My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Τοποθέτηση για το Προσφυγικό

Κατά την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, από τον Υπουργό κ. Μηταράκη για το προσφυγικό, η Ειρ. Αγαθοπούλου, αν. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε τα ακόλουθα:

Αρχικά, αναφέρθηκε, στα πρόσφατα γεγονότα καταστροφής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας, που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και στις εικόνες ντροπής που έκαναν το γύρο του κόσμου.

Τόνισε την ανάγκη ανάδειξης της Ευρωπαϊκής διάστασης του ζητήματος, με αναλογικές μετεγκαταστάσεις στις διάφορες χώρες, καθώς και για την άμεση μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα, με ισοκατανομή ανά την επικράτεια. Η απαίτηση γίνεται ακόμα πιο επιτακτική για τις ευάλωτες ομάδες όπως έγκυες γυναίκες, θύματα βίας, ασυνόδευτα, παιδιά και άτομα με αναπηρία. Σε αυτή την κατεύθυνση έγινε πριν από λίγες μέρες κοινή παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιού και Ε. Αγαθοπούλου με στόχο την προστασία των γυναικών – προσφύγων που υπήρξαν θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για την τραγωδία της Μόριας, τάσσεται κατά των ανοιχτών δομών που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και υπέρ των κλειστών δομών – φυλακών. Η βουλεύτρια επισήμανε ότι η κυβέρνησή κάνει σαφές ότι προτιμά τα αποθετήρια ψυχών υπό άθλιες συνθήκες, όπως αυτό της Μόριας, αλλά και των άλλων νησιών. Άλλο παράδειγμα είναι η Ν. Καβάλα της Π.Ε. Κιλκίς, όπου μεταφέρεται κόσμος τα βράδια, στα κρυφά, και πλέον αριθμεί περί τα 2000 άτομα αντί για 500 που αναλογούν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Για να εφαρμόσετε την ισοκατανομή ανά την επικράτεια πρέπει πρώτα να πείσετε τους βουλευτές σας ότι πολιτική στο προσφυγικό δεν γίνεται λέγοντας «μακριά από τον τόπο μου και όπου θέλει ας είναι». […] Διότι λέτε ότι δεν γεμίσατε τη χώρα δομές, αλλά γεμίσατε τις ήδη υπάρχουσες δομές. Η στοχοποίηση των ανθρώπων αυτών από τον κ. Χαρδαλιά τις προάλλες, από τον κ. Μπακογιάννη με τους ανθρώπους που κοιμούνται στην πλατεία Βικτωρίας αλλά και από τους βουλευτές σας που ξεσηκώνουν τους τοπικούς πληθυσμούς, αυτές οι συμπεριφορές βάζουν φωτιές στις Μόριες.” Καταλήγοντας, ανέδειξε ότι τα κλειστά ΚΥΤ, πέρα από το ότι καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Τέλος η κ. Αγαθοπούλου αναφέρθηκε στο υγειονομικό σκέλος του ζητήματος και στην ανάγκη παροχής συστηματικής ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας πρωτοβάθμιου χαρακτήρα, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και νοσοκομειακής περίθαλψης σε σοβαρά περιστατικά. Επισήμανε, ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όλοι όσοι διέμεναν στη χώρα είχαν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, διασφαλίζοντας τόσο την υγεία των πληθυσμών αυτών όσο και των τοπικών πληθυσμών.

Δελτίο τύπου από Ειρ. Αγαθοπούλου.

Σχολιάστε