My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Τζιτζικώστας: Παρουσίασε το ΠΕΠ

Το στρατηγικό σχεδιασμό και τις προτεραιότητες του Σχεδίου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

perifereiako-symboulioΟ κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε την κρισιμότητα της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 για την Κεντρική Μακεδονία, τονίζοντας ότι «παρά τα προβλήματα της χώρας, παρά τους περιορισμούς εξαιτίας της εκτεταμένης γραφειοκρατίας και της υποχρηματοδότησης, η στήριξη της οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων υπήρξε θετική».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε εκτενώς στις πέντε βασικές περιφερειακές προτεραιότητες της Π.Κ.Μ. μέσα από τη στήριξη μιας έξυπνης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, που αφορούν: 1) στην καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, 2) στην  ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την απασχόληση, 3) στην προστασία του περιβάλλοντος και την «έξυπνη» διαχείριση των πόρων, 4) στην κοινωνική συνοχή και 5) στη χωρική συνοχή.

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα έργα και τομείς, που θα χρηματοδοτηθούν μέσω των πόρων του νέου ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για την ενίσχυση μεγάλων υποδομών έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας, όπως η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, καθώς και η αναβάθμιση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού, όπως επίσης και για την επέκταση των δημόσιων υποδομών ψηφιακών τεχνολογιών και υπηρεσιών μέσω μιας εκτεταμένης ανοικτής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Π.Κ.Μ.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε την προτεραιότητα της διοίκησης της Π.Κ.Μ. να προωθήσει μεγάλα έργα περιβαλλοντικής υποδομής που θα αξιοποιήσουν τους πόρους του Ταμείου Συνοχής και πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Το ίδιο τομεακό επιχειρησιακό πρόγραμμα, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θα υποστηρίξει μεγάλα έργα μεταφορικής υποδομής, όπως η ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου ΠΑΘΕ, η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου, η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού και άλλων σημαντικών μονάδων υποδομής για την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών, η ολοκλήρωση και επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης, η δημιουργία λιμενικών υποδομών για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Στη συνέχεια, η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Π.Κ.Μ. Αγγελική Ωραιοπούλου παρουσίασε διεξοδικά τα γενικά στοιχεία και τη δομή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020, εστιάζοντας την εισήγησή της στις επενδυτικές προτεραιότητες και τις δράσεις που συνδέονται με συγκεκριμένες τομεακές πολιτικές και θεματικούς στόχους για την Π.Κ.Μ.

Από δελτίο τύπου της ΠΚΜ

Σχολιάστε