My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Τα μνημόνια δεν φέρνουν ανάπτυξη”

tonikidis-floridisΜέσα σε κλίμα που το χαρακτήριζαν η αισιοδοξία αλλά και η συγκίνηση, ο Παύλος Τονικίδης ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και επίσημα την υποψηφιότητά του για τη θέση του δημάρχου Κιλκίς, ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ».

Σε συνέντευξη τύπου (καφέ «Μπλόκο» στο Κιλκίς), στην οποία παραβρέθηκαν και συνεργάτες, φίλοι και απλοί πολίτες του Κιλκίς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κατέθεσε μια πρώτη διακήρυξη αρχών του συνδυασμού του και απαντώντας σε ερωτήσεις διατύπωσε σκέψεις για θέματα της τοπικής κοινωνίας που απασχολούν έντονα τους δημότες.

Αναφερόμενος στις προηγούμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, ο κ. Τονικίδης τόνισε ότι δεν επέλεξε την κάθοδό του τότε για να μην κατηγορηθεί ότι με την συμμετοχή του συνέβαλε «στην εκλογή της σημερινής διοίκησης και σε όλα αυτά που αυτή έχει να επιδείξει».

Κι όσο για το σήμερα, είπε χαρακτηριστικά: «Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πλέον έτοιμη  να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τις κομματικές στηρίξεις και έτοιμη όσο ποτέ να πετάξει  τις αλυσίδες και τα βάρη του παρελθόντος που συνέβαλαν στην απαξίωση των πολιτών από τους κυβερνόντες».

Τονίζοντας ότι «κανείς μας δεν προήλθε πολιτικά από παρθενογένεση», ο κ. Τονικίδης υπογράμμισε: «Η παράταξη μας δεν θα επιδιώξει ούτε θα εκβιάσει την επίσημη κομματική στήριξη κάποιου ή κάποιων κομμάτων. Σε καμιά περίπτωση αυτό δεν θα οφείλεται στην δημοσκοπική κατάρρευση παλαιών και πανίσχυρων κομματικών  σχηματισμών. Ούτε βέβαια στο ότι πιθανόν να θεωρούνται τα κόμματα ως παράνομες οργανώσεις. Δεν θα επιζητήσουμε επίσημη κομματική-πολιτική στήριξη. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα την απορρίψουμε ως βδελυρή και μολυσματική. Για εμάς η διακομματική στελέχωση και η υπερκομματική λειτουργία και συμπεριφορά, αποτελούν όρους απαράβατους για την επιτυχία κάθε προσπάθειας. στα κοινά».

1 017«Φωτογραφίζοντας» τη περίπτωση Μπαλάσκα, ο νέος υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς είπε: «Εδώ και πέντε χρόνια ως τόπος και ως πολίτες υφιστάμεθα την αρρωστημένη κατάσταση που έχει παραλύσει τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Κιλκίς.

Τέτοιες καταστάσεις είναι εξαιρετικά επιζήμιες για τον τόπο και το Δημόσιο Βίο.

Στόχος μας είναι η, μέσω της Κεντρικής Ένωσης  Δήμων προώθηση προτάσεων ώστε η Ειδική Δωσιδικία των αιρετών να έχει πραγματικό νόημα και εφαρμογή.

Οι δικαστικές εκκρεμότητες των αιρετών θα πρέπει να εκλείπουν σε συντομότατο χρόνο».

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του στις κοινωνικές δομές, δεσμευόμενος ότι ειδικά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα συνεχίσει να λειτουργεί ακόμα κι αν χρειαστεί να καταβάλει το σύνολο των δαπανών ο δήμος.

«Η ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου του δήμου θα είναι πρώτη και άμεση προτεραιότητα μας. Δεν θα διστάσουμε να έρθουμε σε σύγκρουση και να λειτουργήσουμε ακόμα και στα όρια της νομιμότητας, όταν καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια των δημοτών μας», είπε ο κ. Τονικίδης, προσθέτοντας:

«Η Βοήθεια στο Σπίτι για τον αδύναμο που δεν θα μας βρει αλλά θα τον βρούμε, η θέρμανση και η υγεία των παιδιών μας στα σχολεία και όχι μόνο, η εξασφάλιση στέγης και τροφής για κάθε συνάνθρωπό μας, θα γίνεται όχι με την γλώσσα των αριθμών, αλλά με κριτήρια που επιβάλουν πανανθρώπινες αξίες, ήθη και έθιμα ενός λαού που έδωσε πολιτισμό και όλα όσα απορρέουν από την πίστη μας σε έναν θεό που αμφισβήτησε κάθε μορφή εξουσίας και που υπέρτατο μήνυμα της διδαχής του είναι η  αγάπη για τον πλησίον».

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, ο κ. Τονικίδης αναφέρθηκε σε θέματα ανεργίας, υγείας, παιδείας, υδάτινων πόρων κα.

Τονίζοντας ιδιαίτερα τη βούληση του για αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ο κ. Τονικίδης κατέληξε:

«Θα ανοίξουμε ένα ευρύ δημόσιο διάλογο, ανοιχτό σε κάθε δημιουργική ιδέα και πρόταση, με όλους τους τοπικούς φορείς και τους δημότες.

Αναλαμβάνουμε από σήμερα, με τη δημόσια διακήρυξη του συνδυασμού μας πρωτοβουλία συσπείρωσης και κοινής αστράτευτης και καλούμε όλες και όλους τους δημότες του Δήμου Κιλκίς  να ενωθούν  μαζί μας, να χαράξουμε μαζί μια νέα δημιουργική πορεία, με αφετηρία και προορισμό τον άνθρωπο, τον δημότη».

Περί μνημονίων και άλλων

Απαντώντας σ` ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι άποψη του είναι πως «τα μνημόνια δεν φέρνουν την ανάπτυξη», ενώ «ο Καλλικράτης μπορεί να προσφέρει στην Αυτοδιοίκηση αλλά ως τώρα δεν αξιοποιήθηκε».

Γνωστοποίησε επίσης ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμος ο συνδυασμός, ο οποίος θ` ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση.

Για τον Β. Μπαλάσκα, τόνισε: «Θα συγκρουστώ και θα το διαπιστώσετε. Ωστόσο, οι καιροί δεν ευνοούν βεντέτες και άγονες αντιπαραθέσεις, τις οποίες έχει πληρώσει ακριβά το Κιλκίς».

Κι όσο για τις σχέσεις του με τον πρώην δήμαρχο Δ. Τερζίδη, ξεκαθάρισε: «Σύντομα θ` ανακοινωθεί μια έκπληξη, που θα δημιουργήσει αίσθηση. Οι σχέσεις μου με τον κ. Τερζίδη είναι άριστες».

Φωτό: ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΡΩΙΝΗ

Σχόλια
One Response to ““Τα μνημόνια δεν φέρνουν ανάπτυξη””
  1. Ο/Η Kampani λέει:

    Και τα καζίνο των Σκοπίων δεν μας φέρνουν την ανάπτυξη…… τρέξτε πάλι απόψε ελληνες μακεδόνες να τιμήσετε την Μακεδονία μας μας!!!!!

Σχολιάστε