My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

“Τι(ς) πταίει για τους νεκρούς μας;”

Ο Νομός Κιλκίς είναι ως τώρα ο θλιβερός “πρωταθλητής” σε θανάτους από Covid19 σε όλη την Ελλάδα, υπογραμμίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Αγαθόπουλος, θέτοντας το ερώτημα για τις αιτίες και τις ευθύνες που υπάρχουν.

Επισημαίνοντας ότι “σχεδόν 8 στους 1000 κατοίκους του νομού Κιλκίς κατέληξαν μετά την προσβολή τους από τον Covid19”, ο κ. Αγαθόπουλος αναφέρεται εκτός από τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, στη μη ανάπτυξη ΜΕΘ και στις μεγάλες ελλείψεις στη στελέχωση στο Νοσοκομείο Κιλκίς, στην απαξίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον νομό μας κα, τονίζοντας ότι “το βαρύ τίμημα που πλήρωσε το Κιλκίς σε ανθρώπινες ζωές μας οδηγεί στην απαίτηση για την άμεση αναζήτηση ευθυνών αλλά και για την άμεση λήψη μέτρων”.

Η ανακοίνωση του κ. Αγαθόπουλου έχει ως εξής:

“Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του κ. Νίκου Καρδούλα που στηρίχθηκε σε επεξεργασία των επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών. Σχεδόν 8 στους 1000 κατοίκους του νομού Κιλκίς κατέληξαν μετά την προσβολή τους από τον Covid19! Μια θλιβερή πρωτιά με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Θέλουμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για όλους αυτούς τους θανάτους και παράλληλα να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας για τις αιτίες που οδήγησαν τον νομό μας στο να δεχθεί το ισχυρότατο αυτό πλήγμα από την πανδημία. Ένα πλήγμα που οδήγησε στο να χάσει σχεδόν κάθε οικογένεια του νομού, ένα συγγενή ή έναν φίλο από την πανδημία του Covid19.

Εκτός από την προφανή χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη που παρουσίασε το Κιλκίς σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, καθίσταται προφανές, ότι τα αίτια είναι πολυπαραγοντικά. Τόσο οι δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες (Λύτρα-Τσιόδρα κ.α.) που επισημαίνουν τις ελλιπείς συνθήκες περίθαλψης στην περιφέρεια όσο και η πραγματικότητα που βιώνουμε σχετικά με τις συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης στο Νομό Κιλκίς μας οδηγούν στο να καταγγείλουμε σε όλους τους τόνους:

– Την μη ανάπτυξη Μ.Ε.Θ στο νοσοκομείο Κιλκίς, παρά τις βαρύγδουπες υποσχέσεις, γεγονός που ανάγκασε πολλούς συμπολίτες μας να βρεθούν διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες και σημαντικό τμήμα αυτών να καταλήξει από τις επιπλοκές της ίωσης του Covid19.

– Tις μεγάλες ελλείψεις στη στελέχωση του νοσοκομείου του Κιλκίς σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό για την νοσηλεία των ασθενών με Covid19.

– Την αδρανοποίηση σημαντικού αριθμού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, λόγω μη εμβολιασμού του.

– Την απαξίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον Νομό μας, με κλείσιμο ή σημαντική περιστολή της λειτουργίας των δομών της, που άφησε τους πληθυσμούς των χωριών χωρίς ιατρική κάλυψη και προκάλεσε επικίνδυνο συνωστισμό στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

– Την πολύ κακή κτιριακή κατάσταση του νοσοκομείου Κιλκίς και την λειτουργία του Τ.Ε.Π Covid σε όροφο του νοσοκομείου (με πρόσβαση σε αυτό με ανελκυστήρα ή σκάλες) που επέτειναν την ταλαιπωρία των πολιτών και δυσχέραναν την αντιμετώπιση τους.

– Την δογματική εμμονή της Κυβέρνησης να απαξιώνει συνεχώς όλο και περισσότερο το ΕΣΥ, με αποτέλεσμα αυτή η απαξίωση να αντανακλάται καθημερινά στην απόδοση του συστήματος με μειωμένες παροχές υπηρεσιών και στο δικό μας ίδρυμα.

– Η συνεχιζόμενη, για δεύτερη χρονιά, μείωση του προϋπολογισμού για την υγεία δεν έδωσε κανένα περιθώριο βελτίωσης των υλικοτεχνικών υποδομών στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

– Η εξουθένωση του προσωπικού, που υπερέβαλε εαυτόν, αργά η γρήγορα θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Επανειλημμένα ως τμήμα υγείας ΣΥΡΥΖΑ Κιλκίς, είχαμε κρούσει τον κώδωνα για την κατάσταση των Νοσοκομείων μας.

Η απάντηση ήταν ότι όλα βαίνουν καλώς, με τις “υπεράνθρωπες”προσπάθειες της Διοίκησης κόντρα στους κακούς δαίμονες της αντιπολίτευσης. Τώρα ποια απάντηση μπορεί να δοθεί μπροστά στα αδιαμφισβήτητα αρνητικά αποτελέσματα που βασίστηκαν σε επίσημα στοιχεία που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών; Μήπως κάποιοι πρέπει να παραιτηθούν; Ή για όλα πάλι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Το παραμύθι με τον δράκο έχει τελειώσει. Το ΕΣΥ έχει βαρύνουσα σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι τα συμφέροντα των κλινικαρχών.

Το βαρύ τίμημα που πλήρωσε το Κιλκίς σε ανθρώπινες ζωές μας οδηγεί στην απαίτηση για την άμεση αναζήτηση ευθυνών αλλά και για την άμεση λήψη μέτρων, με αύξηση του προσωπικού, βελτίωση των υποδομών, αύξηση των κονδυλίων, δημιουργία ολοκληρωμένης μονάδας ΜΕΘ, για να μη θρηνήσουμε και άλλους συμπολίτες μας, θύματα της ολιγωρίας και της ανεπάρκειας του κυβερνητικού μηχανισμού.”

Σχολιάστε