My Twitter Feed

23 Ιούλιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορές σε Κιλκίς και…διμέτωπος -

Δευτέρα, 22 Ιούλιος, 2019

Για τα απορρίμματα της Παιονίας -

Δευτέρα, 22 Ιούλιος, 2019

Ορίστηκε υπεύθυνος Τουρισμού -

Πέμπτη, 18 Ιούλιος, 2019

Τα σκουπίδια πνίγουν τη Παιονία! -

Τετάρτη, 17 Ιούλιος, 2019

Ζητά λύση για πνευμ. δικαιώματα -

Τρίτη, 16 Ιούλιος, 2019

Θριαμβολογία με βέλη σε ΣΥΡΙΖΑ -

Τρίτη, 16 Ιούλιος, 2019

Της κάλπης τα καμώματα! -

Δευτέρα, 15 Ιούλιος, 2019

«Στην ουσία βγήκαμε κερδισμένοι» -

Δευτέρα, 15 Ιούλιος, 2019

«Τζαμάϊκα» με τη παρουσία του σκηνοθέτη

Την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Ιουλίου, μια δροσερή, ευαίσθητη, ανθρώπινη ελληνική ταινία, θα απολαύσουμε στο θερινό μας σινεμά με αγαπημένους πρωταγωνιστές.

H  ταινία «Τζαμάικα» μας μιλάει για τη σημερινή εικόνα της Ελλάδας με γλυκόπικρο χιούμορ κι έντιμο τρόπο. Μιλάει για τους Έλληνες με τρόπο απλό, ζεστό, ουσιαστικό και σατιρικά πικρό. Είναι μια συγκινητική, ανθρώπινη ιστορία με ισχυρές δόσεις χιούμορ.

Ο Φάνης Μουρατίδης, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Μαρία Κοτσαηλίδου πρωταγωνιστούν σε μια ταινία για όλα όσα μας χωρίζουν και μας ενώνουν σε εποχές… κρίσης.

Κεντρικοί χαρακτήρες της ταινίας είναι δύο αδέλφια, που δεν μιλιούνται επί σειρά ετών, συναντιούνται υποχρεωτικά στην κηδεία της μητέρας τους. ο Ακης (Σπύρος Παπαδόπουλος), ο οποίος οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του και την απαιτητική γυναίκα του, και ο Τίμος (Φάνης Μουρατίδης), ο οποίος είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία.

Οι δυο τους αποτελούσαν παλαιότερα δύο δεμένα αδέλφια, αλλά μια παρεξήγηση τους έχει αποξενώσει εδώ και χρόνια. Όπως συμβαίνει συνήθως στο σινεμά, η ζωή θα βρει τον τρόπο να τους φέρει και πάλι κοντά, αναπάντεχα και καθοριστικά, δημιουργώντας όλες τις συνθήκες για μία συγκινητική, ανακουφιστικά εύπεπτη ιστορία. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ανδρέας Μορφονιός, μιλώντας για την “Τζαμάικα” και τους λόγους που δημιουργούν απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους, λέει:

“Οι άνθρωποι δυσκολεύονται πια να επικοινωνήσουν. Η ζωή τους πηγαίνει σε μονοπάτια περίεργα λόγω της καθημερινότητας και της αγωνίας για τη δουλειά, τα χρήματα, είναι τόσο πολλά. Και βυθίζονται σ’ αυτά και έχουν ξεχάσει το πολύ ουσιαστικό πράγμα που είναι η επικοινωνία. Το να μιλήσουν ανοιχτά κι αληθινά ο ένας στον άλλον. Πάλι υπάρχει φόβος εκεί.

Φοβούνται να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να την εξωτερικεύσουν. Γιατί στην αρχή είναι δύσκολο αλλά μετά τα πράγματα έρχονται κι εξισορροπούν.

Όπως έλεγαν οι παλιοί, κάθε θαύμα τρεις μέρες. Κάθε αλλαγή δηλαδή που κάνεις στη ζωή σου φέρνει αναταράξεις, δεν γίνεται εύκολα. Αυτό όμως είναι στην αρχή, μετά τα πράγματα έρχονται σε μια ισορροπία και μπαίνεις σε έναν άλλο δρόμο”.

Με τη παρουσία του σκηνοθέτη

Ο Δήμος Κιλκίς, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ θα έχουν τη χαρά να φιλοξενήσουν την πρώτη ημέρα προβολής της ταινίας τον σκηνοθέτη της, Ανδρέα Μορφονιό ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να συζητήσει μαζί του, να επικοινωνήσουν και να μοιρασθούν τις απόψεις τους για το ελληνικό σινεμά.

Εκτός δε απροόπτου, θα είναι είναι μαζί μας και ο αγαπημένος πρωταγωνιστής της ταινίας, Φάνης Μουρατίδης, για να καταθέσει τη δική του εμπειρία και προσέγγιση.

Τζαμάικα

  • Σκηνοθεσία: Αντρέας Μορφονιός
  • Σενάριο: Γιώργος Φειδάς
  • Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
  • Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Μελέτης Ηλίας, Νίκος Παντελίδης, Μαίρη Ευαγγέλου, Ίρις Πανταζάρα, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Ορφανός

Διάρκεια: 100 λεπτά

Σχολιάστε