My Twitter Feed

13 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σόου στο Νοσοκομείο! -

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2022

Με σπίτι πάλι το ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς -

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, 2022

Η συμμετοχή Γεωργαντά στη ΔΕΘ -

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, 2022

Παιονία: Ιδού τα μεγάλα θέματα -

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2022

Αδελφοποίηση με 5 δήμους της Ιταλίας -

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2022

Κιλκίς: Επέστρεψε η μεγάλη γιορτή! -

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2022

Χάνουμε ως νομός έδρα στη Βουλή; -

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2022

Από το Κιλκίς, τώρα και στις ΗΠΑ! -

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σόου στο Νοσοκομείο!

Για “άλλο ένα κυβερνητικό σόου στο Νοσοκομείο Κιλκίς” με “αποσιώπηση και ανακρίβειες για τα προβλήματα και τις ελλείψεις”, κάνει λόγο η Επιτροπή Υγείας της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Αγαθόπουλος, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στο ΓΝΚ κυβερνητικού κλιμακίου, έχει ως εξής:

“Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες ενός κυβερνητικού σόου στο Νοσοκομείο Κιλκίς με την επίσκεψη του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη.

Ήταν εμφανής η προσπάθεια των Υπουργών και του κ. Διοικητή όσο και ορισμένων προθύμων Γιατρών και Συνδικαλιστών, να ωραιοποιήσουν μια κατάσταση την οποία βιώνει ο λαός του Κιλκίς και η οποία απέχει παρασάγγας από την καθημερινή πραγματικότητα.

Τα όποια βήματα έχουν γίνει για την δημιουργία της ΜΕΘ και την εκπόνηση της ρυθμιστικής μελέτης για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου, δεν μπορούν να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρεία και κλινικές που έχουν κλείσει και σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Η ψευδής αναφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου ότι σήμερα απασχολούνται στο Νοσοκομείο 119 γιατροί ( μόνιμοι – επικουρικοί – αποσπασμένοι ) απαντήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΝΙΚ ότι οι αριθμοί είναι τελείως διαφορετικοί. Οι μόνιμοι είναι 51, οι επικουρικοί 10, οι μετακινούμενοι 11 και οι ιδιώτες 10. Σύνολο δηλ 82. Ταυτόχρονα αποσιωπάται επίσης εσκεμμένα το γεγονός ότι η μετακίνηση και η απόσπαση αυτών των ιατρών στο Νοσοκομείο στερεί τις υπηρεσίες των από άλλες δομές, όπου ανήκουν οργανικά ( κέντρα υγείας – αγροτικά ιατρεία) και η κατάντια του ΕΣΥ είναι να χρησιμοποιεί και ιδιώτες γιατρούς σε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ. Η μείωση της δαπάνης για την υγεία τα δύο τελευταία χρόνια κατά 800 εκατομμύρια ευρώ, είναι ενδεικτική των προθέσεων της Κυβέρνησης.

Απαντήσεις για την πλήρωση των κενών θέσεων, στις ήδη λειτουργούσες κλινικές και την επαναλειτουργία των ιατρείων και των κλινικών που έχουν κλείσει ή υπολειτουργούν από το 2010 ( Δερματολογικό ιατρείο – Γναθοχειρουργική κλινική – Παθολογοανατομικό τμήμα – πνευμονολογικό ιατρείο- ουρολογική κλινική – εργαστήριο ύπνου – Νευρολογική κλινική – υπολειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής) δεν δόθηκαν παρά μόνο ευχολόγια για έναν μικρό αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που προκηρύχθηκαν πρόσφατα. Η δε εξαγγελία ότι εντός 10 ημερών θα εγκατασταθεί ο καινούργιος αξονικός τομογράφος, είναι χωρίς πρακτικό αντίκρισμα όταν δεν υπάρχει η επάρκεια σε προσωπικό με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σε 24ωρη βάση παρά μόνο τα πρωινά και κάνοντας λίγες εφημερίες τον μήνα. Τα σοβαρά περιστατικά δηλαδή θα πρέπει να περιμένουν η να διακομιστούν στην Θεσσαλονίκη.

Όπως επίσης καλές οι φωτογραφίες στα αμπαλαρισμένα ακόμη κρεβάτια της ΜΕΘ, όμως μονάδα εντατικής θεραπείας με 2-3 γιατρούς και χωρίς έμπειρο προσωπικό όταν από τους 6 που στάλθηκαν για εκπαίδευση οι μισοί αρνήθηκαν, δεν νοείται.

Το τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) πεισματικά παραμένει με έναν εργαζόμενο όταν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ο αριθμός των εργαζομένων είναι τουλάχιστον δύο για να μπορεί το τμήμα να ανταποκριθεί στοιχειωδώς.

Το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων άλυτο χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ, για να μπορούν να λειτουργήσουν τα χειρουργεία.

Οι μεγαλοστομίες οι θεατρινισμοί και οι κορώνες για την σπουδαιότητα του Νοσοκομείου Κιλκίς, ως περιφερειακό νοσοκομείο το οποίο θα μπορούσε να συνδράμει στις ανάγκες του μεγάλου αστικού κέντρου στην Βόρεια Ελλάδα την Θεσσαλονίκη, δεν μπορούν να υλοποιηθούν εάν δεν υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα κλινικών, ιατρείων και τμημάτων πλήρως στελεχωμένο. Η προεκλογική στάχτη στα μάτια των συμπολιτών μας ήταν εμφανής πέρα για πέρα και τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς έχουν τελειώσει.

Όπως επίσης καμία απάντηση δεν δόθηκε για το πότε θα λήξει η τιμωρητική πολιτική για όσους υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας, απομακρύνθηκαν για πάνω από ένα χρόνο από τις θέσεις τους στις διάφορες δομές υγείας.

Η ανικανότητα δε διαχείρισης των προβλημάτων του Νοσοκομείου έχει και τοπικά χαρακτηριστικά, όπως αυτό της ανακαίνισης των εξωτερικών ιατρείων, από δωρεά χρημάτων από την προηγούμενη ακόμη Δημοτική Αρχή, η οποία δεν προχωράει εδώ και 4 χρόνια διότι δεν αναλαμβάνει κανείς την επίβλεψη του έργου.

Ή κατάσταση της οροφής των χειρουργείων να στάζει σε κάθε νεροποντή και να τοποθετούνται κουβάδες για την συλλογή των υδάτων, δεν περιγράφεται.

Καμία φυσικά συζήτηση δεν γίνεται για την εργολαβική σπατάλη από την έλλειψη πλυντηρίων και τις συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την φύλαξη.

Τέλος η σύγκριση με την περίοδο διοίκησης του Νοσοκομείου επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ με πλήρεις μνημονιακές δεσμεύσεις, μετά από 4 χρόνια δεν πουλάει πλέον. Οι ευθύνες είναι ακέραιες αυτής της διοίκησης του κ. Ανδρίτσου και αυτής της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.”

Σχολιάστε