My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Σύσκεψη Γκουντενούδη με τους βουλευτές

Πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου η πρώτη σύσκεψη-συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Χρήστου Γκουντενούδη, με τους τρεις Βουλευτές του νομού μας, Γεώργιο Γεωργαντά, Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου και Θεόδωρο Παραστατίδη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε -στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Κιλκίς- ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη και σ’ αυτήν συμμετείχαν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ.Ανδρέας Βεργίδης και Χρήστος Ανθρακίδης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης «τέθηκαν επί τάπητος» όλα τα μείζονα προβλήματα, που απασχολούν το Κιλκίς και συζητήθηκε διεξοδικά τόσο η υφιστάμενη κατάσταση όσο και η προοπτική για την ευνοϊκή επίλυσή τους.

Ρητή ήταν και η διαβεβαίωση-δέσμευση των Βουλευτών για κοινές επισκέψεις  -μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη- σε Υπουργεία και άλλους δημόσιους φορείς, όποτε απαιτηθεί να προωθηθεί κάποια θέμα της Π.Ε.Κιλκίς.

Στη συνέχεια ο κ.Γκουντενούδης παρουσίασε την κατάσταση του συγκοινωνιακού δικτύου της Ενότητας και υπογράμμισε τη θετική στάση του Υπουργού ΜΑ-Θ κ.Καράογλου στην προώθηση κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου (ΠΑΘΕ) από τον Α/Κ Χαλάστρας μέχρι τον Α/Κ Πολυκάστρου.

Ευρεία συζήτηση ακολούθησε για το υπό κατασκευή τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κιλκίς-Θεσσαλονίκης -από τον Α/Κ Νέας Σάντας μέχρι τον Α/Κ Ασσήρου- όπου η μη ολοκλήρωση των προβλεπόμενων απαλλοτριώσεων αποτελεί τον βασικότερο ανασταλτικό παράγοντα στην ομαλή εκτέλεση του έργου. Αντίθετα, στην φάση της τελικής υλοποίησης (έχει δημοπρατηθεί) έχει εισέλθει το τμήμα από Α/Κ Μαυρονερίου μέχρι την είσοδο της πόλης Κιλκίς. Παράλληλα, στο στάδιο υλοποίησης της μελέτης (έχουν ξεκινήσει οι αναγνωριστικές εργασίες) βρίσκεται το τμήμα της Ε.Ο.Κιλκίς-Προμαχώνα, με τις εργασίες αναβάθμισης-βελτίωσης από τον Α/Κ Μαυρονερίου μέχρι τον κόμβο Δοϊράνης/Δροσάτου.

Μια άλλη αναγκαία οδική σύνδεση είναι αυτή μεταξύ του Πολυκάστρου και της ΒΙ.ΠΕ.Κιλκίς (9 χλμ., ολοκλήρωση του διασυνοριακού δρόμου Δοϊράνης-Ευζώνων), η οποία θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο μετακίνησης μεταξύ του Κιλκίς-Πολυκάστρου.

Επίσης, σε νέο εργολάβο θα ανατεθεί η αποπεράτωση (υπόλοιπο 30% των εργασιών, στο ύψος του Μικρού Δάσους) της νέας ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Ειδομένης.

Συμφωνήθηκε από κοινού να προωθηθεί άμεσα το αίτημα για τη στελέχωση του γραφείου του Ε.Ο.Τ. στον συνοριακό σταθμό Ευζώνων και της παραμονής του υποκαταστήματος του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ στην Αξιούπολη.

Επίσης, συμφωνήθηκε θα ενταθούν οι δράσεις προβολής του εκκλησιαστικού και μοναστηριακού τουρισμού, μιας τουριστικής δραστηριότητας που παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στην Ενότητά μας.

Ο κ.Γκουντενούδης ενημέρωσε τους 3 Βουλευτές για την θετική έκβαση του έργου «κατασκευή στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ Κιλκίς» -το οποίο δημοπρατήθηκε πριν λίγες ημέρες, καθώς και για τις προσπάθειες που γίνονται για την επαναλειτουργία του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων -μέσω ενός νέου φορέα διαχείρισης (πρόταση για τη δημιουργία σταθμού παραγωγής γενετικού υλικού αρωματικών φυτών και δημιουργία πρότυπου φυτωρίου).

Τέλος, μεγάλος μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που μαστίζει το Κιλκίς και την Παιονία. Προς αυτή την κατεύθυνση ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια για την ίδρυση και λειτουργία Ελεύθερης/Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (Ε.Ο.Ζ) εντός των ορίων της Π.Ε.Κιλκίς, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων με ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις. Για το σημαντικό θέμα της Ε.Ο.Ζ. θα διοργανωθούν, σύντομα, νέες συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο κ.α.) αφού ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας.

Σχολιάστε