My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Σφαγή” αγροτών απ` το πρόγραμμα βιοκαλλιεργητών

viologikaΑπό τους 790 αγρότες που είχαν υποβάλει στο νομό Κιλκίς αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα για νέους βιοκαλλιεργητές, μόλις οι 90 πήραν έγκριση. 

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του, το μέλος του Τομέα Μακεδονίας Θράκης των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, Βασίλης Σιαμπάνης, υπογραμμίζοντας ότι “οι αγρότες περιμένουν και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παίζει με την υπομονή τους και την οικονομική αντοχή τους”.

Σύμφωνα με τον κ. Σιαμπάνη, μετά από επίκαιρη ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Γιοβανόπουλος, υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, στη Βουλή, στις 19 Νοεμβρίου, με θέμα τη στασιμότητα στο πρόγραμμα για νέους βιοκαλλιεργητές,  η απάντηση τότε του υπουργού ήταν ότι είχαν αξιολογηθεί οι 3000 αιτήσεις της προηγούμενης περιόδου και 14000 καινούργιες αιτήσεις, ενώ έχουν βρεθεί 190.000.000 ευρώ για το πρόγραμμα, πολλά περισσότερα δηλαδή από ότι ήταν αρχικά  υπολογιστεί. Επίσης ο υπουργός είπε ότι από την 26/11/12 θα είναι γνωστά στους γεωργούς τα αποτελέσματα των αιτήσεων.

Από τότε πέρασαν δυο μήνες μέχρι να έρθουν κάποια αποτελέσματα, τα οποία μάλιστα δεν ήταν και αυτά που θα περίμενε ο κάθε ενδιαφερόμενος, με το Υπουργείο να προβάλει ως αιτιολογία της απόρριψης της συντριπτικής πλειοψηφίας των αιτήσεων των αγροτών, ότι η «ευρεθείσα έκταση ΑΕΕ ήταν μικρότερη από την αιτούμενη».

Ως εκ τούτου, ο κ. Σαμπάνης στη δήλωσή του, τονίζει:

“Να υπενθυμίσουμε πως την  αιτούμενη έκταση την προσδιόρισε το ίδιο το υπουργείο μέσω της προεκτυπωμένης αίτησης για κάθε παραγωγό, την οποία τραβούσε το σύστημά από τη βάση δεδομένων της ΑΕΕ 2011 του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν η αιτούμενη προς ένταξη έκταση είναι λάθος, τότε  το λάθος οφείλεται στη βάση δεδομένων τους και σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στον παραγωγό, ή στο γεωπόνο συντάκτη της αίτησης. Τώρα είναι υποχρεωμένοι όλοι όσοι έχουν απορριφτεί να υποβάλουν ένσταση,  κάτι το οποίο θα είναι χρονοβόρο γιατί θα πρέπει να επανεξεταστεί η αίτηση και να ξαναδιορθωθεί εφόσον δικαιωθούν.

Το πρόβλημα που θα υπήρχε το είχαμε τονίσει από την αρχή και φυσικά υπήρχε και η λύση του. Έπρεπε να εγκρίνουν την αίτηση με τα μέτρα τα οποία είχε το υπουργείο, εφόσον έχουν απορριφτεί και αιτήσεις που είχαν ελάχιστη διαφορά με αυτήν της βάσης δεδομένων. Και αν τότε ο ενδιαφερόμενος είχε κάποια ένσταση με τα αναγραφόμενα μετρά να μπορούσε να την υποβάλει για να μπορεί να προχωρήσει και το πρόγραμμα.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να επικρατήσει ένταση στους βιοκαλλιεργητές εφόσον για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται η μερική άγνοια των υπευθύνων ως προς την ελληνική αγροτική πραγματικότητα και αφετέρου η ανευθυνότητα  και ανετοιμότητα του Υπουργείου να υλοποιήσει  σωστά ένα πρόγραμμα τόσο σημαντικό και με τόσο μεγάλη συμμετοχή όπως  η Βιολογική Γεωργία, απωθώντας παράλληλα και όσους νέους γεωργούς θα ήθελαν να ασχοληθούν – κάτι που έχει ανάγκη ο πρωτογενής τομέας της χώρας.”

Σχολιάστε