My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση μ` αγρότες του Κιλκίς

Η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη ΑγαθοπούλουΗ βουλευτής Κιλκίς , Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου και αντιπροσωπεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν προχθές  Δευτέρα 1 Οκτωβρίου με αγρότες και κτηνοτρόφους σε Τέρπυλλο και Χέρσο.

Οι γεωργοκτηνοτρόφοι κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν τόσα στο ακριβό κόστος (καύσιμο, σπόρος, λίπασμα) όσο και στη χαμηλή τιμή που τελικά πωλούν τα προϊόντα τους. Τόνισαν ότι μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε πολιτική βούληση για να γίνουν ενέργειες που θα έδιναν  ώθηση στην αγροτική παραγωγή, δεν υπήρξε καθοδήγηση από την πολιτεία προς τους αγρότες, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε σήμερα να έχουμε μειωμένη πρωτογενή παραγωγή.

Η κ. Αγαθοπούλου τόνισε ότι ναι μεν δεν υπήρξε αγροτική πολιτική τα προηγούμενα χρόνια, που να εστιάζει στην παραγωγή, αλλά ούτε έχουμε δείγματα τέτοιας πολιτικής από την σημερινή κυβέρνηση. Η βουλευτής σημείωσε ότι εφ’ όσον η Πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για να αναδείξει την αγροτική παραγωγή ως έναν από τους βασικούς τομείς ανάπτυξης της χώρας, το βάρος πέφτει στους αγρότες και στις δικές τους πρωτοβουλίες. Πρέπει οι αγρότες να αρχίσουν να παράγουν ξανά , πρέπει να συνενωθούν σε συνεταιρισμούς, όχι όμως με τη λειτουργία που ξέραμε όπως σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ανασυγκρότησης των συνεταιρισμών που θα λειτουργούν από τα κάτω προς τα επάνω, δημοκρατικά και με ισότιμα μέλη. Μέλημα των συνεταιρισμών αυτών θα πρέπει να είναι όχι μόνο η συλλογή των προϊόντων, αλλά και η καθετοποίηση της παραγωγής, μέχρι το τελικό προϊόν.

Τόνισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του αναδασμού της γης και υπέρ του μητρώου αγροτών, που τόσα χρόνια εξαγγέλλεται αλλά δεν υλοποιείται, και υποστηρίζει μια διαφορετική αγροτική πολιτική στο σύνολό της, που θα δίνει πρόσβαση σε όλες και σε όλους που θέλουν να παράγουν, προσαρμοσμένη στις τοπικές ανάγκες και τους εδαφικούς περιορισμούς κάθε περιοχής.

Ο υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς. Παναγιώτης Τσομπανίδης. δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει όλα τα θέματα που αναπτύχθηκαν στις δύο συναντήσεις, στην σύσκεψη που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτώβρη στην Αθήνα και αφορά στην επεξεργασία των θέσεων για την αγροτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Σχολιάστε