My Twitter Feed

16 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Παρεμβάσεις τώρα στη ΠΑΘΕ» -

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος, 2019

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Τι προβλέπει η β` φάση του ΤΕΒΑ -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

ΚΚΕ: Εκλογή νέας ΤΕ και γραμματέα -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Αγωγές από συνταξιούχους -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Εκρήξεις σε άσκηση χωρίς προβλήματα -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Τα άγια τοις κυσί

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.

Δεν είναι αγενής ο κ. Σαμαράς, δεν έχει έλλειμμα πολιτικού πολιτισμού.Μεγαλοαστός είναι και ασφαλώς έχει διδαχτεί ότι οφείλει να δείχνει καλούς τρόπους ακόμη και τις δύσκολες στιγμές, όταν δηλαδή τα πράγματα δεν έρχονται βολικά. Το ότι δεν είχε την επιβαλλόμενη από τις περιστάσεις συμπεριφορά στην περίπτωση παράδοσης – παραλαβής της πρωθυπουργίας έχει να κάνει με την ιδεολογία του. Ιδεολόγος είναι ο άνθρωπος, και μάλιστα φανατικός. Και όπου παρεισφρέει η ιδεολογία, και μάλιστα στη μισαλλόδοξη εκδοχή της, εξορίζεται η ευπρέπεια. Δύο είναι οι λόγοι της εκκωφαντικής απουσίας του.

Ο πρώτος είναι η ανοίκεια επιλογή του διαδόχου του να ορκιστεί πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο. Τόλμησε αυτό το αγραβάτωτο μειράκιον να παραβιάσει έναν κανόνα που ίσχυε από την εποχή της ίδρυσης του ελληνικού κράτους. Τα άγια τοις κυσί. Δεν θα μπορούσε λοιπόν ο θεοσεβούμενος κ. Σαμαράς να νομιμοποιήσει με την παρουσία του αυτήν την ανίερη πράξη. Αυτός δεν ήταν, άλλωστε, που επικαλούνταν κάθε λίγο και λιγάκι την Παναγία και υποσχέθηκε στους κατοίκους του Ασπρόπυργου ότι «δεν θα επιτρέψουμε να κατεβούν οι εικόνες από τα δημόσια κτίρια»;

Στο βέβηλο ερώτημα «γιατί ο Πανάγαθος επέτρεψε στους άθεους νεοκομμουνιστές να κερδίσουν τις εκλογές;» η απάντηση είναι ακαριαία: «Ο Υψιστος μας δοκιμάζει. Θέλει να δει αν η πίστη μας είναι τόσο ισχυρή όσο λέμε ότι είναι. Είναι κάπως σαν τα μαρτύρια του Ιώβ. Θα αντέξουμε όμως και, πάλι με χρόνια, με καιρούς, πάλι δικιά μας θα είναι η εξουσία».

Αυτό το «με χρόνια, με καιρούς» είναι σχήμα λόγου. Μην το παίρνετε τοις μετρητοίς. Γιατί δεν θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια και καιροί. Είναι ζήτημα μερικών μηνών να αποκατασταθεί η τάξη στον κόσμο τούτο και να επαναβεβαιωθεί η σχέση στοργής με τον βασιλιά των ουρανών. Αυτός είναι ο δεύτερος λόγος. Ο Αντ. Σαμαράς εμφανίζεται σίγουρος πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια βραχύβια παρένθεση και ότι σύντομα η πατρίδα θα τον καλέσει να τη σώσει για άλλη μία φορά.

Το μήνυμα έχει αποδέκτη τον ελληνικό λαό, που διέπραξε το συγγνωστό έγκλημα να εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνεται όμως και σε όσους από το κόμμα του ερωτοτροπούν με την ιδέα της αντικατάστασής του. Δεν είναι ώρα για τέτοιου τύπου συζητήσεις, λέει με τη στάση του ο κ. Σαμαράς. Η παράταξη πρέπει να μείνει ενωμένη υπό την ηγεσία του, να αφήσει τις περιττές γκρίνιες και να δώσει απερίσπαστη τον μεγάλο αγώνα προκειμένου να επιστρέψει στη φυσική θέση της. Στην εξουσία. Για να συνεχίσει το διαγούμισμα.

Ανάγωγα

Για γνωστούς ανεπαρκείς κομματικούς υπαλλήλους κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σχολιάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Δεν μας λέει και ονόματα για να καταλάβουμε κι εμείς σε ποιους υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς αναφέρεται; Οχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να τους συγκρίνουμε με τις λαμπηδόνες της σκέψης, τους γίγαντες της δράσης και τους τιτάνες της πολιτικής συνέπειας που συνωστίζονται στις όχθες του.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε