My Twitter Feed

23 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φλέβισε για τα καλά ο Φλεβάρης -

Σάββατο, 23 Φεβρουάριος, 2019

Για το τυρί από το τόπο μας -

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος, 2019

Αυξήσεις μισθών για κοινωφελή εργασία -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Κοινή δήλωση Σιωνίδη – Τζούρτζου -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Δωρεάν εξοπλισμός για λήψη TV -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Η Λ.Σ. για 13ο και 14ο μισθό -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Μπλογκ Λαϊκής Συσπείρωσης -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Η σχέση Εργατικού Κέντρου-ΑΝΚΙ -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Τα ιερά και τα όσια της φυλής

Του Τάσου Παππά.


Ποια ήταν η δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ν.Δ., την ενόχληση του Πάνου Καμμένου και τα επιθετικά σχόλια των φιλονεοδημοκρατικών μέσων ενημέρωσης;

Είπε ο κ. Βούτσης: «Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “πατρίς – θρησκεία – οικογένεια”. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι “Ταλιμπάν” της Ορθοδοξίας». Αυτονόητο; Ναι, για κάθε σοβαρό άνθρωπο. Τον τόνο όμως στη δημόσια συζήτηση σε μεγάλο βαθμό τον δίνουν οι φανατικοί και οι έξαλλοι.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, που έχει επικεφαλής έναν πολιτικό ο οποίος δηλώνει φιλελεύθερος, στην απάντησή της έκανε λόγο για «παραλήρημα ιδεοληψίας» (ιδεοληπτικές και παραληρηματικές οι απόψεις που είναι δεσπόζουσες σε κάθε ευρωπαική χώρα;), υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος της Βουλής «αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού» (από πού προκύπτει αυτό;).

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα μέσα ενημέρωσης που, αν και αυτοπαρουσιάζονται ως αντικειμενικά, λειτουργούν ως μηχανισμοί αναπαραγωγής της προπαγάνδας της Δεξιάς – μερικές φορές, μάλιστα, σου δίνουν την εντύπωση ότι αυτά εκπονούν τη γραμμή και η Ν.Δ. απλώς ακολουθεί.

Το παράδοξο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι τόσο η Ν.Δ όσο και οι επικοινωνιακοί δίαυλοι που τη στηρίζουν ορκίζονται στο όνομα της Ευρώπης και εγκαλούν την κυβέρνηση ότι φλερτάρει με καθεστώτα που δεν έχουν καμιά σχέση με το ευρωπαικό ιδεώδες. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι σε καμία άλλη χώρα της ηπείρου μας, ούτε καν στην Ιταλία όπου το Βατικανό είναι ισχυρός πόλος εξουσίας, δεν θα σηκωνόταν αυτός ο θόρυβος αν κάποιος πολιτικός έλεγε αυτά που είπε ο κ. Βούτσης.

Η ελληνική Δεξιά δεν έχει εγκαταλείψει επί της ουσίας το θλιβερό τρίπτυχο «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών». Δεν το χρησιμοποιεί, λόγω της γελοιοποίησης που υπέστη από τους συνταγματάρχες, ωστόσο στην πράξη το υπηρετεί με συνέπεια. Αποδείξεις αρκετές τα χρόνια της Μεταπολίτευσης:

– Οποτε άνοιγε η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αντιστεκόταν σθεναρά σε κάθε προσπάθεια να γίνει ο χωρισμός κράτους – Εκκλησίας. Τα επιχειρήματά της δεν διέφεραν απ’ αυτά της Ιεραρχίας, τα διατύπωνε με την ίδια οξύτητα και στο τέλος κατάφερνε –βοήθησε και η υποχωρητικότητα του ΠΑΣΟΚ– να μπλοκάρει την αλλαγή που υποτίθεται πως θα απειλούσε την Ορθοδοξία και θα υπονόμευε το φρόνημα των ευσεβών Ελλήνων. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο χωρισμός κράτους – Εκκλησίας υπήρχε ως δέσμευση και στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το 1981.

