My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού

Απάντηση για την ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού στο Nοσοκομείο Κιλκίς μετά το δημοσίευμα της Voria.gr για τρεις ασθενείς που εισήχθησαν για άλλο νόσημα και βρέθηκαν θετικοί στο κορονοϊό όταν ήρθε η ώρα να λάβουν εξιτήρια, δίνει ο δρ. Ανέστης Καρανικόλας, διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του ιδρύματος, επισημαίνοντας ότι είτε ελέγχθηκαν στο παράθυρο επώασης είτε μολύνθηκαν κατόπιν επαφής τους με ασυμπτωματικό φορέα. 

Όπως έγραψε η ιστοσελίδα, συνολικά οκτώ περιπτώσεις κρουσμάτων που κόλλησαν τον ιό εντός του νοσοκομείου φαίνεται να καταγράφηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας, την ώρα μάλιστα που οι πέντε από τις συνολικά δέκα μολύνσεις που εντοπίστηκαν χθες στον νομό Κιλκίς καταγράφηκαν εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το δημοσίευμα

Στο δημοσίευμά της, η voria.gr ανέφερε τα εξής:

Ιδιαίτερα προβληματική παραμένει η κατάσταση στο νοσοκομείο Κιλκίς εν μέσω πανδημίας, παρά τον θόρυβο που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα με τις καταγγελίες εργαζομένων για τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού στο υγειονομικό προσωπικό και για άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι μολύνσεις της τελευταίας εβδομάδας, μάλιστα, στο ίδρυμα επιβεβαιώνουν ότι η ενδονοσοκομειακή διασπορά του νέου κορωνοϊού συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο για άλλο νόσημα, βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό όταν ήρθε η ώρα να λάβουν εξιτήρια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνολικά οκτώ περιπτώσεις κρουσμάτων που κόλλησαν τον ιό εντός του νοσοκομείου φαίνεται να καταγράφηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας, την ώρα μάλιστα που οι πέντε από τις συνολικά δέκα μολύνσεις που εντοπίστηκαν χθες στον νομό Κιλκίς καταγράφηκαν εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά πως εντοπίστηκαν θετικοί τέσσερις ασθενείς και τέσσερις εργαζόμενοι την τελευταία εβδομάδα, όλοι τους στο τμήμα της Ορθοπαιδικής.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο του Κιλκίς παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και για αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη παρέμβασης του αρμόδιου υπουργείου ώστε να δοθούν επιτέλους οριστικές λύσεις.

Ο κ. Καρανικόλας

Ο διευθυντής της Ορθοπεδικής κ. Καρανικόλας σημειώνει ότι στο προσωπικό της κλινικής διενεργούνται μοριακά τέστ τουλάχιστον άπαξ εβδομαδιαίως ή και αιφνιδίως. Την περασμένη εβδομάδα ελέγχθηκαν και απομονώθηκαν, ως θετικές, νοσηλεύτριες, μετά την υπηρεσία τους στην κλινική επιβεβαιωμένων και μετά το επιβεβλημένο διάστημα παραμονής στο σπίτι, άμεσα προσήλθαν για ανάληψη εκ νέου υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νοσηλευόμενες ασθενείς παρ’ ότι διεγνώσθησαν αρνητικές κατά την εισαγωγή τους, διαπιστώθηκε θετικοποίηση στον έλεγχό τους κατά την ετοιμασία εξόδου, «όπερ σημαίνει ότι ελέγχθηκαν ή στο “παράθυρο” επώασης με αποτέλεσμα αρνητικά ευρήματα, ή επιμολύνθηκαν κατά την διάρκεια της διακομιδής τους ή της νοσηλείας από ασυμπτωματικό φορέα του ιού».

Όπως αναφέρει, ανεστάλησαν άμεσα τα χειρουργεία των εκτάκτων, που είναι τα μόνα που πραγματοποιούνται, διενεργήθηκαν άμεσα διακομιδές των ασθενών σε κλινική επιβεβαιωμένων και ακολούθησαν απολυμάνσεις με απολυμαντικά διαλύματα επιδαπέδιας και επιτοίχιας καθαριότητας.

Περιγράφοντας τη διαδικασία κατά την προσαγωγή ασθενούς στην ορθοπαιδική κλινική προκειμένου να του παρασχεθεί περίθαλψη ως επί το πλείστον χειρουργικής επέμβασης, ο κ. Καρανικόλας αναφέρει ότι εκτελείται άμεσα διαγνωστικό τέστ τύπου rapid. Με την ανάγνωση αρνητικού αποτελέσματος ακολουθεί η εισαγωγή στην ορθοπαιδική κλινική σε θάλαμο κατά το δυνατόν χωρίς μετεγχειρητικούς ασθενείς.

«Τότε διενεργείται λήψη δεύτερου επιχρίσματος για μοριακό έλεγχο το αποτέλεσμα του οποίου μας γίνεται γνωστό εντός κάποιων ωρών. Εφ’ όσον αποβεί αρνητικός και αυτός ο έλεγχος ακολουθείται η πάγια διαδικασία προετοιμασίας και ακολούθως χειρουργικής επέμβασης και νοσηλείας συνήθως για 4 ή 5 ημέρες. Κατά το εξιτήριο επαναλαμβάνεται και πάλι μοριακός έλεγχος, για να ακολουθήσει διακομιδή του μετεγχειρητικού ασθενή στην οικία του η σε κέντρο κλειστής νοσηλείας αποκατάστασης», σημειώνει.

«Θέμα αυστηροποίησης των μέτρων προστασίας δεν υφίσταται καθ’ όσον άπαντες φέρουν διπλή μάσκα και οι ιατροί και νοσηλευτές προσωπίδα “full face”,υπάρχουν αντισηπτικά διαλύματα χειρών παντού, τα πόμολα και τα άλλα κοινόχρηστα αντικείμενα όπως γραφίδες, τηλέφωνα κλπ. απολυμαίνονται πολλάκις ημερησίως στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού στο πλαίσιο των οδηγιών του ΕΟΔΥ», καταλήγει ο κ. Καρανικόλας.

Σχολιάστε