My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΤΕΧΝΗ Κιλκίς: Έκθεση Γ. Πολίτη

G_POLITIS_300Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Πολίτη, προέδρου του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.).

Η ιστορικός Τέχνης Έλλη Κοκκίνη – Καπλάνη αναφερόμενη στα έργα του Γ. Πολίτη, και συγκεκριμένα της σειράς ‘’Στιγμιότυπα’’ λέει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Για το Γιώργο Πολίτη η ζωγραφική αποτελεί πεδίο αναζητήσεων οικείων αντικειμένων από το περιβάλλον, εγκαταλειμμένων στη φθορά του χρόνου ή απαξιωμένων από την αδιαφορία της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας. Με διάθεση ερευνητική αναζητά με το βλέμμα σχήματα, μορφές και γραφές πάνω σε τοίχους, αλλά και σε άλλες επιφάνειες, όλα στοιχεία μιας βιωμένης πραγματικότητας, που ωστόσο περνούν απαρατήρητα, καθώς ο χρόνος και η ανθρώπινη επέμβαση τα έχουν φθείρει…

Οι χειρισμοί που ακολουθεί ο Πολίτης, δηλωτικοί μιας οξυμένης αντίληψης και μιας εσωτερικής ευαισθησίας, αποκαλύπτουν δράσεις μιας απτής πραγματικότητας, που αποζητά, με την ιδιάζουσα σχηματοποίησή της, την αποκρυπτογράφησή της, έτσι ώστε τα υποβόσκοντα μηνύματά της να γίνουν προσεγγίσιμα, μέσα από τον κρυπτικό συμβολισμό της.»

Αναφερόμενη εξάλλου στα έργα του καλλιτέχνη της σειράς ‘’Σειρές τοίχων’’ λέει μεταξύ άλλων:

«Με αφετηρία τμήματα λέξεων και αριθμών, χρονολογίες, κομμάτια από φιγούρες γνώριμες, προερχόμενα στοιχεία από ξεκολλημένες αφίσες, εφημερίδες και όποιο άλλο ενδιαφέρον για τον Πολίτη υλικό, συγκροτούνται με μεταφορικό τρόπο οι ‘’Σειρές τοίχων’’ του, που αποκτούν, με τον εννοιολογικό τους στόχο, μνημειακό χαρακτήρα.

Λειτουργούν ως μία ιστορική, πλέον, καταγραφή της καθημερινής, οπτικής εμπειρίας, ημερολογιακού θα έλεγα χαρακτήρα, πάνω στην οποία η χειρονομιακή, καλλιγραφική γραφή ή η πιο αυθόρμητη έρχονται να συμπληρώσουν και να αναδείξουν ένα νέο τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας.

Η μεταβολή της ζωγραφικής επιφάνειας σε δρώσες δυνάμεις, σε κίνηση, σε μυστικές φωνές, που είναι αναγωγές σε γεγονότα και πράξεις, διατυπώνει συμπυκνωμένα την πρόθεση του δημιουργού να μορφοποιήσει, με ένα σύγχρονης μορφής ανεκδοτολογικό τρόπο, τα κατ΄ εκείνον σημαίνοντα, που δρουν γύρω μας, βιώνονται πολλαπλασιαστικά και συνήθως περνούν απαρατήρητα από την κόπωση της καθημερινότητας.»

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου 2013 και οι ώρες λειτουργίας της είναι: καθημερινά 10 π.μ. έως 12 μ. και 4 έως 8 μ.μ.

Σάββατο 10 π.μ. έως 5 μ.μ.

Σχολιάστε