My Twitter Feed

22 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τιμήθηκε η επέτειος της Μάχης -

Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Ιός: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία -

Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

“Πλήγμα σε τουρισμό – εξαγωγές” -

Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Οι αντιεμβολιαστές του 1913 -

Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Το 1913 με το βλέμμα των παιδιών -

Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Κιλκίς: Μέτρα για το καλοκαίρι -

Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

“Πνίγηκε” πάλι ο Άγιος Πέτρος -

Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Η 108η επέτειος της Μάχης του`13 -

Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Τιμήθηκε η επέτειος της Μάχης

Την οφειλόμενη τιμή στους απελευθερωτές της πόλης του Κιλκίς που έπεσαν μαχόμενοι για την Πατρίδα στην τριήμερη σφοδρή όσο και πολυαίμακτη σύγκρουση του ελληνικού στρατού με τις βουλγαρικές δυνάμεις απέδωσαν ο Δήμος Κιλκίς και οι πολίτες του στη σημερινή 108η επέτειο της ιστορικής Μάχης του Κιλκίς.

Στην κορυφαία εκδήλωση των Ελευθερίων της πόλης την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς ενώ ξεχωριστό τόνο προσέδωσε σ΄ αυτήν η συμμετοχή δημοτικής αντιπροσωπείας του αδελφοποιημένου με το Δήμο Κιλκίς Δήμου Λατσιών, με επικεφαλής το Δήμαρχό του Χρίστο Πιτταρά.

Το πρόγραμμα εορτασμού περιλάμβανε δοξολογία στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κρήνης Μικράς Ασίας Κύριλλου και τη συμμετοχή των εφημερίων των ναών της πόλης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς Ευρώπη Αρτόγλου η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στην εμβάθυνση των αξιών που διαμόρφωσε η ιστορική εποποιία στην ταυτότητα της πόλης του Κιλκίς

Στο Ηρώο της Μάχης του Κιλκίς ολοκληρώθηκε η τελετουργία με επιμνημόσυνη δέηση από τον τοποτηρητή της Μητρόπολης Κιλκίς, μητροπολίτη Γουμένισσας Δημήτριο, με το προσκλητήριο των νεκρών, την κατάθεση στεφάνων, την τήρηση σιγής ενός λεπτού και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου από τη Φιλαρμονική του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Η περιήγηση στον περιβάλλοντα χώρο και στις εσωτερικές εγκαταστάσεις του Πολεμικού Μουσείου, όπου εκτίθεται ένα αξιόλογο στρατιωτικό υλικό, από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το δήμαρχο Κιλκίς και τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές υπενθύμισε τις ψηφίδες του θριάμβου του 1913.

Στο χαιρετιστήριο μήνυμά του ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς σημείωσε ότι η Μάχη του Κιλκίς θα τιμάται για πάντα ως ένα υψηλό σύμβολο ηρωισμού, αυτοθυσίας και ανδρείας. Εξήρε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Κιλκίς να προσδώσουν νέα αίγλη στο θεσμό των Ελευθερίων και την κοινή στόχευση το ηρωικό Κιλκίς να διεκδικήσει αξιόμαχα τη θέση που του αξίζει στην ανάπτυξη.

Σε δήλωσή του για την επετειακή εορταστική εκδήλωση ο κ. Κυριακίδης επεσήμανε τα ακόλουθα: “Η τριήμερη μάχη του Κιλκίς έστεψε με αιώνια δόξα τους γενναίους πολεμιστές της ελευθερίας μας. Με ασυγκράτητο πάθος και δείχνοντας ύψιστη περιφρόνηση στο θάνατο οι Έλληνες οπλίτες έπεσαν μαχόμενοι για την Πατρίδα. Η μεγαλειώδης νίκη σφραγίστηκε στις 21 Ιουνίου του 1913 με βαρύτατο φόρο αίματος. Με δέος και σεβασμό, υποκλινόμαστε στους νεκρούς ήρωες μας και αντλώντας δύναμη από τη θυσία τους συνεχίζουμε τη δική μας μάχη, μέσα σε ειρηνικές συνθήκες, για την πρόοδο και την ευημερία του Κιλκίς και των πολιτών μας”.

Ο κ. Γεωργαντάς και η τοπική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία επισκέφθηκαν, τέλος, το τοπικό κατάστημα του ΕΛΤΑ όπου από σήμερα σημειολογικά κυκλοφορεί σε πρώτη έκδοση συλλεκτικό γραμματόσημο και λεύκωμα με παραστάσεις της Ιστορικής Μάχης του Κιλκίς

Στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο δήμαρχος Λατσιών Χρήστος Πιτταράς και ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση 

Βίντεο: GnomiWebTV

Σχολιάστε