My Twitter Feed

29 Οκτώβριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μαθητές με μαύρα περιβραχιόνια! -

Τρίτη, 29 Οκτώβριος, 2019

Ο Σούλης υπέρ του Μύλου Σαμαρά -

Κυριακή, 27 Οκτώβριος, 2019

«Να καλυφθούν άμεσα τα 41 κενά» -

Κυριακή, 27 Οκτώβριος, 2019

ΚΚΕ: Προκλητική η κυβέρνηση -

Κυριακή, 27 Οκτώβριος, 2019

ΠΕΔ: Eκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς -

Σάββατο, 26 Οκτώβριος, 2019

Αγανάκτηση για τα διόδια! -

Παρασκευή, 25 Οκτώβριος, 2019

Ποιοι οι δρόμοι που συντηρούνται -

Παρασκευή, 25 Οκτώβριος, 2019

Τι λέει το υπουργείο για ολιγομελή -

Παρασκευή, 25 Οκτώβριος, 2019

Τα συνεχόμενα αυτογκόλ

Της Βούλας Κεχαγιά.


Αν είχε στοιχεία -είπε- θα πήγαινε στον εισαγγελέα.

Επειδή όµως δεν έχει, πάει σούµπιτος στα κανάλια. Ποµφόλυγες, εντυπώσεις κι όλα καλά. Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι αφελής. Γνωρίζει ότι πολύ πιο εύκολα µπορεί να πείσει κάποιους τηλεθεατές να αγοράσουν νανογιλέκα παρά το πανελλήνιο, ακόµη και δικούς του υποστηρικτές, πως Τσίπρας και Πολάκης έβαλαν το χέρι στο µέλι κάνοντας χατίρια σε πολυεθνικές του φαρµάκου. Εποµένως προς τι αυτή η παρακινδυνευµένη κίνηση; Η λογική λέει ότι όταν επιχειρείται συµψηφισµός, ακόµη και ως πράξη αντιπερισπασµού, συγκρίνονται όµοιες καταστάσεις. Εδώ όµως τα πράγµατα δεν είναι έτσι. Για τον αντιπρόεδρο της Νέας ∆ηµοκρατίας βρίσκεται σε εκκρεµότητα µία δικογραφία και η ολοκλήρωση µίας διαδικασίας στη ∆ικαιοσύνη, η οποία και θα αποφανθεί.

Για τους Τσίπρα και Πολάκη αυτό που υπάρχει είναι ότι σε πολιτικό επίπεδο ασκούν πιέσεις στον κ. Γεωργιάδη να συγκεκριµενοποιήσει τις αναφορές του στο ντοκιµαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης πως η Novartis χρηµάτιζε γιατρούς και πολιτικούς. Οι κατηγορίες που εκτόξευσε ο υπουργός εις βάρος των δύο πολιτικών του αντιπάλων δεν είναι µόνο αστήρικτες, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε λίγες ώρες αργότερα. Είναι απλώς τραγικές.

Σε λίγες ηµέρες ο κ. Γεωργιάδης κατάφερε να παραβιάσει δύο φορές τα προσωπικά του δίχτυα προστασίας και να βάλει αυτογκόλ. Από τη µία το αποκαλυπτικό ντοκιµαντέρ και από την άλλη η δική του πρωτοβουλία να επιτεθεί στον Τσίπρα. Σηµειωτέον ότι κινήθηκε γενικώς και εκτός κυβερνητικής γραµµής, δεδοµένου ότι ούτε η Ν∆ τόλµησε να παραπέµψει σε προανακριτική χωρίς στοιχεία έναν πρώην πρωθυπουργό, αν και την προέτρεπε να το κάνει.

∆εν είναι όµως η πρώτη φορά που ο κ. Γεωργιάδης ξεστοµίζει αβάσιµες κατηγορίες. Εναν χρόνο πριν (25.10.18), µε αφορµή τη δραµατική συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου για τη Συµφωνία των Πρεσπών, είχε πει: «Η ∆ικαιοσύνη πρέπει να παρέµβει. Εάν έχουν πάρει βαλίτσες 50 εκατ. ευρώ από τον Σόρος για να τις µοιράσουν στα Βαλκάνια, τότε µπορεί να ξέµεινε καµία και στο σπίτι του Τσίπρα»… Λίγους µήνες νωρίτερα (23.2.18) είχε και πάλι ξεσπαθώσει εναντίον του τέως πρωθυπουργού για τη Novartis, ισχυριζόµενος πως όταν έρθει η ώρα στην Επιτροπή της Βουλής θα κάνει αποκαλύψεις: «Λέτε να µην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα τα δείτε στην επιτροπή όταν θα πάω».

Ο υπουργός επανήλθε µε ευκολία για τρίτη φορά σε τέτοιου είδους κατηγορίες από το Περιστύλιο. Ελάχιστη σηµασία έχει αν το έκανε για πολιτικούς, προσωπικούς ή επικοινωνιακούς λόγους. Αυτό που έχει σηµασία είναι ότι το έκανε γιατί απλώς δεν λογοδοτεί πουθενά.

Άρθρο στο ΕΘΝΟΣ

Σχολιάστε