My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Σύσκεψη για Τελωνείο και ΔΟΥ

2 (2)

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Επιμελητήριο έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του, Παύλου Τονικίδη, συζητήθηκε ένα απ` τα σημαντικά θέματα του νομού, αυτό της πιθανής υποβάθμισης του Τελωνείου του. Παράλληλα τέθηκε κι ένα ακόμα ανάλογης σημασίας θέμα, αυτό που αφορά την μετακίνηση των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικπού απ` τη ΔΟΥ Κιλκίς σ` αυτήν των Αμπελοκήπων.

Στη σύσκεψη συμμετείχε εκτάκτως και ο γεν. γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Θεοχάρης Θεοχάρης, ο οποίος είχε επισκεφτεί προηγουμένως το Τελωνείο Ευζώνων συνοδευόμενος απ` τον βουλευτή Κιλκίς, Γιώργο Γεωργαντά (την πρόσκληση του οποίου αποδέχτηκε, για συμμετοχή στη σύσκεψη) και τον γεν. διευθυντή των Τελωνείων Ελλάδας, Κωνσταντίνο Νηχωρίτη.

Όπως προέκυψε απ` την τοποθέτηση του κ. Θεοχάρη, το Τελωνείο Κιλκίς δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί εντός του έτους, ωστόσο ενδέχεται αυτό να συμβεί απ` το επόμενο, με βάση έναν νέο σχεδιασμό που θ` αρχίσει απ` το ερχόμενο Φθινόπωρο. Πάντως, ο γ. γραμματέας αποδέχτηκε το αίτημα του κ. Γεωργαντά να υπάρξουν ενόψει του σχεδιασμού αυτού διαφανή κριτήρια αξιολόγησης των τελωνείων, τα οποία να συζητηθούν με τους ενδιαφερόμενους φορείς των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα, πρότεινε να επιδιώξουν οι εξυπηρετούμενες απ` το Τελωνείο επιχειρήσεις να ακολουθήσουν τις σχετικές ψηφιακές διαδικασίες για την εξυπηρέτηση τους.

Όσο για τη ΔΟΥ, ο κ. Θεοχάρης κατέστησε σαφές ότι τα δυο τμήματά της θα μεταφερθούν επειδή η υπηρεσία του Κιλκίς είναι μεταξύ των επτά τελευταίων, όσον αφορά τον αριθμό βιβλίων Β΄Κατηγορίας που της αναλογούν, και με βάση το κριτήριο αυτό αποφασίστηκε η μετακίνηση των τμημάτων.

Το θέμα της ΔΟΥ έθεσε στη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΔΙΒΙΠΕΚ, Βασίλης Σεργιαννίδης, ζητώντας παράλληλα να υλοποιηθεί η σύνδεση της ΒΙΠΕ με το σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο όπως τόνισε διέρχεται σε απόσταση 100 μέτρων.

Ο εκπρόσωπος του Τελωνείου Κιλκίς, Δημήτρης Φωτιάδης, αφού ανέφερε ότι στο πρώτο 5μηνο του 2013 είχαμε αύξηση των εξαγωγών κατά 35% και των εσόδων της υπηρεσίας κατά 500.000 ευρώ, τόνισε ότι το προσωπικό των 6 ατόμων – όταν οι οργανικές θέσεις είναι 16 – δεν επαρκεί για τις ανάγκες.

Απ` την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, Δημήτρης Βουλγαράκης, ζήτησε την αναβάθμιση του Τελωνείου, έτσι ώστε να γίνουν νέες επενδύσεις στο νομό μας και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Γκουντενούδης, έκανε λόγο για αποψίλωση υπηρεσιών και εκδήλωση έντονων διαμαρτυριών σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων για το Τελωνείο, λέγοντας χαρακτηριστικά «μην αποφασίζετε για εμάς χωρίς εμάς».

Στη σύσκεψη πήραν επίσης μέρος, η Αναστασία Πάγκου ως εκπρόσωπος της βουλευτού Ειρ. Αγαθοπούλου, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κιλκίς, Κώστας Παπαδόπουλος, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κιλκίς, Βαγγέλης Ιωαννίδης, οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων Κιλκίς και Γουμένισσας, Αθηνά Χαραλαμπίδου και Αθανάσιος Τραχανίδης.

Δελτίου τύπου του ΕΒΕ

Σχολιάστε