My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρώτα αστυνομία, μετά σχολεία -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Το Αντάμωμα Θρακιωτών του ν. Κιλκίς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημαχιτών «ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς συνδιοργάνωσε φέτος με τη Θρακική Εστία Κιλκίς το 14ο Αντάμωμα Θρακιωτών του Νομού, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λόφου, επιστρέφοντας μετά από 14 χρόνια στην πρωτεύουσα του Νομού.

Πλήθος κόσμου κατέφθασε στο Θέατρο Λόφου για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με την παρουσίαση των λαβάρων όλων των συλλόγων που συμμετείχαν και την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε αυτούς για την παρουσία και συμμετοχή τους στο αντάμωμα. Έπειτα τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων παρουσίασαν χορούς τόσο από την περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας όσο και από τη δυτική και ανατολική Θράκη.

Στη συνέχεια οι διοργανωτές κάλεσαν το κοινό να χορέψει μαζί με τους χορευτές χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας, θέλοντας να αναδείξουν την ελληνικότητα της περιοχής και την αγάπη τους για αυτή. Η βραδιά έκλεισε με γλέντι σε θρακιώτικους ρυθμούς και όλοι είχαν την ευκαιρία να χορέψουν, να διασκεδάσουν και να ανταμώσουν.

Οι Θρακιώτες, για άλλη μία χρονιά έδειξαν την αγάπη τους για την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, ανταμώνοντας όλοι για άλλη μια χρονιά. Οι σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημαχιτών «ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς, Θρακική Εστία Κιλκίς, Πολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος Αγίου Πέτρου, Πολιτιστικός σύλλογος Αμαράντων «Αμάραντος», Πολιτιστικός σύλλογος ΑΜΥΔΩΝ Αξιοχωρίου, Πολιτιστικός σύλλογος Άσπρου «Η Ανατολική Ρωλυμία», Πολιτιστικός σύλλογος Βαπτιστή «Γ. Βυζυινός», Πολιτιστικός σύλλογος Βαφειοχωρίου « Αγιος Γεώργιος», Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Γαλλικού «ο Εχέδωρος», Πολιτιστικός σύλλογος Γοργόπης «Η Γόρτυνα», Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, Πολιτιστικός σύλλογος Καστανιάς, Πολιτιστικός σύλλογος Μανδρών, Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Μικροκάμπου, Πολιτιστικός Σύλλογος Μουριών, Πολιτιστικός σύλλογος Ξυλοκερατιάς, Λαογραφικός όμιλος «Ορφέας» Πεδινού, Εξωραϊστικός πολιτιστικός λαογραφικός σύλλογος Πλαγιάς, Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανατολική Ρωμυλία» Πολυκάστρου, Πολιτιστικός σύλλογος Τερπύλου.

Σχολιάστε