My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Σ.Σ. Μουριών: Εκδήλωση με Γ. Φραγγίδη

Εκδήλωση μετά από συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σ.Σ.Μουριών «ΜΠΕΛΛΕΣ» ως οικοδεσπότη και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» ως φιλοξενούμενου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Σ.Σ.Μουριών.

Επρόκειτο για μία ομιλία – ενημέρωση με θέμα «Αντισύλληψη – Πρόληψη γυναικολογικού καρκίνου» όπου ομιλητής ήταν ο γυναικολόγος χειρουργός Γιώργος Φραγγίδης.

Ο Γιώργος Σαββίδης πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σ.Σ.Μουριών στο καλωσόρισμά του τόνισε ότι είναι η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται στην περιοχή των Μουριών με θέμα τον καρκίνο και ευχαρίστησε τόσο τον σύλλογο καρκινοπαθών όσο και τον γιατρό Γιώργο Φραγγίδη που συνέβαλαν ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος σχετικά με το θέμα αυτό.

Στη συνέχεια η Γεωργία Κολεσιώτου πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της πρόληψης η οποία σώζει ζωές και δήλωσε ότι εκστρατεία ενημέρωσης από πλευράς του συλλόγου συνεχίζεται με ενημερωτικά φυλλάδια που ευελπιστούν να διανεμηθούν σε όλο το νομό.

Αμέσως μετά ο γιατρός Γιώργος Φραγγίδης ανέπτυξε το θέμα της αντισύλληψης και της πρόληψης του γυναικολογικού καρκίνου με λόγια απλά και κατανοητά προβάλλοντας μάλιστα και φωτογραφικό υλικό του οποίου η απεικόνιση βοηθούσε το κοινό αντιληφθεί ακόμη περισσότερο την σημαντικότητα της πρόληψης.

Μετά το πέρας της ομιλίας οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν περισσότερο όσον αφορά στο εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας το οποίο είναι καθαρά αρμοδιότητα των παιδιάτρων και των γυναικολόγων αφού άλλωστε μόνο από αυτούς συνταγογραφείται και παρέχεται δωρεάν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η παρακολούθηση της ομιλίας όχι μόνο από γυναίκες αλλά και από άνδρες, αποδεικνύει ότι τελικά η σωστή πρόληψη δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση αλλά με την σωστή ενημέρωση και των δύο φύλων μπορούν να επιτευχθούν θετικότατα αποτελέσματα.

Οι δύο Σύλλογοι ανανέωσαν το ραντεβού τής συνεργασίας τους για επόμενη εκδήλωση προς επίτευξη των στόχων τους που δεν είναι άλλοι από την ενημέρωση για θέματα υγείας μέσα από τα οποία προάγεται ο πολιτισμός και ευημερούν οι κοινωνίες.

Σχολιάστε