My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Τι αποφασισαν οι εμποροι Πολυκαστρου

(Βίντεο)

Την πρώτη του συνεδρίαση για το 2012 είχε χθες Τετάρτη 11 Ιανουαρίου το Δ. Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου, με πλήρη σύνθεση κι έχοντας στην ημερήσια διάταξη θέματα που απασχολούν όλους τους εμπόρους κι επαγγελματίες της ευρύτερης  περιοχής.

Ο κ. Αδαμόπουλος έκανε ενημέρωση για προγράμματα χρηματοδότησης που εκτελούνται ή είναι να τρέξουν και άλλα θέματα σε συνεργασία πάντα με το Επιμελητήριο Κιλκίς.

Συνεχάρη όλους τους νεοεκλεγέντες συμβούλους του Επιμελητηρίου με όποιο συνδυασμό κι αν εκλέχτηκαν και ευχήθηκε να ήταν περισσότεροι από τον Δήμο Παιονίας έτσι ώστε κι η περιοχή να μπορεί να εκπροσωπείται αναλογικότερα. Χαιρέτησε την παρουσία του Προέδρου του Μεταποιητικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, Κώστα Χαρτοματσίδη, καθώς και τον επικεφαλή της ελάσσονος μειοψηφίας, Χρήστο Δραγανίδη, ο οποίος με την παρουσία του θέλησε να ενημερωθεί εκτενώς για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Εμποροεπαγγελματικός κλάδος της περιοχής και τόνισε ότι πρόθεση του είναι να παραβρεθεί και στις συνεδριάσεις και των άλλων δυο αντίστοιχων συλλόγων της περιοχής του Δήμου Παιονίας, δηλαδή της Αξιούπολης και Γουμένισσας .

Ενημέρωση έγινε για τις αλλαγές που γίνονται στην ασφαλιστική κάλυψη του κλάδου υγείας  με την προσθήκη κι άλλων γιατρών που θα μπορούν να εξετάζουν εως και 200 ασθενείς τον μήνα αφού κλείσουν πρώτα ραντεβού μέσω του ασφαλιστικού ταμείου τους.

Ο Σύλλογος αποφάσισε ομόφωνα να αναρτά στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο (www.emsyp.gr) όλες τις αποφάσεις του. Πήρε απόφαση να ενεργοποίηση το συντομότερο την εφημερίδα που εξέδιδε, επισημαίνοντας όλοι ως εσφαλμένη την ενέργεια της νέας Δημοτικής Αρχής  να καταργήσει την εφημερίδα που εξέδιδε ο πρώην Δήμος Πολυκάστρου.

Αποφάσισε την ένταξη Εμπόρων κι Επαγγελματιών της περιοχής σε e-shop δράσεις, που εξασφάλισε δωρεάν ο Σύλλογος με φορείς που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο για να τονωθεί ο τζίρος κι η διαφημιστική απήχηση τους.

Ομόφωνη ήταν κι απόφαση να εμείνει στην υπεράσπιση των καταστηματαρχών εστιάσεως απέναντι στον Δήμο Παιονίας που του ζητείται την αναδρομική καταβολή του 2-5%, με αποτέλεσμα πολλοί καταστηματάρχες να καλούνται να πληρώσουν υπερβολικά μεγάλα ποσά που φθάνουν έως και το ποσό των 5.000 ευρώ. Θα ζητηθεί συνάντηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Διοίκησης έτσι ώστε να ρυθμιστεί κατά το δυνατότερο ευνοϊκά το θέμα με τις προσαυξήσεις που προστέθηκαν και να αντιμετωπιστούν με το 0,5% που θέσπισε με νόμο η προηγούμενη κυβέρνηση.

Στο θέμα της βεβαίωσης των οφειλών από τους καταστηματάρχες, εκφράσθηκε ιδιαίτερα η απογοήτευση από την προηγούμενη Δημοτική αρχή Πολυκάστρου του κ. Σμυδάκη που τα βεβαίωσε στην εφορία αν και υπήρξε μέλος της διοίκησης του Συλλόγου και αγωνίσθηκε για την μη είσπραξη του επί δημαρχίας Δημήτρη Κουλίνα.

Πήρε απόφαση με κουπόνια και λαχειοφόρο αγορά να στηρίξει ένα μέλος- επαγγελματία που αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα υγείας και νοσηλεύεται στο εξωτερικό.

Αποφασίσθηκε να ζητηθεί παράσταση από την ΔΕΗ έτσι ώστε και με την συνεργασία του Δήμου να επαναλειτουργήσει διοικητικό κλιμάκιο της ΔΕΗ στην περιοχή (για θέματα επανασύνδεσης και καθυστερημένων λογαριασμών) και την ενίσχυση της τεχνικής υποστήριξης στο γραφείο της ΔΕΗ που διατηρείται στην Αξιούπολη.

