My Twitter Feed

12 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στον πόλεμο

Με τίτλο “όχι στο πόλεμο, ναι στην ειρήνη”, η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Από την Πέμπτη, οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στο έδαφος της Ουκρανίας, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Η καταδίκη της ρωσικής εισβολής είναι δεδομένη και αυτονόητη, ενώ από την άλλη πλευρά δεδομένη είναι και η ευθύνη των ΗΠΑ και ΕΕ που άνοιξαν το δρόμο στις παραβιάσεις του Διεθνούς Δίκαιου. Η Ε.Ε, ειδικότερα, απέτυχε να αποτρέψει τον πόλεμο, όπως απέτυχε και να εντάξει έγκαιρα τη Ρωσία σε μία πανευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας και ελέγχου εξοπλισμών στη βάση του διεθνούς δικαίου και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Δυστυχώς, την αποτυχία των ισχυρών του πλανήτη να έρθουν σε συνεννόηση και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την πληρώνουν όπως πάντα οι λαοί. Ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων για σφαίρες επιρροής, εδαφικά κέρδη και ενεργειακές εξαρτήσεις, για μια ακόμη φορά, αποτελεί αιτία φτώχειας και προσφυγιάς για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην καρδιά της Ευρώπης.

Η διεθνής κοινότητα και ειδικά η ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα διπλωματικά μέσα- συμπεριλαμβανομένων ισχυρών και στοχευμένων κυρώσεων – για να τερματιστεί άμεσα η εισβολή και να επανέλθουμε στον δρόμο της διπλωματίας, με αποχώρηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από την Ουκρανία. 

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα χρειάζεται να εργαστεί υπέρ της ειρήνης, της αποκλιμάκωσης και της διπλωματίας. Οι νεκροί Έλληνες ομογενείς αναδεικνύουν την ανάγκη για ακόμα πιο ενεργή παρόμοια παρουσία στο Ουκρανικό. Η ξεκάθαρη καταδίκη της Ρωσικής εισβολής και της παραβίασης του διεθνούς δικαίου δεν πρέπει να σημαίνει κινήσεις ελληνικής συμμετοχής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις παρά μόνο στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και στην στήριξη των προσφύγων.

Αυτήν τη στιγμή κάθε προοδευτικός πολίτης δεν μπορεί παρά να αντιδράσει και να διαδηλώσει ενάντια στις πολεμικές επιχειρήσεις κάθε είδους.
Ο πόλεμος δεν είναι λύση. Ο πόλεμος είναι το πρόβλημα. Λύση αποτελεί μόνο η φιλία και η ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Η Ουκρανία απειλείται αυτήν τη στιγμή να εισέλθει σε μια παρατεταμένη αστάθεια που μπορεί να κρατήσει για χρόνια. Μαζί με την Ουκρανία ο κόσμος βρίσκεται μπροστά σε μια νέα κλιμάκωση των ανταγωνισμών, την οποία θα πληρώσουν πολύ ακριβά οι λαοί της Ευρώπης.

Δημιουργείται, δε, ένα επικίνδυνο προηγούμενο που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα κύμα στρατιωτικών επεμβάσεων και αποσχίσεων και σε άλλες περιοχές, βάζοντας ακόμα περισσότερους ανθρώπους στον φαύλο κύκλο του αίματος.

Αυτήν τη στιγμή εμφανίζεται ξανά αναγκαία η δημιουργία ενός παγκόσμιου ειρηνιστικού κινήματος που θα ανακόψει τις πολεμικές επιχειρήσεις κάθε είδους. Οι λαοί χρειάζονται ένα τέτοιο κίνημα που θα ανασχέσει την υλική και ηθική τους κατάπτωση.

Λέμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Λέμε ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.Για να νικήσει η ΖΩΗ.”

Σχολιάστε