My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

“Τα δάση παραδίδονται στους χρυσοθήρες”

“Το δημόσιο αγαθό των δασικών εκτάσεων παραδίδεται προς καταστροφή του στους χρυσοθήρες”, υπογραμμίζει η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της τα εξής:

“Αγνοώντας το Σύνταγμα, τους νόμους, τις δασικές υπηρεσίες, αλλά και τη δική του πρόσφατη αδειοδότηση, ο – υπερασπιστής των συμφερόντων της “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.” – υπουργός περιβάλλοντος διέταξε την αποψίλωση ενός αρχέγονου δάσους.

Η τρικομματική κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως στους χρυσοθήρες για την υλοτόμηση όλων των εκτάσεων που περιλαμβάνονται στην απόφαση παραχώρησης δάσους του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (7633/2012), που αφορά 3.273 στρέμματα αρχέγονου δάσους στις Σκουριές και 857 στρέμματα στον Κοκκινόλακκα, για την κατασκευή χώρου απόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων. Δεν υπάρχουν όμως ούτε Εγκρίσεις Τεχνικών Μελετών ούτε η έγκριση Επενδυτικού Σχεδίου. Απλά, συνεχίζονται οι αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων, που κοροϊδεύουν με τη δήθεν κοινωνική διαβούλευση.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε αυτή τη φορά το Συμβούλιο της Επικρατείας να αναλογιστεί τις ευθύνες του που πηγάζουν από το Σύνταγμα και να σταματήσει έγκαιρα το πραξικοπηματικό περιβαλλοντικό έγκλημα στη Χαλκιδική. Ας μην γραφτεί στην ιστορία ακόμα ένα μαύρο κεφάλαιο για το περιβάλλον, την δημοκρατία και την κοινωνία. Γιατί, σ’ αυτή την υπόθεση, όλοι θα κριθούν απ’ τις μελλοντικές γενιές.”

Σχολιάστε