My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Τιμώμενη στο 4ο AgroQualityFestival η ΠΚΜ

proiontaΤιμώμενη Περιφέρεια στο 4ο AgroQualityFestival (17-19 Μαΐου 2013) στην Αθήνα θα είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από σχετική απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, που αναγνωρίζει στην ΠΚΜ την εξέχουσα θέση που κατέχει στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και την τιμά με ξεχωριστό εκθεσιακό χώρο.

Στόχος του 4ου Agro Quality Festival, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και θα διεξαχθεί στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, είναι η προβολή και ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης (17-19 Μαΐου 2013).

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ένας από τους κεντρικούς πυλώνες της πολιτικής μας είναι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας. Βασική προτεραιότητα στο νέο αναπτυξιακό προσανατολισμό μας είναι η αποτελεσματική προώθηση της αγροτικής παραγωγής, η ουσιαστική στήριξη και ενθάρρυνση των παραγωγών και των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας και η ανάδειξη της υψηλής ποιότητας και της ανταγωνιστικής αξίας των εκλεκτών παραδοσιακών μας προϊόντων, όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στις διεθνείς αγορές.

Η εξωστρέφεια και η εξαγωγική δύναμη της πρωτογενούς μας οικονομίας μπορούν και πρέπει να ενδυναμωθούν μέσα από συντονισμένες ενέργειες και συνεργασίες, όπως το 4ο AgroQualityFestival και για το λόγο αυτό επιλέξαμε να διευκολύνουμε όλες τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας και να τους παρέχουμε δωρεάν χώρο στο περίπτερο της Περιφέρειάς μας για να προβάλουν τα προϊόντα που παράγονται στη γη της Μακεδονίας», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής στήριξης δράσεων για την προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλεί όλες τις σχετικές επιχειρήσεις εντός των διοικητικών της ορίων που επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους σε ξεχωριστό εκθεσιακό χώρο στο περίπτερο της ΠΚΜ να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση,χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση,το αργότερο έως την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στο 4ο Αgro Quality Festival με ένα περίπτερο 277 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα παρουσιαστούν τοπικά ποιοτικά προϊόντα (ελαιόλαδο-ελιές, κρασιά, όσπρια, οπωροκηπευτικά, βιολογικά, αρωματικά/φαρμακευτικά φυτά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά-γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα κρέατος, αλλαντικά, μέλι, κ.ά.), τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της ΠΚΜ και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της συμμετοχής είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της ΠΚΜ και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό του περιπτέρου της ΠΚΜ και της συμμετοχής των επιχειρήσεων της ΠΚΜ στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, παρακαλούνταιοι συμμετέχοντες να έχουν διασφαλίσει τη φυσική παρουσία  τουςγια την παρουσίαση των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης (ώρες λειτουργίας: Παρασκευή: 16.00 – 22.00, Σάββατο: 10.00 – 22.00, Κυριακή: 10.00 – 22.00)

Αξίζει να σημειωθεί ότιτο κόστος διαμονής και μετάβασης στη διοργάνωση θα βαρύνει τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα πρέπει να αποσταλούν συμπληρωμένες στην ηλεκτρονική διεύθυνσηu12906@minagric.gr ή u12924@minagric.grή στοfax 2341079711 ή 79712. Για την παροχή περισσότερων πληροφοριών και διευκρινίσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τηνΔ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Κιλκίς:

Παπαδοπούλου Αικατερίνη 2341350162, Μυρωνίδου Ελένη 2341350151

 

Σχολιάστε