My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Σχολείο ενιαίο για όλα τα παιδιά”

Με τίτλο «Σχολείο ενιαίο για όλα τα παιδιά ή διαφοροποιημένο;» η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) εξέδωσε «σε σχέση με τη στάση εκπροσώπων της Κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα» στο Κιλκίς, την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τις «ευεργεσίες» διάφορων βιομηχάνων της περιοχής σε κλίνες ΜΕΘ την περίοδο της καραντίνας, οι οποίες πληρώθηκαν στην πραγματικότητα από την απλήρωτη δουλειά των εργατών του Κιλκίς, και τις οποίες ακόμα δεν είδαμε στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, ήρθε η σειρά του Δημάρχου Κιλκίς και του Υφυπουργού της ΝΔ, να δείξουν το «κοινωνικό τους πρόσωπο».

Μόνο τις τελευταίες ημέρες – εν μέσω κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για την κατάσταση στα σχολεία – είδαμε το Δήμαρχο Κιλκίς να επιθεωρεί μαζί με το διευθυντή εταιρίας ιατρείο σε σχολείο, να προσφέρει μπάλες, αθλητικό υλικό και εξοπλισμό σε άλλα σχολεία και τον Υφυπουργό της ΝΔ να παραδίδει ηλεκτρονικό και τεχνολογικό εξοπλισμό σε γυμνάσια – λύκεια της περιοχής. 

Είναι ξεκάθαρο ότι, αυτές τους οι κινήσεις, επιδιώκουν να «ρίξουν στάχτη στα μάτια» του λαού και να «σώσουν» το προφίλ της κυβέρνησης, μιας και η άσχημη κατάσταση στα σχολεία του νομού δεν μπορεί να κρυφτεί.

          Η αλήθεια είναι ότι αν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στο Κιλκίς ενδιαφέρονταν για όλα τα παιδιά του Κιλκίς, θα διεκδικούσαν όλα τα σχολεία να είναι στελεχωμένα και εξοπλισμένα, σε κανένα σχολείο να μην χρειάζεται να βάζουν οι γονείς το χέρι στην τσέπη για να καλύπτουν πάγιες και έκτακτες ανάγκες ή να αναζητούν χορηγούς.

          Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και αυτά τα «δώρα» με τα χρήματα των λαϊκών οικογενειών δίνονται. Δεν είναι «δώρα» από τις τσέπες του Δημάρχου και του Υφυπουργού, αλλά κονδύλια που προέρχονται από τη φορολογία γονιών και εκπαιδευτικών ή προέρχονται από φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις μεγάλων επιχειρήσεων.

          Η αλήθεια είναι, επίσης, ότι δεν μπορεί να γίνει κατανοητό με ποια κριτήρια επιλέγονται τα σχολεία στα οποία γίνονται οι διάφορες «δωρεές».

Τελικά, το μόνο που εξυπηρετεί η κίνησή τους είναι να καλούν το λαό να λέει και ευχαριστώ από πάνω στην κυβέρνηση, για τα ελάχιστα και ούτε καν τα αυτονόητα.

Το μόνο που εξυπηρετεί η κίνησή τους είναι να ενισχύουν τη λογική του αυτόνομου και διαφοροποιημένου σχολείου, του σχολείου που θα λειτουργεί με χορηγούς και ευεργέτες ή από το πορτοφόλι των γονιών.

Αντί σε όλα τα σχολεία να είναι εξασφαλισμένοι εκπαιδευτικοί, εξοπλισμός και χρηματοδότηση, τελικά θα φτάσουμε στα «προνομιακά» και «μη προνομιακά» σχολεία, στα «καλά» και στα «κακά» σχολεία, στα «πλούσια» και στα «φτωχά» σχολεία.

Αν πραγματικά οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στο Κιλκίς ενδιαφέρονταν για τη μόρφωση όλων των μαθητών του τόπου μας, θα έμπαιναν μπροστά και θα διεκδικούσαν με έργα και όχι στα λόγια:

          Να μην υπάρχει ούτε ένα κενό εκπαιδευτικού, που ακόμα και σήμερα μετά και τη νέα φάση προσλήψεων υπάρχουν κενά.

          Να βρεθούν κτίρια και χώροι ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, εν μέσω δεύτερου κύματος πανδημίας.

          Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, που σήμερα δεν επαρκεί για να είναι εξασφαλισμένη η ολοκληρωμένη καθαριότητα στα σχολεία.

          Να γίνονται μαζικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, και όχι να καλούνται να πηγαίνουν μόνοι τους σε ιδιωτικά κέντρα για εξέταση.

          Να υπάρχει σχολιατρική υπηρεσία στο Κιλκίς, με εξοπλισμένα ιατρεία σε όλα τα σχολεία και κατάλληλο προσωπικό.

Και επιπλέον δεν θα έβγαιναν, όπως ο τομεάρχης παιδείας της ΝΔ στο Κιλκίς, να καταγγέλλει ουσιαστικά τις μαθητικές κινητοποιήσεις και να μιλάει για μονόλογο από την πλευρά των μαθητών, για κλειστά σχολεία και χαμένες ώρες, όταν εδώ και 6 μήνες η κυβέρνηση είναι αυτή που κάνει μονόλογο, χωρίς να ακούει κανέναν, και χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο για την μόρφωση και την προστασία της υγείας των μαθητών για να είναι ανοιχτά, ασφαλή και στελεχωμένα όλα τα σχολεία.

Υπερασπιζόμαστε με όλα τα μέσα την Υγεία και τη Μόρφωση όλων των παιδιών του τόπου μας!

Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή!»

Σχολιάστε