραγουδιστές Ευρυδίκη και Μύρωνα Στρατή που είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στη νέα γενιά.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμος Κιλκίς ως προσφυγική περιοχή θα φιλοξενήσει δύο θεατρικές παραστάσεις (‘’Γκιαούρ Ισμίρ’’, ‘’Νεράιδες του Πόντου’’) καθώς και τη συναυλία των Δημήτρη Μπάση – Ασπασίας Στρατηγού με την ορχήστρα Εστουδιαντίνα της Νέας Ιωνίας.

Ως προς το Κινηματογραφικό Καλοκαίρι, ο Δήμαρχος συμπλήρωσε ότι θα συνεχιστεί η καλή παράδοση με τις προβολές νέων ταινιών σε πρώτη κινηματογραφική προβολή στην υπαίθρια καταπράσινη γωνιά της πόλης. Θα προβληθούν συνολικά δεκαπέντε ταινίες με πενήντα δύο προβολές σε ημέρες και ώρες που δε θα λειτουργεί το Θέατρο Λόφου. Η δε ταινιοθήκη του ‘’Δημήτρη Ζωηρού’’ παρατήρησε ότι είναι και φέτος γενναιόδωρη για τους μικρούς σινεφίλ καθώς σχεδόν οι μισές ταινίες είναι παιδικές.

Ο τελευταίος ομόκεντρος κύκλος του Πολιτιστικού Καλοκαιριού είναι ο Δημοτικός Περιφερειακός Κινηματογράφος που φέτος εξακτινώνεται σε τριάντα χωριά (Δ.Ε. Κιλκίς: Βαπτιστής, Καστανιές, Μεγάλη Βρύση, Χωρύγι, Δ.Ε. Γαλλικού: Καμπάνης, Νέα Σάντα, Γαλλικός, Μάνδρες, Πεδινό, Δ.Ε. Δοϊράνης: Δροσάτο, Άγιος Χαράλαμπος, Ακρίτας, Αμάραντα. Δ.Ε. Κρουσσών: Τέρπυλλος, Βάθη, Επτάλοφος, Ευκαρπία, Ίσωμα, Δ.Ε. Μουριών: Σ.Σ. Μουριών, Μυριόφυτο, Δ.Ε. Πικρολίμνης: Μικρόκαμπος, Ανθόφυτο, Μαυρονέρι, Νέο Αγιονέρι, Παλαιό Αγιονέρι, Νέο Γυναικόκαστρο, Δ.Ε. Χέρσου: Χέρσο, Ηλιόλουστο, Κορομηλιά, Πλαγιά). Το πέρασμα της έβδομης τέχνης σε όλο και περισσότερους οικισμούς είναι ενδεικτικό της μεγάλης αποδοχής του θεσμού από τους κατοίκους τους και δικαιώνει τη φιλοσοφία του Περιφερειακού σινεμά για μεγαλύτερη ζωντάνια και κίνηση στα χωριά.

Η προμετωπίδα του φετινού σχεδιασμού είναι ‘’Πολιτισμός για Όλους’’.

Πράγματι, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Κιλκίς, στον τρίτο χρόνο που διανύει, με οργανωμένη υπόσταση, ο θεσμός του Πολιτιστικού Καλοκαιριού αγκαλιάζει όλη την οικογένεια.

Ο Δήμος Κιλκίς για άλλη μια χρονιά επιδοτεί τον πολιτισμό προσφέροντας στους πολίτες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν τις μισές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, όπως και του Δημοτικού Περιφερειακού Κινηματογράφου, αντιλαμβανόμενος τα αυξημένα βάρη του οικογενειακού προϋπολογισμού που έχει επιφέρει η ενεργειακή κρίση και θέλοντας μ’ αυτό το είδος των ‘’Θεωρικών’’ να αλλάξει επί τα βελτίω την ψυχολογία των πολιτών που πιέστηκαν όλους τους προηγούμενους μήνες από τους κοινωνικούς περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία.

Ευχαριστώντας όλες τις συναρμόδιες Αντιδημαρχίες και δημοτικές υπηρεσίες που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του πολιτιστικού σχεδιασμού ο Δήμαρχος Κιλκίς σημείωσε εν κατακλείδι ότι κι αυτό το καλοκαίρι η Δημοτική Αρχή και οι πολίτες θα ξανασυναντηθούμε στους γνώριμους χώρους πολιτισμού που υπηρετούν την τέχνη του θεάτρου και του κινηματογράφου, στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου, στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’, στις πλατείες και στα πάρκα των χωριών μας, για να χαρούμε ο ένας την παρέα του άλλου, να διασκεδάσουμε μαζί, να συγκινηθούμε, να απολαύσουμε όμορφες παραστάσεις, συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών, να επικοινωνήσουμε άμεσα, αληθινά, ανθρώπινα. Η πρόσκληση του Δήμου Κιλκίς είναι ανοιχτή σε όλους τους δημότες μας να ανέβουν στο Δημοτικό Θερινό Σινεμά και λίγο ψηλότερα στο Λόφο Αγίου Γεωργίου, και μαζί με το κοχύλι, που είναι το λογοτυπικό γνώρισμα του φετινού Πολιτιστικού μας Καλοκαιριού, να κρατήσουν στην καρδιά τους εικόνες χαράς, πραγματικής ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης και να αντικρίσουν με πιο καθαρό και αισιόδοξο βλέμμα τη ζωή.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού επισήμανε ότι οι προσφερόμενες πολιτιστικές επιλογές είναι πλούσιες και αξιόλογες. Ευχαρίστησε από την πλευρά του όλες τις εμπλεκόμενες δημοτικές υπηρεσίες για τη συνδρομή τους και τόνισε ότι αυτά τα τρία τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου Κιλκίς και καλλιτεχνικών θιάσων και παραγωγών που ευνοεί την προσέλκυση και φιλοξενία θεαμάτων στο Δήμο.

Η συνέντευξη τύπου ήταν προγραμματισμένη στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο, εξαιτίας όμως της ξαφνικής πρωινής νεροποντής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς ανοίγει αυλαία την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου στις 21:30 με τη θεατρική παράσταση ‘’Να σου πω μια ιστορία’’ του Χόρχε Μπουκάι, ενώ οι προβολές του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου θα ξεκινήσουν το ερχόμενο Σάββατο 2 Ιουλίου. Τέλος, οι ακριβείς ημερομηνίες προβολών του Δημοτικού Περιφερειακού Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Σχολιάστε