My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Τα κόμματα για τη μεταπολίτευση

Ανακοινώσεις για την 46η επέτειο από τη πτώση της χούντας και τη μεταπολίτευση, εξέδωσαν η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, αναφέροντας τα εξής:

Η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ

Γιορτάζουμε σήμερα την 46η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας και το οριστικό κλείσιμο, στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας του τόπου, της επτάχρονης δικτατορίας και των τραγικών συνεπειών της στο εθνικό ζήτημα της Κύπρου.

O Kωνσταντίνος Καραμανλής, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και έχοντας αποδεχθεί το σχετικό αίτημα από την Ελληνική Πολιτεία, επιστρέφει, δανειζόμενος το αεροπλάνο του τότε Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ’Εστέν, στην Ελλάδα και στο αεροδρόμιο γίνεται η νύχτα μέρα από την λαοθάλασσα που κατακλύζει κάθε γωνιά του Ελληνικού αλλά και κάθε σημείων της πρωτεύουσας.

Από το αεροδρόμιο και συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, σπεύδει στο κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου ορκίζεται και αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντα του, στην Προεδρία της Κυβερνήσεως Εθνικής Ενότητας, με βαρύ φορτίο να κάνει ξανά το χάος κράτος, όπως εύστοχα έχει αποτυπωθεί το σύνθημα από αφίσα εκείνης της εποχής.

Οι στιγμές είναι κρισιμότατες, όμως ο Εθνάρχης Κ.Καραμανλής δεν φείδεται θυσιών (”Για να κυβερνήσω με δικαιοσύνη, στέγνωσα την ψυχή μου ”’θα πει πολλά χρόνια αργότερα σε συνέντευξη του) και με σύνεση και διορατικότητα ξεκινά να ανασυγκροτήσει την διαλυμένη Πατρίδα μας.

Με αποφάσεις άμεσα (νομιμοποίηση του κομμουνιστικού κόμματος και όλων των κομμάτων, αμνήστευση των εξορίστων και κλείσιμο των κτιρίων και νησιών εξορίας, διενέργεια δημοψηφίσματος για το Πολιτειακό κ.ο.κ.) βάζει πλώρη για να ανορθώσει τη χώρα, γεγονός που θα φανεί λίγα χρόνια αργότερα, όταν η Ελλάδα ”τρέχει” με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και γίνεται ένα απέραντο εργοτάξιο, αλλά πάνω από όλα με την κορυφαία στιγμή της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, την είσοδο στην τότε ΕΟΚ (σημερινή Ε.Ε.).

Σήμερα, σχεδόν μισό αιώνα μετά, η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι κάθε μορφών προκλήσεων, οικονομικών, εθνικών, υγειονομικών κ.λπ. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, με την καθοδήγηση ενός πραγματικού ηγέτη, όπως ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ελλάδα πορεύεται ξανά στο διεθνές στερέωμα με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και οργάνωση, φεύγοντας εδώ και ένα χρόνο (7 Ioυλίου 2019 νίκη ΝΔ στις εθνικές εκλογές) από την φαλκίδευση κάθε μελλοντικής

2

προοπτικής που είχε οδηγήσει με την ανερμάτιστη πολιτική της η πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα, της κυβέρνησης οπερέτας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ / Τσίπρα-Καμμένου.

Με στρατηγική και τεκμηριωμένο πρόγραμμα, επαναφέρει σταδιακά την Πατρίδα μας, στο δρόμο της ευημερίας και της ισόρροπης ανάπτυξης, της εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών της Πολιτείας και προβαίνει στην διευθέτηση όλων των ανοιχτών θεμάτων και απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων που επί χρόνια είχαν οδηγηθεί στις καλένδες. Στερώντας από την Ελλάδα το βήμα προς ένα καλύτερο και πιο ευοίωνο αύριο.

Η Ενότητα και η συνεννόηση, αρχές και αξίες που σέβεται και υπηρετεί από ιδρύσεως του ο πιο σχυρός πολιτικός φορέας της χώρας η ΝΔ και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύονται έννοιες που θεμελιώνουν και σφυρηλατούν τη συναίνεση, στην ελληνική κοινωνία, γεγονός που αποτελεί το μυστικό, το έναυσμα για μελλοντικές επιτυχίες.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

46 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, τιμούμε τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που θυσίασαν την προσωπική τους ελευθερία ή ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, στη μάχη κατά της χούντας των συνταγματαρχών.

Σε μια συγκυρία όπως η σημερινή, που οι δημοκρατικοί θεσμοί και οι δημοκρατικές κατακτήσεις της κοινωνίας μας αμφισβητούνται και βάλλονται καθημερινά, η επέτειος αυτή αποκτά βαρύνουσα σημασία.

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των συνταγματικών μας ελευθεριών. Αυτός είναι ο καλύτερος φόρος τιμής για τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού κινήματος και τα θύματα της χούντας.

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ

Στα 46 χρόνια από την κατάρρευση της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας, το ΚΚΕ τιμάει όλους όσοι βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, διώχτηκαν από τη χούντα, όλους όσοι με κάθε μέσο συνέβαλαν στην πάλη κατά της δικτατορίας. Είμαστε περήφανοι γιατί καρδιά αυτού του αγώνα ήταν τα χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που, με την πάλη τους και με ανείπωτες θυσίες, έκαναν κατορθωτό, μετά από 27 χρόνια σκληρής παρανομίας, το ΚΚΕ να επιβάλει την de facto νομιμοποίησή του.

