My Twitter Feed

19 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Την τιμητική της στα σχόλια, η λιστα της ΝΔ

Απ` τη στιγμή που χθες βράδυ δημοσιοποιήθηκαν οι λίστες των υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ, ο νομός Κιλκίς έχει την τιμητική του στα σχόλια και στα παραλειπόμενα της κατάρτισης των συνδυασμών. Ο λόγος, η “μεγάλη επιστροφή” του Γιώργου Συμπιλίδη έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια. Και, κατά δεύτερον, η επάνοδος έπειτα από μια εκλογική αναμέτρηση του Σάββα Τσιτουρίδη. Εμείς σταχυολογήσαμε ορισμένα απ` αυτά τα δημοσιεύματα και τα παρουσιάζουμε παρακάτω:

 

Από imerisia.gr:

Για μετάλλαξη της ΝΔ υπό την ηγεσία του κ. Σαμαρά, κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμμαχία σχολιάζοντας την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Συμπιλίδη στο Κιλκίς.

«Επισημαίνουμε ότι ο κ. Συμπιλίδης ουδέποτε εξήγησε πειστικά πώς και με ποια κίνητρα ανέτρεψε την κυβέρνηση εκείνη», αναφέρει

ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπενθυμίζοντας την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ το 1993.

«Αναρωτιόμαστε τα στελέχη της ΝΔ που ζήσανε την πτώση της κυβέρνησης εκείνης και τα αποτελέσματά της πώς θα δικαιολογήσουν το γεγονός να είναι συνυποψήφιοί του», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.


Από ethnos.gr:

Αίσθηση προκαλεί η επιστροφή -μετά τα γεγονότα του 1993 και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη- στις λίστες της ΝΔ του Γ. Συμπιλίδη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στον Νομό Κιλκίς, αλλά και των κ. Τσιτουρίδη και Δούκα, που, έπειτα από μια μικρή παρένθεση (είχαν αποκλειστεί από τον Κ. Καραμανλή στις εκλογές του ’09), γυρνούν στις εκλογικές τους περιφέρειες (Κιλκίς και υπόλοιπο Αττικής αντίστοιχα).


Από verianet.gr:

Στη διαχείριση των αντιδράσεων που ενδέχεται να δημιουργηθούν σε ένα μεγάλο μέρος της κομματικής βάσης είτε λόγω του αποκλεισμού προσώπων που είχαν περίπου ξεκινήσει… προεκλογική εκστρατεία χωρίς να έχουν πάρει το “πράσινο φως” από τη Λ. Συγγρού είτε λόγω της συμμετοχής του Γ. Συμπιλίδη έπειτα από 20 χρόνια στις λίστες της ΝΔ, ρίχνουν το βάρος τους οι συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ ο οποίος μάλιστα ακριβώς για αυτόν τον λόγο επέλεξε να ρίξει στην πρώτη γραμμή της μάχης τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ως επικεφαλή της εκτελεστικής επιτροπής που δημιουργήθηκε από την επιτροπή εκλογικού αγώνα για να “τρέξει” τον κύριο κορμό της στρατηγικής του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε καθαρή εντολή, ισχυρή αυτοδυναμία και λυμένα χέρια για να κυβερνήσει μετά την 6η Μαΐου, ωστόσο, και ο ίδιος γνωρίζει
από πρώτο χέρι ότι η επανεμφάνιση του κ. Συμπιλίδη στις γαλάζιες λίστες θα προκαλέσει ένα ντόμινο πολιτικών αντιδράσεων κυρίως από τους υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία έσπευσε από την πρώτη στιγμή να υπενθυμίσει το ρόλο που διαδραμάτισε την περίοδο 90-93 στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ δεν έκρυβαν την οργή τους για την απόφαση Σαμαρά υπενθυμίζοντας ότι τον κ. Συμπιλίδη είχαν κομμένο από την πρώτη στιγμή τόσο ο Μιλτιάδης Έβερτ όσο και ο Κώστας Καραμανλής.

Στο επιτελείο Σαμαρά εκτιμούν πάντως ότι πλησιάζοντας προς τις κάλπες οι αντιδράσεις αυτές θα περιοριστούν αν και όλοι στη Λ. Συγγρού γνωρίζουν ότι σε τοπικό επίπεδο θα γίνει “αγώνας” από στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας ίσως και του ΛΑΟΣ για να ξυπνήσουν οι μνήμες της φορτισμένης εκείνης περιόδου.

Η συζήτηση για την υποψηφιότητα Συμπιλίδη είχε εν πολλοίς καταλήξει εδώ και μήνες αφού ο πρώην βουλευτής είχε βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του κ. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές, με συνεντεύξεις του στον τοπικό τύπο είχε σχεδόν προαναγγείλλει την υποψηφιότητά του ενώ στην πρόσφατη επίσκεψη του Γ. Μιχελάκη στο Κιλκίς είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή των προετοιμασιών του οργανωτικού για τις ομιλίες του εκπροσώπου της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς ρίχνει στη μάχη του σταυρού πρόσωπα που ο Κώστας Καραμανλής είχε αποκλείσει το 2009 για διαφορετικούς λόγους: Πέτρος Δούκας, Ευάγγελος Μπασιάκος και Σάββας Τσιτουρίδης θα διεκδικήσουν και πάλι την ψήφο των συμπολιτών τους με τη ΝΔ να σημειώνει πως ούτως ή άλλως ο πρόεδρος του κόμματος έχει από την πρώτη στιγμή τονίσει πως η πραγματική ανανέωση στη ΝΔ θα προέλθει από το χέρι των ανθρώπων που θα ρίξουν τα ψηφοδέλτια στην κάλπη αν και όπως επισημαίνουν οι μισοί και πλέον από τους υποψηφίους είναι πρόσωπα πρωτοεμφανιζόμενα στον πολιτικό στίβο.

Από olymbia.gr:

Ο ιατρός, Γιωργος Συμπιλίδης –του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί με την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιστρέφει στα
«Σε αυτή την δύσκολη στιγμή θα πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη. Δεν θα μπορούσα να μην συστρατευτώ με την ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά», δηλώνει μάλιστα ο ίδιος σε σχέση με την υποψηφιότητά του στο Κιλκίς.«γαλάζια» ψηφοδέλτια μετά από 20 χρόνια.


Από dete.gr:

Μία προσωπική επιλογή του προέδρου της ΝΔ φαίνεται να είναι και η επιστροφή του Γιώργου Συμπιλίδη στο κόμμα μιας και θα είναι υποψήφιος στο Κιλκίς. Ο κ. Συμπιλίδης είναι στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά και δίπλα του από τα “πέτρινα” χρόνια όπου ο κ. Σαμαράς βρισκόταν εκτός πολιτικής σκηνής. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Συμπιλίδη όταν διαλαλούσε ότι θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία δέχθηκε παραινέσεις να κρατάει σιγή ιχθύος και να μην ανακοινώνει τίποτα προκειμένου να μην προκληθεί μεγάλος θόρυβος στο εσωτερικό του κόμματος. Ωστόσο, ο θόρυβος σήμερα ξεκίνησε με την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.


Από newskosmos.com:

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ολική επαναφορά του Γιώργου Συμπιλίδη, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά. Ο άνθρωπος που «έριξε» την κυβέρνηση της εύθραυστης πλειοψηφίας των 151 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας το 1993 επιστρέφει στη ΝΔ προκαλώντας ποικίλα σχόλια στο κόμμα.

 

Σχολιάστε