My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Τέχνη με άχρηστα υλικά

Δείτε φωτογραφίες με έργα απ` την έκθεση αντικειμένων φτιαγμένων από άχρηστα υλικά, που διοργάνωσε η Επιμορφωτική Κιλκίς στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου.

Άτομα από το Κιλκίς, γνωστά ή λιγότερο γνωστά, έδειξαν – σε όσους έδωσαν στο εαυτό την ευκαιρία να περάσουν από την έκθεση – έργα με σημαντική καλλιτεχνική αξία, ή αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά με άνεση και εξίσου αξιόπιστα με τα συμβατικά, αυτά που αγοράζουμε από το εμπόριο.

Αντικείμενα όπως κουρελούδες και πουφ φτιαγμένα από ρετάλια και παλιά υφάσματα, φωτιστικά από πλαστικά πιρούνια, τηλεκάρτες, ξύλο, χαρτί, πίνακες από ανακυκλωμένο ξύλο, τσάντες και πορτοφόλια από πλαστικές αφίσες, κοσμήματα από χαρτί, σύρμα, πλαστικό, καράβια φτιαγμένα από ξύλο και εξαρτήματα από ηλεκτρικές συσκευές, κούκλες για το κουκλοθέατρο από ξύλο και παλιά υφάσματα, είναι μερικά από τα αντικείμενα που είχε την ευκαιρία να δει ο επισκέπτης.

Εκτός από του κιλκισιώτες δημιουργούς όμως είχαμε και συμμετοχές από τη Θεσσαλονίκη, το Πολύκαστρο, εκθέματα μας έστειλαν από την μακρινή Πολωνία και το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας. Λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, τα έργα από την Γερμανία, τη Σουηδία και τη Γαλλία ο επισκέπτης μπορούσε να τα δει μόνο σε φωτογραφίες.

Τα εκθέματα όμως που ίσως περισσότερο τράβηξαν την προσοχή και το ενδιαφέρον ήταν τα μουσικά όργανα (πιάνο, βιόλες, κιθάρες, βιολιά) κατασκευασμένα από «άχρηστα υλικά» όπως χαρτί, ενδύματα και υποδήματα, που μας έκανε την τιμή να μας δείξει ο κατασκευαστής τους από την Κομοτηνή, ο κύριος Χρήστος Τσόνιας. Πέρα από το να τα θαυμάσουμε, είχαμε την ευκαιρία να τα ακούσουμε να παίζουν από μουσικούς που προσκλήθηκαν να τα δοκιμάσουν.

Σχολιάστε