My Twitter Feed

16 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Τι προβλέπει η β` φάση του ΤΕΒΑ -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

ΚΚΕ: Εκλογή νέας ΤΕ και γραμματέα -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Αγωγές από συνταξιούχους -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Εκρήξεις σε άσκηση χωρίς προβλήματα -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Παραιτήθηκε κι ο Λ. Δημητριάδης -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Το ΔΣ Παιονίας για το ασφαλιστικό

Ψήφισμα για το ασφαλιστικό εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας, το οποίο ως γνωστόν είχε ταχθεί ομόφωνα υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

dimotiko-symboulio-paionias«Με αφορμή το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη σύμφωνη γνώμη ΕΕ και ΔΝΤ  το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, επαγγελματιών και όλων των παραγωγικών τάξεων.

Με μαθηματική ακρίβεια οι βίαιες αυτές παρεμβάσεις όχι απλά δεν απαλύνουν το πρόβλημα αλλά αντίθετα καταργούν οριστικά το κοινωνικό κράτος και την έννοια της κοινωνικής ασφάλειας και πρόνοιας απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο.

Προφανώς και συμφωνούμε ως Σώμα με την άποψη ότι το Ασφαλιστικό χρειάζεται βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις ώστε να είναι βιώσιμο και να αποφεύγεται η συνεχόμενη υπερχρέωση των υφιστάμενων ασφαλιστικών ταμείων.

Οι αλλαγές αυτές, όμως, θα πρέπει να θέτουν ως προτεραιότητα τον πολίτη, τον αυτοαπασχολούμενο και εργαζόμενο με απώτερο σκοπό την αποτελεσματικότητα αλλά και την ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Με μια γρήγορη ματιά στο πολυσέλιδο νομοσχέδιο συμπεραίνουμε πως σταδιακά απομυζούνται οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και φυσικά οι αγρότες.

Πιο συγκεκριμένα, προωθούνται

1)       σημαντικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις,

2)       μείωση του ΕΚΑΣ που θα έχει ζωή για 3 ακόμα χρόνια καθώς καταργείται το 2019,

3)       σταδιακή αύξηση του συντελεστή των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, ο οποίος από 7% που είναι σήμερα θα φθάσει το 19%,

4)       αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές μεγάλων ομάδων ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων

5)       η δημιουργία νέας μαύρης τρύπας για τα ήδη εξασθενημένα Ασφαλιστικά Ταμεία

6)       αύξηση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής και εξάλειψη κλάδων επαγγελματιών και επιστημόνων

και πολλά άλλα επώδυνα μέτρα για κάθε είδους εργαζόμενο και φορολογούμενο.

Σε τοπικό επίπεδο, βλέποντας την αγορά του Δήμου μας σταδιακά να καταρρέει, ως φορέας εκπροσώπησης των συμφερόντων των Δημοτών μας, δεν μπορούμε να δεχθούμε και να συναινέσουμε σε τέτοιου είδους απάνθρωπες πολιτικές και μέτρα. Άλλωστε τα πλήγματα που έχει δεχθεί η τοπική αγορά τα τελευταία χρόνια είναι ήδη πολλαπλά μέσω των οικονομικών απωλειών που προκύπτουν από την αγορά καυσίμων και άλλων αγαθών από τη γείτονα χώρα.

Είμαστε δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία, δίπλα στον αγρότη, τον επιχειρηματία, τον συνταξιούχο και κάθε παράγοντα οικονομικής δραστηριότητας που αδυνατεί πλέον μέσω των μεταρρυθμίσεων να ανταπεξέλθει στο φορολογικό Γολγοθά που επιβάλλει η Κυβέρνηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας δηλώνει ότι θα στηρίξει ένθερμα τους αγώνες όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου όντας στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης καθώς οι παροχές υγείας και πρόνοιας εξασφαλίζουν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, την οποία στερείται τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας.»

Σχολιάστε