My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εικαστικά και χορός στη ΤΕΧΝΗ

Από την Τέχνη Κιλκίς εκδόθηκαν οι ακόλουθες ανακοινώσεις:

Ένας εκ των εξαιρετικών καλλιτεχνών που στηρίζουν το εικαστικό δυναμικό των τμημάτων της Τέχνης είναι ο Χαρίτωνας Παπαδόπουλος.

Ζωγράφος, γλύπτης, χαράκτης, σκηνογράφος-ενδυματολόγος, φίλος και αγαπημένος της Τέχνης συνεχίζει το εργαστήριο ζωγραφικής, κολλάζ και κατασκευών στην ΤΕΧΝΗ.

Ο Χαρίτων Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, με ειδίκευση στην κατεύθυνση της Σκηνογραφίας- Ενδυματολογίας. Εξασκεί την τέχνη της ζωγραφικής, συστηματικά εδώ και 20 χρόνια περίπου, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό ( Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία). Ζωγραφίζει πάνω σε έπιπλα, φτιάχνει κοσμήματα, ξύλινα γλυπτά και διάφορα αντικείμενα πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Την τέχνη της χαρακτικής διδάχθηκε στην Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ στο Κιλκίς, με δάσκαλο τον επίσης εξαιρετικό εικαστικό και χρόνια φίλο της Τέχνης, Νικόλα Μπλιάτκα.

Ο Χαρίτων Παπαδόπουλος πέρα από την πρώτη ατομική του έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής, στην Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία «ΤΕΧΝΗ», το Νοέμβριο του 2017, συμμετείχε σε ομαδική έκθεση νέων καλλιτεχνών στην γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη και στην Διεθνή έκθεση σκηνογραφίας, με το τμήμα Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών , Prague Quadrennial, με σκηνικές προτάσεις για την Βαβέλ.

Ο Χαρίτων Παπαδόπουλος έχει επιμεληθεί τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς, στην παράσταση “Ο Επαγγελματίας” του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς, σε σκηνοθεσία Κυριάκου Δανηιλίδη. Θέατρο Σοφούλη και θέατρο Άνετον, έχει κάνει εικονογράφηση για το εγχειρίδιο θεατρικής αγωγής Παίζοντας Θέατρο, του Τάσου Αγγελόπουλου, έχει επιμεληθεί τα σκηνικά και το διαφημιστικό σποτ (stop motion animation) , για την παράσταση “Στην κιβωτό στις 8”, σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Νασιούλα, στο πλαίσιο του Αστερόκοσμου – HELEXPO, το σκηνικό χώρο και φωτισμούς για την παράσταση Απόψε ούτε Άμλετ, σε σκηνοθεσία Πρόδρομου Τσινικόρη, στον Πολυχώρο Bios στην Αθήνα, σκηνικά και τα κοστούμια, σε συνεργασία με την Μάρθα Φωκά, στην παράσταση “ο Χρουσαϊτός και η Βασιλοπούλα”, σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, έχει κάνει το σχεδιασμό φωτισμών για την παράσταση “Ο Δράκος” του Ερμή Μουρατίδη, στο θέατρο Έξω από τα Τείχη και σε σκηνοθεσία Καίτης Σαμαρά, σχεδιασμό φωτισμών για την παράσταση “Χερ Κόλπερτ “ του Νταβίντ Γκίζελμαν, στο θέατρο Έξω από τα Τείχη σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, επιμέλεια φωτισμών, σε συνεργασία με την Ελίζα Αλεξανδροπούλου, για την παράσταση “Ηρακλείδαι”, σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη στο Θέατρο Βαφείο στην Αθήνα και θέατρο Κήπου στην Θεσσαλονίκη, ενώ τέλος συμμετείχε ως ηθοποιός στην ταινία μικρού μήκους Mal du depart, σε σκηνοθεσία Μανώλη Φραγγίδη . Θεσσαλονίκη (2008).

Έργο του Χαρίτωνα Παπαδόπουλου κοσμεί το μουσείο της λίμνης Δοϊράνης . (2018)

Τα μαθήματα ξεκινούν την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και η φαντασία, το χρώμα και η δημιουργία θα έχουν την τιμητική τους.

Εγγραφές από Δευτέρα έως Παρασκευή, 5 με 9 το απόγευμα, στο τηλέφωνο 23410 24217 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της τέχνης texni-kilkis@hotmail.gr και γίνετε οι εκκολαπτόμενοι εικαστικοί της πόλης!

Σε όλα τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων Υπουργείων, όπως αυτές κάθε φορά θα δίνονται και πάντα σε σχέση με την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη και στη χώρα.

Τμήμα ζωγραφικής

Ένα από τα πιο αγαπημένα τμήματα της Τέχνης, το τμήμα ζωγραφικής σας περιμένει για άλλη μια χρονιά για όμορφες εικαστικές εμπειρίες και ταξίδια στο χρώμα. Για όλους από 4 έως 104 χρονών έχουμε όμορφες εικαστικές προτάσεις.

Εξαιρετικοί εκπαιδευτές και φίλοι της Τέχνης σας περιμένουν για να σας μυήσουν στα μυστικά της εικαστικής τέχνης, Νικόλας Μπλιάτκας και Κική Βέλκου, παλιοί και αγαπημένοι γνώριμοι αλλά και ο καλός φίλος και συνεργάτης των τελευταίων ετών, Χαρίτων Παπαδόπουλος.

Ο Νικόλας Μπλιάτκας γεννήθηκε στη Νάουσα το 1962. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1986-1991). To διάστημα 2002 -2014 υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Νάουσας ενώ το 2008 – 2010 συνεργάτης στο Ε΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής και στο Εργαστήριο Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει πραγματοποιήσει 19 ατομικές εκθέσεις (Στοκχόλμη, Αθήνα Θεσσαλονίκη), συμμετείχε σε καλλιτεχνικά συμπόσια ( Ελλάδα, Γαλλία, Σλοβακία) και σε πάνω από 70 ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του βρίσκονται σε Δημόσιες και Ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Κική Βέλκου νηπιαγωγός, Συντονίστρια Εκπαίδευσης στην Δυτική Θεσσαλονίκη, με μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση του Δ.Π.Θ., υποψήφια διδακτόρισσα στο τμήμα νηπιαγωγών του Π.Δ.Μ. δραστηριοποιείται στην τέχνη κοντά τριάντα χρόνια. Χαρακτικά της έχουν συμπεριληφθεί στο λεύκωμα των χαρακτικών της Τέχνης Κιλκίς, έργα της περιλαμβάνονται στην συλλογή της Πινακοθήκης της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, στην Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Ροδόπης και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει συμμετάσχει σε περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων Καλλιτεχνών της Βόρειας Ελλάδας και σε εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών στο Ν. Κιλκίς.
Η Κική Βέλκου δραστηριοποιείται σε διάφορους φορείς όπως στο παιδικό μουσείο Θεσσαλονίκης, μουσείο Κομοτηνής, αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς, στην Πινακοθήκη Κιλκίς, ως εμψυχώτρια αφήγησης παραμυθιών, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικής έκφρασης.
Έχει την ευθύνη του Τμήματος Δημιουργικής Γραφής προωθώντας την εικαστική έκφραση των παιδιών ηλικίας 4-8 ετών με την χρήση επεισοδίων κουκλοθεάτρου, τεχνικών αφήγησης παραμυθιών και θεατρικού παιχνιδιού. Έργα των μαθητών της διακρίνονται κάθε χρόνο στον Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής ζωγραφικής Nova Zagora.

Ο Χαρίτων Παπαδόπουλος, ζωγράφος, γλύπτης, χαράκτης, σκηνογράφος-ενδυματολόγος, φίλος και αγαπημένος της Τέχνης θα αναλάβει πέρα από εργαστήρια ζωγραφικής και αυτό του κολλάζ και κατασκευών.

Ο Χαρίτων Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, με ειδίκευση στην κατεύθυνση της Σκηνογραφίας- Ενδυματολογίας. Εξασκεί την τέχνη της ζωγραφικής, συστηματικά εδώ και 20 χρόνια περίπου, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό (Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία). Ζωγραφίζει πάνω σε έπιπλα, φτιάχνει κοσμήματα, ξύλινα γλυπτά και διάφορα αντικείμενα πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Την τέχνη της χαρακτικής διδάχθηκε στην Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ στο Κιλκίς, με δάσκαλο τον επίσης εξαιρετικό εικαστικό και χρόνια φίλο της Τέχνης, Νικόλα Μπλιάτκα.
Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους, σας αξίζουν οι καλύτεροι!!

Εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή, 5 με 9 μ.μ. στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20), τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217 ενώ μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση texni-kilkis@hotmail.gr

Σας περιμένουμε!

Σε όλα τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων Υπουργείων, όπως αυτές κάθε φορά θα δίνονται και πάντα σε σχέση με την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη και στη χώρα.

Τμήμα Σύγχρονου Χορού

Για όσους παραπονέθηκαν ότι δεν έχουμε σύγχρονο χορό στην Τέχνη, παράπονα τέλος!

Η Τέχνη είναι εδώ για να κάνετε μαζί τα πρώτα βήματα γνωριμίας με την τεχνική του σύγχρονου χορού!

Μαζί θα αναπτύξουμε γνώση της ισορροπίας, του ρυθμού, της αντοχής, μυϊκό έλεγχο κι ευλυγισία και θα χτίσουμε μια καλή φυσική κατάσταση για τους συμμετέχοντες.

Ο σύγχρονος χορός προέκυψε ως μία μορφή «επανάστασης» ενάντια στις αυστηρές αρχές του μπαλέτου. Επικεντρώνεται στην προσωπική ερμηνεία του χορευτή και όχι σε βήματα με συγκεκριμένη δομή όπως συμβαίνει στο μπαλέτο.

Οι χορευτές του σύγχρονου απορρίπτουν τους περιορισμούς που επιβάλει το κλασσικό μπαλέτο και εκτελούν κινήσεις με μεγαλύτερη ελευθερία, ρούχα που τους εκφράζουν και συχνά χωρίς παπούτσια.

Ένα εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό του μοντέρνου, που τον διαφοροποιεί από το μπαλέτο, είναι η σκόπιμη χρήση της βαρύτητας. Σε αντίθεση με τους χορευτές του μπαλέτου που προσπαθούν να φαίνονται διαρκώς άνετοι και ελαφριοί πάνω στις μύτες των ποδιών τους, οι χορευτές του σύγχρονου χρησιμοποιούν το βάρος του σώματός τους για να ενισχύσουν τις κινήσεις τους, και οι χορογραφίες τους συχνά περιλαμβάνουν «πτώσεις» στο έδαφος και φιγούρες στο πάτωμα.

Οι χορευτές του σύγχρονου χρησιμοποιούν τον χορό ως μέσο έκφρασης των προσωπικών τους συναισθημάτων. Συνήθως, πριν ξεκινήσουν την χορογράφηση μιας ρουτίνας, αποφασίζουν τι είδους συναισθήματα θέλουν να μεταδώσουν στο κοινό, επιλέγοντας θέματα που τους εκφράζουν περισσότερο, όπως ο έρωτας ή η αποτυχία κλπ.

Ο σύγχρονος χορός επιτρέπει στους χορευτές να κινούνται ελεύθερα, χωρίς να θέτει κανόνες και περιορισμούς, γι’ αυτό και αποτελεί την απόλυτα ελεύθερη έκφραση κάθε χορευτή.

Η Μαρία Δρόσου, δασκάλα χορού Latin αλλά και ευρωπαϊκών, θα μας μυήσει στα μυστικά του σύγχρονου χορού.

Η Μαρία Δρόσου, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη είναι μεταξύ άλλων πτυχιούχος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και σύμβουλος υγείας, νοηματικής γλώσσας, γραφικών τεχνών Τ.Ε.Ε, ναυαγοσωστικής και έχει λάβει πάνω από 70 διακρίσεις σε αγώνες και πρωταθλήματα λάτιν.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα στην αίθουσα χορού της Τέχνης.
Εγγραφές από Δευτέρα έως Παρασκευή, 5 με 9 το απόγευμα, αλλά και στο τηλέφωνο 23410 24217, 6946 595 220 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της τέχνης texni-kilkis@hotmail.gr για να γίνετε μέρος της πιο μεγάλης χορευτικής παρέας της πόλης.

Σχολιάστε