Σχεδιασμός για τη πολ. προστασία
Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023-2024, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.
Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο πρόεδρος του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κιλκίς , κ. Βεργίδης εξέφρασε τη θλίψη του για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο και τη συμπαράστασή του στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.
Ακολούθως ανέπτυξε το σχεδιασμό, τις δράσεις και τα έργα της Π.Ε. Κιλκίς/Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε σχέση με το θέμα της συνεδρίασης. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε πως «μόλις χθες παραδώσαμε προς χρήση το αντιπλημμυρικό έργο στον οικισμό Άγιος Πέτρος στον Δήμο Παιονίας. Ένα έργο που κατασκευάσαμε και δίνει λύσεις στο θέμα των πλημμυρών στην περιοχή».
Επισήμανε δε, πως «η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με νέα εργολαβία που υπογράφηκε στις αρχές Αυγούστου, συνεχίζει τα αντιπλημμυρικά έργα και τον καθορισμό των ρεμάτων σε όλο το νομό με την επίβλεψη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων».
«Η συνεργασία μας με τους Δήμους, τους πολίτες και τις υπηρεσίες είναι συνεχής και αδιάλειπτη για την ιεράρχηση προτεραιοτήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βεργίδης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του συντονισμού και της συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων στην εκτέλεση των έργων και δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας, στην αντιμετώπιση κινδύνων που πιθανά θα προκύψουν.
Επίσης, εξήρε το ρόλο των εθελοντικών οργανώσεων και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη τους για το ζήλο, την οργάνωση και το συντονισμό που επιδεικνύουν σε κάθε επιχείρηση αντιμετώπισης φαινομένων εκτάκτων αναγκών.
Μετέφερε επίσης, τις ευχές των περιφερειακών συμβούλων Νατάσας Σωτηριάδου και Γενοβέφας Ναβροζίδου για καλή χειμερινή περίοδο.
Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και αξιολογήθηκε η ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.
Οι συμμετέχοντες δήλωσαν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα (μηχανικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό) βάση των αντίστοιχων επιχειρησιακών σχεδίων των φορέων που εκπροσωπούν για το βέλτιστο αποτέλεσμα μιας επιχείρησης αντιμετώπισης κινδύνου.