– Οταν η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου επιχείρησε να ρυθμίσει το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, η Δεξιά συντάχθηκε με την ηγεσία της Ιεραρχίας για να αποτρέψει αυτόν τον σοβαρό (;) κίνδυνο. Και πάλι με τη συνδρομή του ΠΑΣΟΚ που φοβήθηκε την αναμέτρηση πέτυχε να διατηρηθεί ένα καθεστώς κραυγαλέα προκλητικό.

– Εξέφρασε τη δυσφορία της για την καθιέρωση του πολιτικού γάμου (στην αρχή το ΠΑΣΟΚ μίλαγε για υποχρεωτικότητα, στη συνέχεια αναδιπλώθηκε ακόμη μια φορά), δυσκολεύτηκε να δεχτεί τον πολιτικό όρκο στα δικαστήρια. Θέματα που αστικά κόμματα παντού στην Ευρώπη τα είχαν θεσπίσει.

– Την εποχή της μεγάλης σύγκρουσης για το ζήτημα των ταυτοτήτων (για να μην ξεχνιόμαστε ήταν ευρωπαϊκή οδηγία) δεν δίστασε να ταυτιστεί με τον μισαλλόδοξο λόγο του Χριστόδουλου, ενώ τα στελέχη της, μηδέ του τότε αρχηγού της εξαιρουμένου, έσπευσαν να υπογράψουν το αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ναι, το κόμμα που σήμερα λέει ότι το δημοψήφισμα του 2015 ήταν παράνομο, ζητούσε τότε να γίνει δημοψήφισμα για τον αν πρέπει να αναγράφεται το θρήσκευμα στις αστυνομικές ταυτότητες.

Η σχέση της Δεξιάς με τον Χριστόδουλο ήταν πολύ στενή. Θα χρειαζόμασταν πολλές σελίδες για να περιγράψουμε το ιδεολογικό σύμπαν του τότε προκαθημένου. Ενδεικτικά αναφέρουμε: «Οι νέοι μεγαλώνουν σε μια κοινωνία Σοδόμων και Γομόρρων όπου τιμάται και λατρεύεται ο ελεύθερος έρωτας, μυκτηρίζεται η οικογένεια και συκοφαντείται σαν αρρωστημένη κατάσταση η αρετή, η παρθενία, η σωφροσύνη», «οι προγαμιαίες σχέσεις είναι θανάσιμη αμαρτία», «πιστεύομεν μαζί με την θρησκεία μας πως ο άνδρας έχει μεν την πρώτη θέση, αλλά ότι και η γυναίκα έχει τη δεύτερη», «τώρα ο κίνδυνος είναι να υποστούμε μια νέα άλωση (σ.σ. από τους Δυτικούς)» και η κορύφωση ήρθε με την ανάδειξη της φράσης του Νοταρά : «καλύτερα το τουρκικό φακιόλι από την παπική τιάρα». Πολύ ευρωπαϊκά όλα αυτά…

– Ο Α. Σαμαράς, παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, μεταμφιέστηκε σε Αμβρόσιο και προειδοποίησε τους πολίτες πως, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα, θα κατεβάσει τις εικόνες από τα δημόσια καταστήματα.
– Τα τελευταία χρόνια δεν εξέδωσε, έστω για τα μάτια του κόσμου, μια ανακοίνωση για να καυτηριάσει τις χυδαίες επιθέσεις ιεραρχών εναντίον υπουργών, προφανώς για να μη δυσαρεστήσει το ακροατήριο των δεσποτάδων που είναι και δικό της ακροατήριο.

Θα πει κάποιος «βρίσκει και κάνει». Σωστό. Το ΠΑΣΟΚ δίστασε να προχωρήσει στις μεγάλες τομές. Η σημερινή κυβέρνηση διστάζει κι αυτή λόγω της συμμαχίας με τους ΑΝ.ΕΛΛ. Η Δεξιά της Βουλής και η Δεξιά του Κυρίου κυβερνούν αυτόν το τόπο;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε