My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Τονικίδης: Τα είπε στον Μητσοτάκη

Ζητήματα που αφορούν άμεσα το νομό Κιλκίς έθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας, Παύλος Τονικίδης, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια συνάντησης της Διοικούσας Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με τον πρόεδρο της ΝΔ.

mitsotakis-tonikidisΣυγκεκριμένα, στη σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Τονικίδης ως αντιπροέδρος της ΚΕΕΕ έθεσε θέματα όπως η αναβάθμιση αντί της υποβάθμισης των Τελωνείων Κιλκίς και Δοϊράνης και η παρεμπόδιση έως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα όσων έχουν οφειλές προς Ασφαλιστικούς και Φορολογικούς Φορείς προκειμένου να αποθαρρυνθούν οι επισκέψεις στα καζίνα της ΠΓΔΜ.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Τονικίδης παρέδωσε στον κ. Μητσοτάκη την μελέτη του Επιμελητηρίου για τη μείωση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα στο Ν. Κιλκίς, της οποίας αντικείμενο είναι η ανακοπή της μαζικής προσέλευσης στα πρατήρια της γειτονικής χώρας.

Στη συνάντηση, η Διοικούσα της Κ.Ε.Ε.Ε. επέδωσε στον κ. Μητσοτάκη διά του προέδρου της Κ. Μίχαλου, υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις της Επιμελητηριακής Κοινότητας για την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, η ελληνική οικονομία μπορεί να επιστρέψει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μόνο αν εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις. Οι προτάσεις των επιμελητηρίων είναι σαφείς και περιλαμβάνουν:

 1. mitsotakis-tonikidis2Καθιέρωση ενιαίου flat rate συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις. Ο συντελεστής αυτός δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 20%.
 2. Σταδιακή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ.
 3. Θέσπιση δύο μόνο συντελεστών φορολογίας εισοδήματος, 22% και 33%, για όλα τα είδη εισοδημάτων.
 4. Διατήρηση του κύριου ΕΝΦΙΑ (και κατάργηση του συμπληρωματικού) με μεταφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 5. Υψηλότερη διεισδυτικότητα του πλαστικού χρήματος και της άμεσης ηλεκτρονικής είσπραξης του ΦΠΑ.
 6. Αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του παραεμπορίου και σύσταση Ειδικού Σώματος Δίωξης.
 7. Βελτίωση της    αποτελεσματικότητας    της    Δημόσιας    Διοίκησης και αποτελεσματικότερος έλεγχος των κρατικών δαπανών.
 8. Στήριξη Εξαγωγών.
 9. Ανάπτυξη και ταχεία υλοποίηση  συγκεκριμένων  projects προσέλκυσης επενδύσεων.
 10. Λύση στο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
 11. Ολοκλήρωση της εξυγίανσης των Τραπεζών.
 12. Αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

keeeΗ Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ επεσήμανε στον πρόεδρο της ΝΔ τον σημαντικό ρόλο που πρέπει να συνεχίζει να διαδραματίζει ο επιμελητηριακός θεσμός στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής της χώρας, ζητώντας τη συμβολή της ΝΔ για την αναβάθμιση του ρόλου των επιμελητήριων. Από την πλευρά τους, τα επιμελητήρια θα συνεχίσουν να συμβάλουν με τις προτάσεις τους και τις διεκδικήσεις τους, εκπροσωπώντας με δυνατή και καθαρή φωνή, τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Ο κ Μητσοτάκης από την πλευρά του, παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες του σχεδιασμού του για τη μείωση της φορολογίας τόσο των επιχειρήσεων όσο και των φυσικών προσώπων και την προώθηση μεγάλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Επεσήμανε δε ότι οι προτάσεις της ΚΕΕ θα αξιοποιηθούν ώστε να μπορέσει η ελληνική οικονομία να γίνει και πάλι ανταγωνιστική, να ενεργοποιηθούν ιδιωτικά κεφάλαια για τη δημιουργία επενδύσεων και να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας.

Σχολιάστε