My Twitter Feed

30 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Σύσκεψη για Αρχαιολογικό Ευρωπού

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Παιονίας και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και την Π.Ε. Κιλκίς πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους φορείς του Ευρωπού στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα, με θέμα: «Αρχαιολογικός χώρος Ευρωπού – Πρακτικές διαχείρισης».

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επίτευξη της συνεχούς λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου, μέσα από την φύλαξη και την συντήρησή του.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιούνται ήδη παρεμβάσεις, οι οποίες εντός των ημερών περαιώνονται και αναμένεται ότι εντός ολίγου χρονικού διαστήματος θα ανοίξει πάλι ο αρχαιολογικός χώρος Ευρωπού, υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Στο μέλλον προγραμματίζεται έκθεση ευρημάτων στην περιοχή με σκοπό την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ευρωπού στον τουριστικό χάρτη του Δήμου σε Πανελλαδικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και υπεύθυνος πολιτισμού Δημήτριος Μπαβέλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Ευρωπού Κωνσταντίνος Μεμετζής και η πρόεδρος της Δ.Κ. Ευρωπού Καφετζή Ευθυμία. Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς παραβρέθηκαν η προϊσταμένη Στρατούλη Γεωργία και οι συνεργάτες της αρχαιολόγοι Παρχαρίδου Μάγδα και Πουλακάκης Νεκτάριος. Από την Π.Ε. Κιλκίς παρούσα ήταν η περιφερειακή σύμβουλος και υπεύθυνη Πολιτισμού – Τουρισμού Καραμισάκη Μιχαλία.

Επίσης στην συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του ΚΕΠΟΘΕ της Π.Κ.Μ. Μυκωνίου Άννα, ο πρώην δήμαρχος Ευρωπού Κουρτζανίδης Ευθύμιος, η πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Ευρωπού Ειρήνη Σώρ, η πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Σέλευκος» Κουτουπή Ανδριάνα και ο πρόεδρος του Παλαιστικού Συλλόγου «Καραγιάννης» Ευρωπού Μπεαζίδης Αναστάσιος.

Σχολιάστε