My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Τι είναι και τι θέλει η ΚΚΚ;

Πριν από ένα μήνα και πλέον, στο πολιτικό στερέωμα του Κιλκίς, εμφανίσθηκε μια νέα πολιτική κίνηση. “Ιχνογράφησε” μάλιστα το πλαίσιο δράστης της στα όρια του νομού, με το περίγραμμά του και τα αρχικά Κ.Κ.Κ.: Κεντροαριστερή Κίνηση Κιλκίς.

kentroaristera-001Ως είθισται, στον περιφερειακό χώρο, η Κίνηση στην αρχή εξελήφθη ως μια ακόμη γραφική περίπτωση. Οταν όμως δημοσιεύθηκαν από τη μια τα ονόματα των μετεχόντων και από την άλλη η διακήρυξη με τις βασικές αρχές της, τότε τα πράγματα σοβάρεψαν και πολλοί άρχισαν να “ψάχνονται”.

Οι άνθρωποι που απαρτίζουν τον πυρήνα της “ΚΚΚ” προέρχονται πρωτίστως από το ΠΑΣΟΚ. Παλιό και νέο. Εκ των πρωταγωνιστών της μάλιστα είναι ο πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Λεων. Δημητριάδης. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην πρώτη δημόσια ανακοίνωση της “Κίνησης”, περιελήφθησαν στον κατάλογο των μετεχόντων και ονόματα που αμέσως διέψευσαν την συμμετοχή τους. Από το ΠΑΣΟΚ και αυτοί.

Η ΚΚΚ μέχρι στιγμής έχει δημοσιεύσει μια πρώτη “διακήρυξη θέσεων” και έχει πραγματοποιήσει μια πρώτη δημόσια διαβούλευση στο Χέρσο με συνάντηση “χαλαρή”, ανθρώπων από τον ευρύτερο δήμο Κιλκίς. Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τις αμέσως επόμενες ημέρες στην περιοχή της Παιονίας. Ο πρώτος κύκλος θα κλείσει με κεντρική εκδήλωση στο Κιλκίς, στον επόμενο μήνα.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ απευθύνθηκε σε μέλη της Κίνησης προκειμένου να “ανιχνευθεί” το πολιτικό στίγμα και να διασαφηνισθούν κάποια σημεία με έντονο πολιτικό (και παραπολιτικό) χρώμα. Παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η “ομοιομορφία” των απαντήσεων από τρια στελέχη της Κίνησης, διαφορετικών ηλικιών. Απευθυνθήκαμε στον Λεων. Δημητριάδη, π. Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ, στον Φιλ. Κοτανίδη, βετεράνο του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ (Νομαρχιακή, Επαρχιακό Γραφείο, Αγροτοσυνεταιριστής, κλπ) και στον Λαζ. Παζαρτζικλή, πρώην και νυν δημοτικό σύμβουλο Κιλκίς.

Και οι τρεις ήταν ξεκάθαροι: Δεν υποκινήθηκαν από κανένα πολιτικό πρόσωπο και δεν κινούνται οργανωμένα σε καμμιά πολιτική εκλογική επιλογή προσώπου για τις επόμενες εκλογές. Κινούνται στο πολιτικό πλαίσιο από τις παρυφές της Ευρωπαϊκής Ν. Δημοκρατίας μέχρι του αντίστοιχου χώρου του “Ευρωπαϊστή ΣΥΡΙΖΑ”. Ανησυχούν σφόδρα για την διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ και λειτουργούν ως “καμπανάκι” για τις αρχές του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Αρνούνται κάθε στράτευση από Βενιζέλο, Γ. Παπανδρέου και λοιπούς σοσιαλσωτήρες και προκρίνουν νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή. Με νέες ιδέες, μακρυά από σκληρές νεοφιλελεύθερες επιλογές. Για δε την πιθανή συμμετοχή τους στο επικείμενο, αλλά μη οριζόμενο Συνέδριο της υπό σύσταση “Δημοκρατικής Παράταξης”, δηλώνουν ότι το παρακολουθούν με ενδιαφέρον, και αναμένουν πρόσκληση από τους κινούμενους στο πνεύμα της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς για συμμετοχή στο διάλογο.

Επειδή μερικοί από τα γνωστά πρόσωπα της Κίνησης είχαν συνταχθεί με τον βουλευτή Θ. Παραστατίδη στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια “φιλολογία” περί τον ανεξάρτητο βουλευτή, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Το σενάριο λέει ότι η ΚΚΚ θα συνταχθεί με τον κ. Παραστατίδη, μόλις αυτός ανακοινώσει την κάθοδό του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκπρόσωποι της Κίνησης είναι κάθετοι: “Είμαστε εντελώς αντίθετοι σε τέτοιες ίντριγκες και φαντασίες. Δεν μας αφορούν αυτά τα αρρωστημένα σενάρια. Μια ενδιαφέρει μόνο η ιδεολογική επανίδρυση του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού μέσα από το σάρωμα των παλιών αμαρτωλών πρακτικών”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στα χνάρια της “Κεντροαριστερής Κίνησης Κιλκίς” κινούνται ήδη πολίτες από άλλους νομούς όπως η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, οι Σέρρες, η Πέλλα κλπ.

Πηγή: proti-selida.gr

Σχολιάστε