My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Τζιτζικώστας για μεταλλεία: Να μην θρηνήσουμε θύματα

tzitzikostas-apostolos“Είμαι υπέρ της ανάπτυξης αλλά δεν θα παίξουμε με την προστασία του περιβάλλοντος και με τις ζωές των συμπολιτών μας”, ήταν η απάντηση του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, σε ερώτηση για το θέμα της εξόρυξης χρυσού σε Χαλκιδική και Κιλκίς, σε συνέντευξη που έδωσε χθες Τετάρτη στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. 

“Αυτό που χρειάζεται, είπε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι να γίνει σωστή ενημέρωση” και στο πλαίσιο αυτό ενέταξε τις δύο πρόσφατες ειδικές συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρ. Μακεδονίας. Για να καταλήξει: “Αν συνεχιστεί αυτό το κλίμα θα θρηνήσουμε θύματα”!

Υπέρ απολύσεων

Ο περιφερειάρχης τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της απολύσεων υπαλλήλων που δεν κάνουν την δουλειά τους και παραδέχθηκε ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό και στην Περιφέρεια. Διερωτήθηκε μάλιστα «πώς να διοικήσεις έναν οργανισμό με 2.000 υπαλλήλους όταν ο νόμος δεν σου δίνει το δικαίωμα να αλλάξεις επικεφαλείς και να απολύσεις κόσμο»

Για το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε πως θα μπορούσε να έχει ένα συντονιστικό ρόλο του κυβερνητικού έργου στη Βόρεια Ελλάδα και έτσι θα δικαιολογείτο η ύπαρξή του. “Είναι πολύ άχαρο να διοικείς ένα υπουργείο χωρίς να έχεις ουσιαστικές αρμοδιότητες”, τόνισε ο περιφερειάρχης.

Τέλος, ο περιφερειάρχης περιέγραψε με μελανά χρώματα τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης. «Λεφτά στα ταμεία δεν υπάρχουν. Η κυβέρνηση έκρινε ότι προφανώς και οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις θα πληρώσουν τη κρίση. Θα έπρεπε όμως να υπάρχουν χρήματα για να γίνουν τα βασικά όπως συντήρηση του οδικού δικτύου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
6 Σχόλια to “Τζιτζικώστας για μεταλλεία: Να μην θρηνήσουμε θύματα”
 1. Ο/Η katarina λέει:

  Μπορεί ο κ.Τζιτζικώστας να χρειάζεται ενημέρωση για το θέμα. Aς ξεκινήσει, αν θέλει από το http://metalleiastop.blogspot.gr/search?q=must+see

  Εμείς – όπως είπαμε και στην ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου – όχι απλά είμαστε ενημερωμένοι, αλλά χτενίσαμε και όλη τη γη για να έρθουμε σε επικοινωνία με ανθρώπους που βιώνουν τη μεταλλεία. Ούτε πλούσιοι είναι, ούτε ευτυχείς ούτε υγιείς.

  Ενημερωθήκαμε το λοιπόν μόνοι μας. Το να επικαλούνται ανάγκη ενημέρωσης ξέρουμε πια πολύ καλά ότι είναι διπλωματική τακτική. Είναι σαν τα “μύρια κύματα διαβούλευσης” που θα έκαναν.

  Σταθείτε στο ύψος των καιρών – ΜΑΖΙ με τον κοσμάκη και όχι απέναντί του

 2. Ο/Η Σ. Δημητριάδης λέει:

  Ασφαλώς και είναι η σωστή ενημέρωση ένα απαραίτητο βήμα πριν κάθε σημαντική απόφαση. Όμως σήμερα, όταν λέμε ενημέρωση εννοούμε τη “δημόσια διαβούλευση”, που πρέπει να γίνεται σωστά και στην ώρα της. Με ευθύνη της Πολιτείας και με απόλυτο σεβασμό στην απόφαση των τοπικών κοινωνιών.

  Όταν όμως μιλάμε για μεταλλεία, και όταν ειδικότερα μιλάμε για το Κιλκίς, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αναφερόμενοι σε “ενημέρωση”, δηλαδή σε “δημόσια διαβούλευση”. Έχουμε πολύ κακιά πείρα επ’ αυτού.

  Καλά κάνει σε πρώτη προσέγγιση ο κ. Περιφερειάρχης και υπενθυμίζει τις δύο πρόσφατες εκτός ημηρεσίας διάταξης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα των μεταλλείων σε Χαλκιδική και Κιλκίς. Σωστή η απόφαση των συζητήσεων αυτών και μπράβο σ’ αυτούς που τις προκάλεσαν. Όμως, το γεγονός οτι οι συζητήσεις αυτές έγιναν μήνες, για να μην πω χρόνια, μετά από το χρόνο που όφειλαν να γίνουν δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν. Και δεν εγγυώνται εξάλλου οι συζητήσεις αυτές τίποτα ουσιαστικό, αφού οι διαδικασίες προγραμματισμού και υλοποίησης των εξορυκτικών και μεταλλευτικών έργων έχουν ήδη δρομολογηθεί και θεωρούνται -ευτυχώς όχι από όλους- ως τελεσίδικα αποφασισμένες.

  Αν όμως η επίκληση των συζητήσεων αυτών από τον κ. Περιφερειάρχη θεωρείται από τον ίδιο ως κάτι που θα πρέπει να του πιστωθεί ως θετική ενέργεια -αυτού του ίδιου, ή της Περιφέρειας ως οργάνου- θα πρέπει ταυτόχρονα να χρεωθεί ως μια εκ των υστέρων προσπάθεια θεραπείας μιας σημαντικής παράληψης στοιχειώδους καθήκοντος από την αρμόδια κεντρική εξουσία (το ΥΠΕΚΑ).

  Για να προκύψει βέβαια (για να έχει προκύψει) κάτι ουσιαστικό από τις δύο συζητήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα μεταλλεία θα πρέπει να ληφθεί (να είχε ληφθεί) κάποια σχετική απόφαση. Συζήτηση χωρίς διαπιστώσεις και απόφαση είναι χάσιμο χρόνου. Και παραπομπή σπουδαίων θεμάτων στις καλένδες. Παράκαμψη δηλαδή και αποφυγή των κρίσιμων αποφάσεων. Και αν για τη Χαλκιδική τα γεγονότα έτρεξαν πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, για το Κιλκίς υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος. Ευτυχώς ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς πήρε στη σχετική συζήτηση μια ξεκάθαρη και υπεύθυνη θέση.

  Δεν ξέρω τι εννοεί ο κ. Περιφερειάρχης εξορκίζοντας το θρήνο θυμάτων. Αν αναφέρεται δηλαδή σε θύματα μιας διχασμένης και αντιμαχόμενης κοινωνίας ή σε θύματα των περιβαλλοντικών εγκλημάτων που συνεπάγεται η υλοποίηση των εξορυκτικών και μεταλλευτικών έργων ειδικά στο Κιλκίς. Για τα τελευταία έχω μιλήσει και έχω ενημερώσει με σχετικό υπόμνημά μου και τον ίδιο τον κ. Περιφερειάρχη, όπως και όλους όσους θεώρησα αρμόδιους και υπεύθυνους. Θέλω να πιστεύω πως αυτοί διάβασαν προσεκτικά όσα αναφέρονται εκεί, που δεν είναι αστήρικτες εικασίες αλλά απόλυτα τεκμηριωμένες επιστημονικές αλήθειες. Και που αν αγνοηθούν εγγυώνται οτι θύματα θα υπάρξουν με βεβαιότητα. Για το αν θα τα θρηνήσουμε τότε ή θα κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε νίπτοντας τα χέρια μας δεν μπορώ να βεβαιώσω.

  • Ο/Η ευα λέει:

   και εσεις , καθηγητα, το βιολι σας. Θρηνουμε θυματα ηδη. μπορει να μην χασαν την ζωη του κυριολεκτικα, τα δυο “παλικαρια “απο της Σκουριες, που φανατησατε εσεις!!ναι εσεις και η παρεα σας. Αυτοι οι ανθρωποι θα σαπισουν φιλακη. Σημερα ο αγανακτησμενος πατερας του ενος, που κατηγορητε για 7 ακακουργηματα , “προπιλακισε” τον σηναδελφο σας, τον Τολη Παπαγεωργιου. ( λενε για πολυ ξυλο). Δεν ειναι αυτος και το παιδι του θυμα της προπαγανδας σας; Αλλα τι σας νιαζει , ε; επιστημωνες ειναι μονο αυτοι του Συριζα -Περκα-υποψηφια βουλευτης του Συριζα. Αλλα τι σας λεω, στου κουφου την πορτα…ΠΑΡΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ, ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ.
   http://olahalkidiki.blogspot.gr/2013/04/video.html
   http://olahalkidiki.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5899.html

 3. Ο/Η Kilkis λέει:

  Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Περιφερειάρχη: «Αν συνεχιστεί αυτό το κλίμα θα θρηνήσουμε θύματα»!
  Κι ελπίζω να συνεισφέρει στο να σταματήσει αυτό το κλίμα.
  Να του θυμήσουμε επίσης ότι είναι εκλεγμένος από τον λαό της Περιφέρειας Κντρικής Μακεδονίας (έστω και με την ιδιαιτερότητα που έχει η περίπτωσή του) κι όχι διορισμένος από την Κυβέρνηση. Εκπροσωπεί τον λαό κι ΟΧΙ την Κυβέρνηση. Κι ο λαός, καλώς ή κακώς, αντιτίθεται, άρα η Πολιτεία απέτυχε στην συναίνεση που πρέπει να την ψάξει σε άλλο δρόμο, πέρα από τη βία, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις. Και για τα (ενδεχόμενα) θύματα δεν πιστεύω να περιμένει να πέσει η ιστορική ευθύνη στον κόσμο!.
  Κι επειδή “στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό” ή θα τον γράψει η ιστορία της Περιφέρειας με λαμπρότητα ή θα τον φάνε τα “μαύρα σκοτάδια των υποσημειώσεών της”, έτσι γίνεται σε ιστορικές εποχές.

 4. Ο/Η theo1 λέει:

  Και εγώ θα συμφωνήσω με τον κ. Περιφερειάρχη για τις απολύσεις.
  Πρέπει άμεσα να απολυθούν-απομακρυνθούν από το Δημόσιο αλλά και από τον Δημόσιο βίο άμεσα :
  οι μη έχοντες δουλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή τους.
  Οι μη έχοντες διοικήσει ούτε ένα περίπτερο, αλλά φευ με περίεργο τρόπο τους έχει ανατεθεί η διοίκηση μείζονος σημασίας τομέων ευθύνης του κρατικού μηχανισμού.
  Οι μη έχοντες διαβάσει βασικά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Όσους δηλαδή δεν ξέρουν ότι τα όποια συμπεράσματα για προσωπικό, την αξιοσύνη και την αποτελεσματικότητα τα εξάγεις μετά από σοβαρή μελέτη, επιστημονική αξιολόγηση, λειτουργία των οργάνων της διοίκησης (υπηρεσιακών συμβουλίων, συμβουλίων κρίσης, πειθαρχικών συμβουλίων, κ.λ.π) και δεν ανακοινώνεις εύκολες κρίσεις και συμπεράσματα από ραδιοφώνου ή τηλεοράσεως ως ένας τυχάρπαστος πολιτικός οπουρτουνιστής για να πας με το ρεύμα της εποχής και να γίνεις αρεστός.

Σχολιάστε