My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τι είπαν για διάφορα έργα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Τίτλοι κυριότητας σε Γουμένισσα

Τίτλοι κυριότητας που καθυστερούσαν απ` το 1981, άρχισαν να δίνονται σε δικαιούχους εποικιστικών οικοπέδων της Γουμένισσας.

goumenissa-001Ήδη, επιδόθηκαν οι περισσότεροι τίτλοι και σταδιακά προχωρά η επίδοση και των υπολοίπων, μετά τη δημόσια και ανοιχτή πρόσκληση της 17 Δεκεμβρίου 2015, που έγινε με επίσκεψη στη Γουμένισσα κλιμακίου της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης Θεσσαλονίκης και της ΔΑΟΚ Κιλκίς.

Οι δικαιούχοι που δεν έχουν παραλάβει τους τίτλους τους,  μπορούν να προσέρχονται καθημερινά στα γραφεία του τμήματος Τοπογραφίας Εποικισμού και Αναδασμού Κιλκίς.

Για την διευθέτηση ειδικότερων θεμάτων ( πχ. τυχόν διευκρινήσεις, διόρθωση ονοματεπωνυμικών στοιχείων τίτλου, θέματα εξαγορών σε διαθέσιμα κατεχόμενα οικόπεδα κλπ), η εξυπηρέτηση θα γίνεται κάθε Τρίτη 8.00 με 15.00 (Α. Παπανδρέου 3, Κιλκίς).

Το ιστορικό

Για το ιστορικό της υπόθεσης να σημειωθεί ότι λόγω έλλειψης νομικού πλαισίου δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η έκδοση τίτλων, βάσει της διανομής που διενεργήθηκε το 1981.

Τον Μάρτιο του 2015 κατατέθηκε στον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας αίτηση – ερώτημα που αφορούσε την έκδοση των προαναφερθέντων τίτλων κυριότητας.

Για την επίλυση του ζητήματος συστήθηκε στην Διεύθυνση Πολιτικής Γης Θεσσαλονίκης ομάδα εργασίας με την συμμετοχή διοικητικών υπάλληλων του Τμήματος Εποικισμού και Αναδασμού και αγρονόμων τοπογράφων μηχανικών του Τμημάτος Τοπογραφίας Θεσσαλονίκης και του αντίστοιχου τμήματος του Κιλκίς.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο των φακέλων της Διανομής του Συνοικισμού Γουμένισσας και αλληλογραφία με το αρμόδιο  τμήμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και καθώς το 2014 το ισχύον νομικό πλαίσιο είχε τροποποιηθεί, η ομάδα εργασίας σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Κιλκίς προέβη στην έκδοση των 316 τίτλων κυριότητας για το σύνολο των εποικιστικών οικοπέδων.

Σχολιάστε