My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Τα 24ωρα των κρυστάλλων

Της Άντας Ψαρρά.


Τους οδήγησαν κατά χιλιάδες στα σύνορα με την Ελλάδα, τους έκαναν ανθρώπινη ασπίδα στα βρόμικα και επιθετικά παιχνίδια του Ερντογάν. Τους έστησαν στα σύρματα με το απάνθρωπο ψέμα ότι όπου να’ ναι θα φύγουν για Ελλάδα και Ευρώπη. Κι αυτοί περιμένουν μερόνυχτα τώρα, ανήμποροι και φοβισμένοι με παιδιά πεινασμένα στα χέρια, με παιδιά που ωστόσο μιλούν καλά τουρκικά όπως διαπιστώνουν οι πονηροί ταγοί της ενημέρωσης.

Μερόνυχτα τώρα άοπλοι και απελπισμένοι άνθρωποι βρίσκονται ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά δακρυγόνων και καπνογόνων κυρίως από την πλευρά της Τουρκίας.

Κάποια «κοράκια» της ενημέρωσης αποκαλύπτουν ότι «Δακρυγόνα που έριξαν οι Τούρκοι φέρουν την ένδειξη με κίτρινα γράμματα να μην εξαπολύεται πάνω σε ανθρώπους»! Δημοσιογράφοι που προφανώς δεν κάλυψαν ποτέ πορεία που δέχτηκε ομοβροντία δακρυγόνων στους ελληνικούς δρόμους, ρεπόρτερ που δεν έμαθαν ποτέ ότι στη δεκαετία της κρίσης έπεφταν χημικά ληγμένα ακόμα και μέσα σε στοές και σε σταθμούς του μετρό.

Εκπρόσωποι του Τύπου που δεν έχουν δει ποτέ ότι όλα τα δηλητήρια αυτά γράφουν με κίτρινα γράμματα «να μην ρίχνονται απευθείας σε ανθρώπους» ενώ ακόμα και συνάδελφοί τους έχουν τραυματιστεί βαριά από τα ίδια «προϊόντα» καταστολής.

Ο καλύτερος φράχτης στην ιστορία των λαών και των πολέμων είναι πάντα η χρήσιμη ανθρώπινη μάζα κι αυτό αποτελεί αιώνες τώρα μία οδυνηρή αλήθεια. Η τουρκική κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι εκπροσωπεί την πιο στυγνή μορφή μιας υποτιθέμενης δημοκρατίας που κρατάει τους πολίτες της μέσα σε φυλακές και που εξαπολύει άγριες επιθέσεις σε γειτονικές χώρες, χωρίς προσχήματα, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.

Η Ελλάδα αμύνεται και προστατεύει τα σύνορά της κι ως εδώ όλα καλά. Όμως οι «εισβολείς», η «ασύμμετρη απειλή» δεν είναι ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες, ούτε τα ΜΑΤ της γείτονος, ούτε τα τουρκικά όπλα. Είναι ξυπόλητοι πρόσφυγες και μετανάστες, είναι οικογένειες με παιδιά κι όσες περούκες -όπως μας πληροφορούν οι απεσταλμένοι μας- και να τους φόρεσαν οι Τούρκοι για να δείξουν εικόνες γυναικών, γυναίκες και παιδιά μιλούν στους φακούς των ντόπιων και ξένων ΜΜΕ.

Δεν είναι αυτοί ο εχθρός της Ελλάδας που θα αντιμετωπίσουν με πατριωτικό σθένος οι στρατιές των πολιτοφυλάκων που παρόλη την μιντιακή προπαγάνδα φαίνεται ότι ξεφεύγουν από τις εντολές της ΕΛΑΣ και του Στρατού για ψυχραιμία.

Η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει το γεγονός ότι το «δεν θα περάσει ούτε κουνούπι» έχει άλλη έννοια στο μυαλό του κάθε ξεσηκωμένου ξενόφοβου.

Το μέτρο της αναστολής του ασύλου και της βαριάς τιμωρίας μέχρι και με 4 χρόνια φυλάκιση όσων μπήκαν στην Ελλάδα παράνομα – λες και μπαίνει κανένας πρόσφυγας κάπου νόμιμα- οι οδηγίες για αποτροπές παντού και η υπάκουη σιωπή απέναντι σε εκείνους που πραγματικά οφείλουν να έχουν λόγο τροφοδοτεί τις νύχτες των κρυστάλλων.

Καίγονται καταυλισμοί και σχολεία στα νησιά, κακοποιούνται άνθρωποι που βοηθούν πρόσφυγες και μετανάστες, οργανώνονται τάγματα εφόδου με τα ΜΜΕ να τους δίνουν μικρόφωνα για να σπείρουν με το πρόσωπο του πατριώτη μίσος και φρίκη.

Η ίδια η κυβέρνηση τώρα που η ασύμμετρη απειλή της επιδημίας χτύπησε την πόρτα της Ελλάδας από την Δύση, στερεί στους νόμιμους πρόσφυγες ακόμα και το ελάχιστο επίδομα που είχαν για να νοικιάζουν μια κάμαρα και να δίνουν γάλα στα παιδιά τους. Αυτό άραγε πόσο αποτρέπει την επιθετικότητα του Ερντογάν;

Η ίδια η κυβέρνηση αύξησε αυθαίρετα τα όρια για την ιθαγένεια και κάνει ότι μπορεί για να εξουδετερώσει τις ΜΚΟ που στάθηκαν στο πλευρό των προσφύγων.

Η ίδια η κυβέρνηση δείχνει που θα πάνε (και) τα 700 εκ. τώρα που φαντάζουν αυτονόητα μέσα στον παροξυσμό τα κλειστά κέντρα, οι φυλακές και τα ξερονήσια.

Η ίδια η κυβέρνηση και δυστυχώς οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης έχουν μπροστά τους καραμπινάτους ακροδεξιούς εγκληματίες κατά ζωής και τους αφήνουν ελεύθερους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει τα δόντια της στους αδύναμους παρασύροντας έναν ολόκληρο λαό στη μισαλλοδοξία, στο ρατσισμό και στη ξενοφοβία.

Κι όποιος διαφωνεί, όποιος λέει άλλο ο Ερντογάν, άλλο η ΕΕ, άλλο το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, κι άλλο η έγκυος από τη Συρία, βαφτίζεται αυτομάτως μίασμα και προδότης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Βορίδη-Γιωργιάδη χωρίς οίκτο άνοιξε διάπλατα την πόρτα στην πραγματικά πιο φρικτή ασύμμετρη απειλή που έχει ζήσει η ανθρωπότητα.

Και κανείς δεν ακούει…

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε