My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Τι λέει για τη επίσκεψη Κοντονή

Για «μια αλήθεια και δύο ψέματα» του κ. Κοντονή, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης στο Κιλκίς.

“Από όλα όσα ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης για το ζήτημα της στέγασης των Δικαστικών Υπηρεσιών του Κιλκίς, ένα μόνο πράγμα είναι αληθές. Ότι οι συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης στο Ειρηνοδικείο και Πρωτοδικείο Κιλκίς είναι απαράδεκτες και επείγει η ανάγκη «άμεσης μεταστέγασης» των Υπηρεσιών αυτών.

Βέβαια δεν χρειαζόταν κανείς να επισκεφθεί το Κιλκίς για να το δει καθώς το Κιλκίς είναι χαρακτηρισμένο από όλες τις εκθέσεις των Επιθεωρητών των Δικαστηρίων ως το χειρότερο στην Ελλάδα από άποψη κτιριακών υποδομών.

Κι αν αυτή είναι η μοναδική αλήθεια που αναδείχθηκε από την επίσκεψη του Υπουργού, υπάρχουν δύο μεγάλα ψέματα που ειπώθηκαν και τα οποία πρέπει να απαντηθούν.

Το πρώτο ψέμα αναφέρεται στους λόγους εμπλοκής της λύσης του ακινήτου ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητρόπολης. Συγκεκριμένα, είναι γνωστό ότι στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 ο τότε Υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου με την υπ΄ αριθμών 69970 απόφαση του, ανέθεσε στην εταιρία “ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ” την “Εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών για την προσαρμογή του ας άνω προσφερόμενου ακινήτου, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου στις ανάγκες των Δικαστικών Υπηρεσιών του Κιλκίς”. Ακολούθησε στις 20 Οκτωβρίου 2014 η σύμβαση μίσθωσης ανάμεσα στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Κι ενώ ουσιαστικά από το τέλος του 2014 η λύση ήταν δρομολογημένη κι έπρεπε η “ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ” να εκπονήσει όλες τις αναγκαίες μελέτες και στη συνέχεια η Μητρόπολη να κάνει τις συμφωνηθείσες μικρές παρεμβάσεις επί του κτιρίου, η εταιρία “ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ”, στην οποία ήδη είχε συγχωνευθεί η “ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ”, με έγγραφο της στις 21 Δεκεμβρίου 2015 τελείως ξαφνικά και αναιτιολόγητα αναφέρει ότι:“το υφιστάμενο κτίριο ως κτίριο Δημοσίου Συμφέροντος, θα επανελεγχθεί για τη νέα χρήση με τον ΚΑΝ.ΕΠΕ. (Κανονισμός Επεμβάσεων, 2010) για την αποτίμηση της φέρουσας ικανότητας, τον αντισεισμικό ανασχεδιασμό του και τις ενδεχόμενες επεμβάσεις, επισκευές ή ενισχύσεις. Θα πρέπει οι επεμβάσεις αποκατάστασης- ενίσχυσης να προηγηθούν της νέας χρήσης του. Για όλους αυτούς τους λόγους εκτιμούμε ότι το κόστος κατασκευής ανέρχεται από 800.000,00 € έως 1.000.000,00 €. Το ακριβές ποσό θα οριστικοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της Μελέτης Εκπόνησης”.

Προκύπτει λοιπόν ότι ουσιαστικά, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα το μοναδικό έγγραφο που εκδόθηκε είναι αυτό των “ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ AE” που ουσιαστικά μπλόκαρε το ζήτημα και δεν έγινε καμία προσπάθεια από το Υπ. Δικαιοσύνης για απεμπλοκή παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου, του μηχανικού της Μητρόπολης και εμού του ιδίου.

Το μεγάλο λοιπόν ψέμα το οποίο επανέλαβε δυο φορές χθες ο κ. Κοντονής είναι ότι “αυτό το έγγραφο εκδόθηκε το 2014” κι έπρεπε να το γνωρίζω εγώ. Είναι ξεκάθαρο ότι η ημερομηνία εκδόσεως το“Δεκέμβριο του 2015” καταδεικνύει από μόνη της την αδιαφορία, την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία και οι δύο Υπουργοί Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισαν μέχρι σήμερα το θέμα. Για την πλήρη ενημέρωση των Κιλκισιωτών, επισυνάπτω το παραπάνω αναφερόμενο σημείωμα των “ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΕ”.

Το δεύτερο μεγάλο ψέμα το οποίο είπε ο Υπουργός στη συνέντευξη τύπου αφορά την ολοκλήρωση του έργου του Δημοτικού Σταδίου Κιλκίς. Είναι τελείως ψευδές ότι το Νοέμβριο του 2016 τον επισκεφθήκαμε στο Υπουργείο ο Δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης, η Κατερίνα Γιαννακούλα, ο Νίκος Σερασκέρης και εγώ για να του ζητήσει δήθεν ο Δήμαρχος τη διακοπή των εργασιών και την ανάληψη από τον ίδιο του έργου. Ο Δήμαρχος ενώπιον μου του ζήτησε την άμεση έναρξη των εργασιών για την απορρόφηση των 300.000 €που υπήρχαν διαθέσιμα από το ΠΔΕ κι αν αδυνατεί στη συνέχεια το Υπουργείο για τα υπόλοιπα χρήματα, μόνο τότε να το αναλάβει ο Δήμος. Η εξέλιξη του ζητήματος είναι γνωστή, κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε με τον εργολάβο απλά ο Υπουργός αποφάσισε αυθαίρετα τη διακοπή των εργασιών.

Ελπίζω η επίσκεψη του Υπουργού στο Κιλκίς και η απαράδεκτη εικόνα των Δικαστικών Υπηρεσιών να καταστήσει πιο υπεύθυνους όσους έχουν την ευθύνη διαχειρίσεως τόσο σημαντικών ζητημάτων και τελικώς να έχουμε θετικές εξελίξεις μιλώντας απλά για δύο χαμένα χρόνια. Και εγώ και όλοι οι Κιλκισιώτες  είναι σίγουρο ότι θα χαιρετίσουμε κάθε ουσιαστική παρέμβαση επί των ζητημάτων αυτών.”

Δείτε το έγγραφο των “ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ AE”

Σχολιάστε