My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

“Τηρούμε όλα τα μέτρα για covid”

Μετά από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Μητρόπολης Κιλκίς με μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Κιλκίς, εκδόθηκε από τη Μητρόπολη ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής:

  • Παρακαλούμε άπαντες τους εφημερίους και τους πιστούς χριστιανούς μας να τηρούν ευλαβικά πάντα τα θεσπισμένα μέτρα κατά της διασποράς της επιδημίας του κορωνοϊού. Ήτοι χρήση αντισηπτικών, τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, επαρκής αερισμός εσωτερικών χώρων λατρείας, αποφυγή συνωστισμού, χρήση προστατευτικής μάσκας ιδιαιτέρως εντός των εσωτερικών χώρων, σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής, τήρηση ανώτερου επιτρεπόμενου αριθμού εισερχομένων στους Ιερούς Ναούς, 1 άτομο ανά 10 τ.μ. με ανώτερο τα 100 άτομα εις τους άνω των 500τμ Ιερούς Ναούς.
  • Προτρέπουμε τις υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες καθώς και τους ηλικιωμένους να προσέχουν έτι περισσότερο αποφεύγοντας τελείως τον συγχρωτισμό.
  • Για την αποφυγή δε του συνωστισμού επαναφέρουμε, ενόψει και του χειμώνος, τις διπλές ακολουθίες στις μεγάλες Ενορίες της πόλεως του Κιλκίς όπου υπάρχουν δύο Εφημέριοι.
    Από την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 στις Ενορίες: α) Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, β) Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων, γ) Αγίου Δημητρίου και δ) Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελούνται κάθε Κυριακή δύο Θείες Λειτουργίες σε ώρες που θα ανακοινώσει η κάθε Ενορία. Στις υπόλοιπες Ενορίες (Αγίων Νικολάου & Βασιλείου, Αγίου Θεράποντος, Τιμίου Σταυρού) καθώς και στις Ιερές Μονές Αγίου Γεωργίου Λόφου και Αγίου Νεκταρίου Σπανού και στις Ενορίες των χωριών θα τελείται μία κυριακάτικη Θεία Λειτουργία λόγω έλλειψης δευτέρου Εφημερίου.

“Παρακαλούμε πάντες τους ευσεβείς ορθοδόξους χριστιανούς να προσεύχονται εκτενώς στον Άγιο Θεό να μας απαλλάξει σύντομα από την φοβερή αυτή λοιμική νόσο. Για δε τους Ιατρούς και Νοσηλευτές, που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνος κατά της επιδημίας, να τους δίδει φωτισμό ώστε να βρουν γρήγορα την θεραπεία και δύναμη στην διακονία των πασχόντων αδελφών μας”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχολιάστε