My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Ν. Καβάλα και Σιωνίδη

(Βίντεο) Στο πλαίσιο περιοδειών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα με αφορμή τη ΔΕΘ, αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον βουλευτή και τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργο Ψυχογιό, τη βουλευτή Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, τον πρώην υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο, τον πρώην προϊστάμενο του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Γιώργο Αγγελόπουλο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη και το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Νέα Καβάλα.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που υπάρχουν μετά την έλευση άνω των 1000 προσφύγων από το ΚΥΤ της Μόριας, οι οποίοι προστέθηκαν στους ήδη 900 που φιλοξενούνταν στο ΚΦΠ Ν. Καβάλας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Γιώργος Ψυχογιός στάθηκε στα ζητήματα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων και στην αναστολή της εγκυκλίου χορήγησης του ΑΜΚΑ αναφέροντας:

«Έχουν συσταθεί Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ) και τάξεις υποδοχής σε σχολεία της χώρας. Είναι ένα πρόγραμμα που τρέχει από το 2016 με ιδιαίτερη επιτυχία και πρέπει να συνεχιστεί.

Επίσης, οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες που δεν τους χορηγείται ΑΜΚΑ μένουν μετέωροι όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, με σαφείς αρνητικές προεκτάσεις και σε πολλούς άλλους τομείς όπως π.χ. την εγγραφή τους στα σχολεία αλλά και την εργασιακή τους ένταξη στο μέλλον».

Τέλος, επισήμανε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός αυτοτελούς Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο θα έχει την γενική ευθύνη όλων των ζητημάτων που αφορούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες καθώς είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα που διαπερνά οριζόντια πολλές αρμοδιότητες πολλών υπουργείων. Σημείωσε δε, ότι “η κατάργηση του αυτοτελούς Υπουργείου και η υπαγωγή του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποτελεί γεγονός, το οποίο φανερώνει την αντίληψη της ΝΔ για αντιμετώπιση του συνόλου των ζητημάτων στο προσφυγικό – μεταναστευτικό με όρους καταστολής”.

Από τη πλευρά της η κ. Αγαθοπούλου υπογράμμισε ότι «η κατάσταση στο προσφυγικό είναι έκρυθμη και η ΝΔ δε φάνηκε να είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει». Συνέχισε δε, εστιάζοντας στη στάση των μόνιμων κατοίκων της Παιονίας σημειώνοντας:

«Ο τοπικός πληθυσμός και σε παλαιότερες περιόδους προσφυγικής κρίσης, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε την αλληλεγγύη του τόσο στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων της Ν. Καβάλας και του Χέρσου όσο και στην Ειδομένη. Σε αυτούς τους ανθρώπους χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά και μια αναγνώριση των δικών τους αναγκών.

Οφείλει η κυβέρνηση της ΝΔ, εάν συνεχίσει να χρησιμοποιεί το ΚΦΠ της Ν. Καβάλας να χρηματοδοτήσει την δημιουργία έργων υποδομής, ύδρευσης, αποχέτευσης και καθαριότητας.

Το θέμα της ύδρευσης είναι ιδιαίτερα σοβαρό, διότι ο ίδιος αγωγός χρησιμοποιείται από τους κατοίκους και για οικιακή χρήση και για αγροτοκτηνοτροφικές δραστηριότητες. Καθώς επίσης πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για την αποκομιδή των απορριμμάτων με ευθύνη του Δήμου ώστε να ενισχυθεί και η τοπική αυτοδιοίκηση αναβαθμίζοντας τον στόλο των απορριμματοφόρων».

Κλείνοντας ανέφερε: «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης ώστε να διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και για την ομαλή συνύπαρξη τους με τον τοπικό πληθυσμό.»

Δείτε βίντεο της GnomiWebTV από την επίσκεψη

Σχολιάστε