My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Τα Χριστούγεννα στη Παιονία

 

Την ικανοποίησή του για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Δήμο Παιονίας εκφράζει αυτοθαυμαζόμενη η Δημοτική Αρχή, τονίζοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε τα εξής:

“Έχοντας ως προίκα την πολύτιμη εμπειρία της περσινής χρονιάς, το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2017-2018 ήταν ομολογουμένως ακόμα πιο επιτυχημένο με ωραιότερες δράσεις και ακόμα πιο υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις από τα προηγούμενα χρόνια. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ακράδαντα τόσο από τη συμμετοχή του κόσμου και των φορέων στο ίδιο το πρόγραμμα όσο και από την αποδοχή που είχε στο κοινό, το οποίο παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον τοπικό τύπο, το έντυπο πρόγραμμα που μοιράστηκε, αλλά και από τους φωτεινούς πίνακες πληροφόρησης.

Το πρόγραμμα των Χριστουγέννων ήταν Ελληνοκεντρικό και μέσα από αυτό προβλήθηκαν ήθη και αξίες της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας. Από τις σαράντα εκδηλώσεις του οι δέκα αφορούσαν στις ρίζες μας. Οι σύλλογοι του Δήμου μας για πολλοστή φορά σήκωσαν το βάρος αυτής της τεράστιας ευθύνης, της διατήρησης των παραδόσεων και της μετάδοσής τους στις νεότερες γενιές. Υπήρξαν ημέρες αφιερωμένες στο ποντιακό, στο μικρασιατικό, στο βλάχικο, στο ντόπιο και στο ανατολικορωμυλιώτικο στοιχείο σε Γουμένισσα και Πολύκαστρο. Εμβληματική ήταν η εκδήλωση της 27ης Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία Πολυκάστρου, όπου ανάψαμε φωτιές και απολαύσαμε τον Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας Πολυκάστρου που με περίσσιο ενθουσιασμό αναβίωσε το έθιμο του Δωδεκαημέρου «Καμήλες», ανεβάζοντας τον δείκτη της διασκέδασης στα ύψη με τους «ζωντανούς» χορούς και σκοπούς του υπό τον ήχο της θρακιώτικης γκάιντας.

Στο πρόγραμμα υπήρξαν και αρκετές εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Ξεχώρισε η εκδήλωση της 33ης Ταξιαρχίας υπό τον τίτλο «Αγγέλων Φως» η οποία ήταν ανοιχτή σε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες μας. Τα παιδιά τους Γυμνασίου διοργάνωσαν Χριστουγεννιάτικη συναυλία αλληλεγγύης προς τους συμμαθητές τους, δράση που εξαίρουμε ως Δήμος και είμαστε πολύ υπερήφανοι με τη σκέψη ότι πηγή έμπνευσης υπήρξε η μεγάλη πετυχημένη συναυλία αλληλεγγύης προς τον πολίτη που διοργανώσαμε το καλοκαίρι στο πλαίσιο των
«35ων Πολυκαστρινών» σε συνεργασία με τον διάσημο τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τα μέρη μας.

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για να επιτευχθεί κι αυτήν τη φορά έναν πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου που τα είχε όλα και τα προσέφερε προς όλους δωρεάν, εκδηλώσεις πνεύματος, μουσικής, θεάτρου, χορού. Θεμελιώδης λίθος της πολιτιστικής μας πολιτικής είναι η άποψη πως ο πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό και για αυτό πρέπει να παρέχεται δωρεάν.

Ευχαριστούμε τα σχολεία μας (τους μαθητές, τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς). Ευχαριστούμε τον Στρατό που στο πλαίσιο της εξωστρεφούς του δράσης ένωσε τις δυνάμεις του με την τοπική κοινωνία. Ευχαριστούμε την Εκκλησία που συμμετείχε με τις εκδηλώσεις των κατηχητικών της, ευχαριστούμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Ευχαριστούμε το Δημοτικό Ωδείο, την Χορωδία και την Φιλαρμονική του Δήμου Παιονίας που εκτός από τις συναυλίες που προσέφεραν προς εμπλουτισμό του Χριστουγεννιάτικου προγράμματος στήριξαν και τις εκδηλώσεις έναρξης των Δημοτικών Ενοτήτων.

Κρατάμε το τελευταίο ευχαριστώ για όλους εσάς, τους συνδημότες και τους επισκέπτες μας, που αγκαλιάσατε το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου και ενθαρρύνατε αυτήν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια για την πολιτιστική προαγωγή του τόπου μας. Να έχουμε μια υπέροχη χρονιά σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, και να ανεβάσουμε το πήχη του πολιτισμού σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη.”

Σχολιάστε