My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Τι τον χωρίζει με τους Κιλκισιώτες;”

metopo metalleia* Το ΜΕΤΩΠΟ, για τον Μηνά Παπαδόπουλο.

Με τίτλο “Γιατί τόσο μένος; Τι έχει να χωρίσει ο κ. Μηνάς Παπαδόπουλος με τους κατοίκους του Κιλκίς;”, το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια-Πάικο, εξέδωσε σήμερα την εξής ανακοίνωση για τον εκδότη της “Νέας Πορείας”:

Αφού είναι τόσο καλά καταρτισμένος και μπορεί να επιχειρηματολογήσει, γιατί επιτίθεται στο λαό του Κιλκίς που αντιδρά στα μεταλλεία με τόση μανία; Γιατί μας λέει όλους μας αμοιβάδες; Γιατί ενοχλεί η νομική προσφυγή που υποβλήθηκε;

 

Και εμείς θα μπορούσαμε να αποκαλούμε τον όποιο διαλαλούντα το εταιρικό μνημόνιο ως «παράσιτο» κατά τον ορισμό: «παρασιτισμός χαρακτηρίζει την αναγκαιότητα επιβίωσης ενός παρασίτου σε βάρος άλλου οργανισμού» – αλλά δεν το κάνουμε και ούτε θα το κάνουμε. Έχουμε επιχειρήματα, επιστημονική κάλυψη, άπειρες αποδείξεις από τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες, και την αλήθεια στο πλευρό μας. Εσείς γιατί το κάνετε; Κάλλιστα βρίσκει κάποιος νομικό έρεισμα όταν αποκαλείται «αμοιβάδα» σε διανεμόμενο έντυπο και στο διαδίκτυο.

 

Από πού επήλθαν στην κατοχή του γράφοντα οι τόσες και αξιοθαύμαστα λεπτομερείς αναφορές στο πως θα τρυπήσει η εταιρία, τι διάμετρο και βάθος θα έχει η τρύπα, πώς θα εναποθέτει τα λύματα κ.α., αφού σε πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΚΑ κ.Ασημάκης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι δεν υφίσταται σύμβαση με την εταιρία;

 

Και πόση σοβαρότητα μπορεί να εμπνεύσουν τα γραφόμενα όταν μέχρι πρότινος με άρθρο της ίδιας φυλλάδας, κατηγορούνταν το Μέτωπο για παραπλάνηση, καθότι η καημένη η εταιρεία μόνο έρευνα θα ήθελε να κάνει στα Κρούσσια. Και πως μόνον εφόσον θα προκύψουν σοβαρά κοιτάσματα, θα ετίθετο θέμα εκμετάλλευσης. Τότε στείλαμε και παραδώσαμε ιδιοχείρως στον Μηνά Παπαδόπουλο τα αντίγραφα του διαγωνισμού με τους ξεκάθαρους τίτλους «Έρευνα και εκμετάλλευση» αλλά δεν τα δημοσιοποίησε ποτέ. Τώρα πως γίνεται και παραθέτει με το «ν» και με το «σ» λεπτομέρειες εκμετάλλευσης;

 

Και από επιστημονικής πλευράς οργιάζουν οι αστοχίες:

  • «Έτσι κάθε ανοιχτό όρυγμα θα αποδίδεται στην προτέρα κατάσταση σε εύλογο χρονικό διάστημα» Μα ποια είναι η πρότερη κατάσταση ενός ορύγματος αφού αυτό σήμερα δεν υπάρχει; Άτοπο.
  • «800.000 m3/έτος» νερού θα χρειαστούν κατά τα γραφόμενα, μόνο που τα κυβικά νερού που καταναλώνονται σε εξορύξεις χρυσού είναι συνάρτηση των τόνων πετρώματος που θα διαλύονται προκειμένου να βγουν τα ψήγματα του χρυσού – και όχι συνάρτηση του χρόνου που θα περνάει!!!
  • Και τα «πολλά μικρά φράγματα» όλα στα 1.500 στρ. θα χωρέσουν; Δηλαδή Μυλοχώρι-Βάθη και έως κάτω Θεοδωράκι μόνο 1500 στρ είναι;

 

Λοιπόν: Μην υποτιμάτε τις αμοιβάδες και την ταχύτητα πολλαπλασιασμού που διαθέτουν – εξού και η συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας.

 

Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια-Πάικο

ΥΓ: Υπενθύμιση: η “ομάδα” που ο κ. Μ.Π. αποκαλεί «αμοιβάδες» αποτελείται από: τους τρεις βουλευτές του νομού μας, την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, το Δήμο Κιλκίς, την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, όλους σχεδόν τους επιστημονικούς, παραγωγικούς και πολιτιστικούς φορείς του νομού μας και φυσικά από χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση με την υπογραφή τους.”

Σχολιάστε