Αποφασίσθηκε επίσης να δραστηριοποιηθούν σε συνεργασία και με τους άλλους εμπορικούς συλλόγους και φορείς καθώς και με την συνεργασία του δήμου η τόνωση της τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής, αφού αυτή προσφέρεται για ποικίλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού(αθλητικός, φυσιολατρικός, περιηγητικός, θρησκευτικός, συνεδριακός, κυνηγητικός, αγροτουρισμός κ.αλλ.)

Αποφασίσθηκε να συνεχίσει ο Σύλλογος την πάταξη του παραεμπορίου με την στήριξη  του Δήμου Παιονίας αλλά και  την απαραίτητη συνεργασία της Αστυνομίας. Καταγγέλθηκε ότι μπροστά σε μανάβικα γίνεται πώληση λαχανικών και σε καταστήματα υποδημάτων πλανόδιοι πωλούν παπούτσια αγνώστου προέλευσης, ενώ Βούλγαροι και Σκοπιανοί στο κέντρο του Πολυκάστρου πωλούν αλυσοπρίονα. Σε τέτοιες  περιπτώσεις οι θιγόμενοι είναι καλύτερα να ενημερώνουν την Αστυνομία απευθείας στο τηλέφωνο 100.

Εκφράσθηκε επίσης η δυσαρέσκεια για την επιλεκτική πολιτική του Δήμου Παιονίας στο θέμα της Ύδρευσης διότι με δύο μέτρα και σταθμά αντιμετωπίζονται αφ΄ ενός οι κάτοικοι των τέως δήμων Πολυκάστρου κι Αξιούπολης και αφ` εταίρου οι δημοτικές ενότητες Γουμένισσας κι Ευρωπού, όπου τίθεται  θέμα κι αν ακόμη εισπράττονται  τα ποσά ύδρευσης. Οι υποψίες κι οι επιφυλάξεις του συλλόγου είναι ότι οι συντηρήσεις κι οι επιδιορθώσεις βλαβών γίνονται με χρήματα από το 80% των καταστηματαρχών και κατοίκων του Πολυκάστρου και της Αξιούπολης.

Αποφασίσθηκε η κοπή βασιλόπιτας στο τέλος Ιανουαρίου ( ημερομηνία που θα ανακοινωθεί ) οπότε και θα επιδοθεί στον Δήμαρχο υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Συλλόγου αλλά και το ομόφωνο κάλεσμα του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Λαπόρδα να παραστεί σε συνεδρίαση του συλλόγου. Τονίζεται ότι κι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κώστας Σιωνίδης είναι επίσης εκλεγμένος στο Επιμελητήριο όπως επίσης κι ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Τσανασίδης και ο Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Σωτήρης Τσέτος από τους οποίους προσδοκά στήριξη ο σύλλογος.

Τέλος ο Σύλλογος με την συνεργασία του στρατού αποφάσισε ομόφωνα να συνδράμει στην αμέριστη στήριξη σίτισης απόρων οικογενειών που καθημερινά αυξάνονται ανησυχητικά από την παρατεταμένη και μακροχρόνια ανεργία που  πλήττει πολλούς κατοίκους. Ο στρατός δια του Διοικητή Ταξιάρχου της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας διαβεβαίωσε τον σύλλογο ότι προτίθεται να συνδράμει με τις αδιάθετες μερίδες που περισσεύουν από την υποχρεωτική σίτιση των  στελεχών και των στρατεύσιμων ώστε να ανακουφιστούν οικογένειες που αδυνατούν να ανταποκριθούν και στα άκρως απαραίτητα.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαρίστησε για την συνδρομή τους με δωρεές στην ενίσχυση απόρων οικογενειών με διανομή τροφίμων και καυσόξυλων τους: Ταξίαρχο κ.Ζιμπερδίκας Φώτιος, Eurobank (Πολυκάστρου), Βιομηχανία Κρεάτων Β.Ε.Κ. (Κιουρτσίδης Μιχάλης), Γεωργαντά Γεώργιο (πολιτευτή), Βιομηχανία Γαλακτοκομικών προϊόντων (ΛΥΚΑΣ), Βιομηχανία Γαλακτοκομικών προϊόντων (ΕΥΖΩΝΙΚΗ), Κρεοπωλεία “Κιτσικίδη”, Super Market “ΓΑΛΑΞΙΑΣ”, Τζιαμπάζης Πέτρος (ΜΕΒΓΑΛ), Λιάρτση Αθανασία (Doppler),  Βιομηχανία ΕΛΒΙΕΞ .

Δεπούδης Παναγιώτης

Δείτε αποσπάσματα απ` τη συνεδρίαση και δηλώσεις των Γ. Αδαμόπουλου και Χρ. Δραγανίδη:

http://www.youtube.com/watch?v=Byh15Gsj5yY&context=C3c9ce0eADOEgsToPDskLSVz99O9dVFD9ipH74guXv

http://youtu.be/1Zgzg9zARTk

Σχολιάστε