My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Τι είπε ο Ν. Κακλαμάνης στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Το εξτρεμιστικό Κέντρο βγήκε στο πεζοδρόμιο

anandranitsakis-giorgos-360x261Γιώργος Ανανδρανιστάκης.


Εκατό ημέρες κυβέρνηση της Αριστεράς, οι νεκροί αναστήθηκαν  και οι κυριλέδες  βγήκαν στους δρόμους. Οι προστάτες της Λογικής και του Διαφωτισμού μαζεύτηκαν  την Τρίτη το βράδυ έξω από τη Βουλή για να βροντοφωνάξουν «’Οχι Μπαλτάς στην Παιδεία!», όπου «Μπαλτάς» είναι ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς (τι στο καλό, ο Σεφερλής τους γράφει τα λογοπαίγνια;) και  «Παιδεία» είναι η νεοφιλελεύθερη εκπαίδευση των ονείρων τους. Αν μπορούσαν θα τα έφτιαχναν τα Πανεπιστήμια στις αυλές των επιχειρήσεων, για να διαλέγει ο επιχειρηματίας τους φοιτητές σαν να είναι σύκα σε καλάθι.

Κατέβηκαν στο δρόμο εκείνοι που βδελύσσονται  το δρόμο, εκείνοι που θεωρούν τις διαδηλώσεις αυτόχρημα παράνομες και καταστροφικές. Γι΄ αυτό φτάσαμε στη χρεοκοπία, κύριέ  μου, επειδή οι εργατοπατέρες έκλειναν  την Ερμού. Πρόκειται για βήμα υπαρξιακό κι ας ήταν λιγοστοί, εκατό,   βία εκατόν πενήντα. Όσο κι αν τους κολάκευαν οι κάμερες των καναλιών, όσο κι αν τους έδειχνε ο φακός αφ υψηλού και ευρυγωνίως, αρέα – αρέα να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα ήντουσαν και δεν ήτανε μαζί τους κι η Παναγιωταρέα.

Η Παναγιωταρέα δεν ήτανε, ήταν όμως ο Γεωργιάδης, ο Φορτσάκης, ο Βερέμης, ο Τζήμερος, ο Πορτοσάλτε,  πολλοί μεν οι κλητοί, ολίγοι δε οι εκλεκτοί. Οι υπόλοιποι συμμετείχαν μόνο με το πνεύμα τους, το σώμα το άφησαν σπίτι, μη τυχόν και τους δουν οι φίλοι τους από το GB Corner και τους περάσουν για κομμουνιστές. Στενοχωρήθηκε κι ο Άδωνις κι έγραψε στο τουίτερ «η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν ήταν τόσο μαζική όσο θα θέλαμε, ανάλογη της Καταστροφής του Νόμου Μπαλτά αλλά η αστική Τάξη ξυπνάει». Καλά ξυπνητούρια

Αν ήμουν η κυβέρνηση, θα έβγαζα φωτογραφία τους συγκεντρωμένους αλλά και εκείνους που δεν κατέβηκαν  στο  Σύνταγμα, τον Σταύρο, τον Κυριάκο, τον Ψαριανό, θα τους έκανα αφίσα και θα έγραφα από κάτω: «Αν πέσουμε εμείς, θα σας κυβερνήσουν αυτοί!». Να μας κυβερνήσουν θέλουν οι θιασώτες του ευρωπαϊκού μετώπου, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν προς τα μέσα και προς τα έξω, κυρίως προς τα έξω. Δώστε μας εμάς την ευκαιρία και θα κάνουμε όσα δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι και συντάξεις και εργασιακά και ιδιωτικοποιήσεις και άλλα που θα τα σκεφτούμε από μόνοι μας. Το εξτρεμιστικό Κέντρο τα κάνει όλα και τα κάνει μετά χαράς, επειδή τα πιστεύει κι όχι επειδή τα επιβάλουν οι δανειστές. Γατάκια δανειστές, όταν εσείς πηγαίνατε, εμείς ερχόμασταν.

Τρίβονται οι μετωπικοί να έρθουν στην εξουσία σαν σωτήρες πάνω σε γαϊδουράκια, μόνο που είναι οι προσπάθειές  τους, των συφοριασμένων,  σαν των Τρώων. Πλασάρονται σαν καινούργιοι,  ενώ είναι οι παλαιοί των ημερών. Ο κόσμος τους ξέρει κι από την καλή κι από την ανάποδη, τους έχει δει να υπηρετούν τον Μητσοτάκη, τον Σημίτη, τον Καραμανλή,  τον ΓΑΠ, τον Παπαδήμο , τον Σαμαρά. Υπηρέτες πολλών αφεντάδων, παρωχημένοι, διαβρωμένοι, φθαρμένοι, μην πω και διεφθαρμένοι, γιατί θα αδικήσω κάποιους εξ αυτών.

Την αφίσα, σύντροφοι, την αφίσα.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε