My Twitter Feed

17 Απρίλιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σφόδρα αντι-ΣΥΡΙΖΑ το κλιμάκιο -

Τετάρτη, 17 Απρίλιος, 2019

Νέα προκήρυξη για την Εξισωτική -

Τετάρτη, 17 Απρίλιος, 2019

«Εκτεθειμένοι όσοι βιάστηκαν» -

Τρίτη, 16 Απρίλιος, 2019

Με Αγτζίδη, ο Παπαδημούλης -

Τρίτη, 16 Απρίλιος, 2019

Ιδέες των εθελοντών της Omnes -

Τρίτη, 16 Απρίλιος, 2019

Μονάδες για τα βιοαπόβλητα -

Τρίτη, 16 Απρίλιος, 2019

Στα εγκαίνια της Παιδιατρικής -

Τρίτη, 16 Απρίλιος, 2019

Συμμετέχω: Έτοιμος ο συνδυασμός -

Τρίτη, 16 Απρίλιος, 2019

Σφόδρα αντι-ΣΥΡΙΖΑ το κλιμάκιο

(Βίντεο) Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ κλίμα ήταν αυτό που κυριάρχησε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες Τρίτη το κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ στο Κιλκίς.

Οι  Φίλιππος Σαχινίδης, Μανώλης Όθωνας, Άσπα Γοσποδίνη και Ιωάννης Βαρδακαστάνης, που αποτελούσαν το κλιμάκιο, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στο κυβερνών κόμμα ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα συνεργασίας μαζί του.

Πράγματι, τόσο στη συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Σύσκεψης που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, όσο και στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε στον ίδιο χώρο, αλλά και στις ομιλίες των ανωτέρω στελεχών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, κυριάρχησαν οι «κορώνες» εφ` όλης της ύλης κατά ΣΥΡΙΖΑ και Αλ. Τσίπρα.

Σταχυολογούμε μερικές από τις πιο «φαρμακερές» ατάκες που ακούστηκαν:

-Αυτοί που κατέβαιναν το 2011 στις πλατείες με τη ΧΑ και τη ΝΔ δεν μπορούν να μας κατηγορούν για τη συνεργασία μας με τη ΝΔ, όταν αυτοί συνεργάστηκαν με την ακροδεξιά (ΑΝΕΛ).

-Η αριστερά έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο από την εποχή του Ελ. Βενιζέλου και του «τι Παπάγος, τι Πλαστήρας».

-Ο Τσίπρας δεν μπορεί να μιλάει για προοδευτική συνεργασία επειδή στο κόμμα του δεν υπάρχει τίποτα το προοδευτικό. Εξ` άλλου, δεν ανθίσταται της αριστερής του ταυτότητας.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μόρφωμα που ξεκινά από την ακροδεξιά και φτάνει ως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ ενδιαφέρεται μόνο να πολεμά το ΚΙΝΑΛ.

-Προοδευτικές συμμαχίες με κόμμα που έχει στο ευρωψηφοδέλτιό του την Κουντουρά δεν γίνεται.

Κατά τα άλλα, ο κ. Σαχινίδης προσδιόρισε ως κύριο διακύβευμα των ευρωεκλογών το ποιος θ` αναδειχθεί κυρίαρχη δύναμη στον προοδευτικό χώρο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι να λάβει μεγαλύτερο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προγραμματικές θέσεις

Αναφερόμενα σε προγραμματικές θέσεις του κόμματός τους, τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ τόνισαν και τα εξής:

-Απαιτείται η συγκρότηση ενός προοδευτικού ρεύματος κόντρα στα αδιέξοδα δίπολα του διχασμού.

-Η χώρα χρειάζεται μια νέα εθνική αφύπνιση, αποφόρτιση του πολιτικού κλίματος και συνεννόηση όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων.

-Το ΚΙΝΑΛ διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν μας ενδιαφέρει η εξουσία αν δεν μπορούμε να καθορίζουμε πολιτικές. Επιδιώκουμε ριζική ανατροπή των συσχετισμών.

-Οραματιζόμαστε μια διαφορετική Ευρώπη με το πρόγραμμα των σοσιαλιστών για πραγματική σύγκλιση, βιώσιμη ανάπτυξη, θεσμοθέτηση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, υπουργό Οικονομικών της ΕΕ, μόνο εκλεγμένους στα ανώτατα όργανα, δίκαιη κατανομή των βαρών στο προσφυγικό και κοινή εξωτερική πολιτική.

-Η λιτότητα οδηγεί στην άνοδο της ακροδεξιάς. Πρέπει να ενταφιάσουμε τον νεοφιλελευθερισμό.

– Να θεσμοθετηθεί κοινό ευρωπαϊκό σύνταγμα και να αναθεωρηθεί το Μάαστριχτ.

Δείτε βίντεο από τη GnomiWebTV:

Σχολιάστε