Η κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας 1967-1974 και η επάνοδος του Κ. Καραμανλή, ως επικεφαλής της ονομαζόμενης κυβέρνησης “εθνικής ενότητας”, ήταν προϊόν συμβιβασμού ανάμεσα στη χούντα και στην άλλη αστική πτέρυγα, των αντιχουντικών πολιτικών δυνάμεων, με την παρέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ο συμβιβασμός πραγματοποιήθηκε μπροστά στον κοινό φόβο τους για ανεξέλεγκτες εξελίξεις από την άνοδο του λαϊκού κινήματος, που ενισχύθηκε και από το έγκλημα σε βάρος της Κύπρου με το χουντικό πραξικόπημα αρχικά και την τουρκική εισβολή και κατοχή στη συνέχεια. Είχε προηγηθεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά και το γεγονός ότι έπεσε στο κενό η απόπειρα “μασκαρέματος” της χούντας, η “φιλελευθεροποίηση Μαρκεζίνη”, στην οποία αντιτάχθηκε το ΚΚΕ, σε αντίθεση με τη στάση οπορτουνιστικών δυνάμεων.

Σήμερα, 46 χρόνια μετά, αποδεικνύεται καθημερινά πως η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία αποτελεί μορφή άσκησης της εξουσίας του κεφαλαίου, για την απρόσκοπτη εκμετάλλευση της εργατικής – λαϊκής πλειοψηφίας, που -όποτε χρειαστεί- καταργεί δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες, που έχουν κατακτηθεί με ποταμούς αίματος. Σε καιρούς αστικής δημοκρατίας θεσπίστηκε το Ιδιώνυμο (1929) και ο ΑΝ 509 (1947), που αμφότερα στρέφονταν ενάντια στο λαϊκό κίνημα και πρώτιστα ενάντια στους κομμουνιστές. Τελευταίο παράδειγμα ο κατάπτυστος νόμος κατά των διαδηλώσεων. Η αστική εξουσία προτάσσει πότε το μαστίγιο πότε το καρότο, προκειμένου να επιβάλει τα συμφέροντα μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών.

Το αστικό κράτος όχι μόνο “δεν στέκει πάνω από όλες τις τάξεις”, αλλά αντίθετα είναι βαθιά ταξικό, άρα αντικειμενικά εχθρικό για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Τα χιλιοειπωμένα των αστικών κομμάτων περί “ελευθεριών” και “δημοκρατίας” σκοντάφτουν στην ίδια τη σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται σήμερα στους τόπους δουλειάς, στην ένταση της εργοδοτικής, αλλά και της κρατικής τρομοκρατίας. Διαψεύδονται από τον ταξικό χαρακτήρα της δικαιοσύνης, από την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, με άμεσες επιπτώσεις στην ειρήνη και τη ζωή του λαού μας και των άλλων λαών της περιοχής, στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Είναι το ίδιο κράτος που με αμεσότητα, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα διευθετεί τις εκκρεμότητες υπέρ του κεφαλαίου, ενώ την ίδια στιγμή ολιγωρεί και υστερεί σε μέσα, προσωπικό και υποδομές για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού και των εργαζομένων. Είναι το ίδιο κράτος που νομοθετεί τη διάλυση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, όπως της απεργίας ή τον περιορισμό των διαδηλώσεων, τη στιγμή που αφήνει ασύδοτη τη μεγάλη εργοδοσία και την κρατική καταστολή και βία.

Το αστικό κράτος έχει συνέχεια, όσες κυβερνήσεις και αν αλλάζουν, με όποιες διακηρύξεις και αν εκλέγονται, με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζονται για να αποσπούν τη στήριξη και την ανοχή τμημάτων του λαού.

Αυτό το συμπέρασμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σήμερα, που όλες οι μηχανές του αστικού πολιτικού συστήματος και σε όλα τα επίπεδα δουλεύουν για να θωρακίσουν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Πίσω από τη στρατηγική του κεφαλαίου -παρά τις διαφορές στις αποχρώσεις- στοιχίζονται όλα τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντάς την ως “εθνικό συμφέρον”!

Αυτά τα κόμματα υλοποίησαν και υλοποιούν όλα τα μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, με το ξήλωμα εργασιακών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων, με την ένταση της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, ενώ ετοιμάζονται να φορτώσουν μια ακόμη καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού. Νέος κύκλος αντεργατικών μεταρρυθμίσεων κρύβεται πίσω από τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια του “Ταμείου Ανάκαμψης”.

Την ίδια στιγμή, η αστική τάξη της Ελλάδας εμπλέκεται στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς που εξελίσσονται στην περιοχή, έχοντας τον ρόλο του “μεντεσέ” των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις. Αυτή η εμπλοκή εντείνει το παζάρι γύρω από κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και τα διάφορα σχέδια συνεκμετάλλευσης ενεργειακών πηγών με την ομπρέλα των ευρωατλαντικών “συμμάχων”.

Το ΚΚΕ τιμάει, με πράξεις, την ιστορία του λαού και την 100χρονη ηρωική του διαδρομή. Είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης, διαθέτει όλες τις δυνάμεις του για τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, για να πάρει τελικά η εργατική τάξη στα δικά της χέρια τα μέσα παραγωγής και την πολιτική εξουσία, αποδεσμεύοντας τη χώρα από τις αντιδραστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Σχολιάστε