My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας του Κιλκίς; Ιδού μια πρώτη γεύση:

  • festival-kouklotheatrou-kilkis2Θίασοι και καλλιτέχνες από την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ελλάδα αλλά και το τοπικό κουκλοθεατρικό δυναμικό θα παρουσιάσουν εξαιρετικές  παραστάσεις.
  • Η πολυβραβευμένη ταινία  κινουμένων σχεδίων “Το αγόρι και ο κόσμος” του Αλέ Αμπρέου (O Menino eo Mundo) θα σας συναρπάσει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική της.
  • Βιβλία που ζωντανεύουν στα χέρια των παιδιών σας περιμένουν για να σας ταξιδέψουν  με κίνηση και ήχο  στις σελίδες τους χάρη στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.
  • Εμψυχωτής-κλόουν θα σας εκπλήξει με μια διαδραστική παράσταση με  παιχνίδια, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και …… άφθονο γέλιο.
  • Η καλλιτεχνική έκθεση με τίτλο “Kilkis puppets”  με κούκλες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Δήμου Κιλκίς θα σας  μυήσει στο  Wayang, το παραδοσιακό θέατρο σκιών και μαριονετών της Ινδονησίας, ένα σημαντικό κομμάτι του Ινδονησιακού πολιτισμού με ήρωες, μύθους και αρχαία έθιμα.
  • “Η Ζωή από μια Κλωστή”  είναι ο τίτλος του εργαστηρίου κατασκευής και χειρισμού μαριονέτας όπου οι εκπαιδευόμενοι  θα συνδέσουν την έννοια της κατασκευής με το θεατρικό αποτέλεσμα.
  • Μια ξεχωριστή οπτικοακουστική μουσική συναυλία από το μουσικό σχήμα “Sugar Factory” θα  συνοδεύσει αρμονικά ήχους δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.
  • Διαδραστικές παραστάσεις και  παιχνίδια στις πλατείες της πόλης θα σας συντροφέψουν στις βόλτες σας.
  • Και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κιλκίς αναφέρονται και τα εξής:

“Είμαστε έτοιμοι! Από τις 7 έως και τις 14 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε στην πόλη της κούκλας, το Κιλκίς !!!!!! Στην πόλη που το κουκλοθέατρο ανατράφηκε, ενηλικιώθηκε και αγαπήθηκε, στην πόλη που σε πείσμα των καιρών και των καιροσκόπων αναλαμβάνει τα μαγικά ταξίδια μικρών και  μεγάλων σε κόσμους ονειρικούς, παραμυθένιους και θαυμαστούς. Στην πόλη που όλη η Ελλάδα αναγνωρίζει ως πρωτεργάτη και συνεχιστή αυτής της υπέροχης τέχνης με την αμέριστη υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου  Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη  Σισμανίδη.

Ραντεβού λοιπόν στις 7 του Δεκέμβρη για μια εβδομάδα στην πόλη, που έχει βάλει τα καλά της, που θα γεμίσει τις ψυχές και τις σκέψεις μας, που θα χαράξει χαμόγελα στα χείλη μικρών και μεγάλων.”

Σχολιάστε