My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Τις δωρεές τις κάνουν εργαζόμενοι

Με τίτλο “τις δωρεές τις κάνουν οι εργαζόμενοι από την απλήρωτη δουλειά τους και όχι οι επιχειρηματίες”, οι τομεακές επιτροπές Κιλκίς και Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή ανακοίνωση:

“Τις τελευταίες ημέρες όλο και αυξάνονται οι περιπτώσεις διάφορων «ευεργετών» επιχειρηματιών στο Κιλκίς που κάνουν δωρεές για να δείξουν το όψιμο ενδιαφέρον τους για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι επιχειρηματίες κάνουν «με ξένα κόλλυβα κηδεία».

Τις χορηγίες, στην πραγματικότητα, τις κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από την απλήρωτη δουλειά τους, από την υπερ-εκμετάλλευση, από την υπέρογκη φορολογία τους και όχι οι βιομήχανοι και οι μεγάλοι επιχειρηματίες, που τόσα χρόνια – ακόμα και σήμερα – λαμβάνουν προνόμια εκατομμυρίων ευρώ μέσω ενισχύσεων, φοροαπαλλαγών, στήριξης από το κράτος.

Κανείς, από όλους αυτούς δεν απαντάει στο ερώτημα: «Γιατί υπάρχει ανάγκη στήριξης των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας»; Γιατί ακόμα και σε φυσιολογικές συνθήκες λείπουν στη χώρα μας 30.000 υγειονομικοί, πάνω από 3.000 ΜΕΘ, έχουν κλείσει πάνω από 10 νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια;

Η πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας και της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα, που ακολουθήθηκε σταθερά από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αποτελούν τις βασικές αιτίες που το δημόσιο σύστημα υγείας έμεινε «γυμνό», παρά την προσπάθεια και το φιλότιμο των υγειονομικών.

Ταυτόχρονα, δε λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας των εργαζομένων, μετατρέποντας τους εργασιακούς χώρους σε εστίες διασποράς του ιού, ενώ αξιοποιούνται όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και οι ΠΝΠ, όχι μόνο για να μην χάσουν οι βιομήχανοι ούτε ένα ευρώ, αλλά να βγουν και κερδισμένοι από πάνω.

Αποτελεί ειρωνεία και υποκρισία το γεγονός πως όλοι αυτοί που διαχρονικά υπερασπίζονται την ιδιωτικοποίηση της υγείας, που ύψωναν τις σημαίες στήριξης του νέου αντι-ασφαλιστικού Βρούτση – Κατρούγκαλου, που ψηφίστηκε μόλις πριν λίγες εβδομάδες, σήμερα με τις «χορηγίες» τους θυμήθηκαν την υγεία του λαού. Μπορεί να υπολογίσει ο κάθε καλοπροαίρετος εργαζόμενος πόσα γλύτωσαν οι επιχειρηματίες από τη μείωση του 5 % στις ασφαλιστικές εισφορές και πόσα «ξοδεύουν» σήμερα για την αγορά κλινών ΜΕΘ. Και βέβαια, κανείς τους δεν μας λέει με ποιους γιατρούς και νοσηλευτές να λειτουργήσουν αυτές οι ΜΕΘ.

Γι’ αυτό όσοι χειροκροτούν αυτές τις «πρωτοβουλίες» αποκρύπτουν τις αιτίες του προβλήματος, «βγάζουν λάδι» όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά, που οδήγησαν σ’ αυτή τη «γύμνια» το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Όσοι ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους:

  • Να τηρήσουν όλα τα αναγκαία (και όχι μόνο τα στοιχειώδη) μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων, όπως παροχή μέσων ατομικής προστασίας, απολύμανση χώρων, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, χορήγηση απαραίτητων αδειών κτλ.
  • Να μην προχωρήσουν σε καμία απόλυση, αλλαγή σύμβασης, μείωση μισθού, καταπάτηση ωραρίου κτλ.
  • Να καταβάλουν κανονικά και στην ώρα του το Δώρο του Πάσχα.

Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους έχουν πληρώσει πολλά. Δεν θα φορτωθούν και τις συνέπειες της πανδημίας.”

Σχολιάστε