My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Μνήμη σημαίνει αντίσταση

polytexneioΑνακοίνωση με τίτλο «μνήμη σημαίνει αντίσταση» εξέδωσε η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Σαράντα τρία χρόνια συμπληρώνονται από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σαράντα τρία χρόνια μετά, η αντιδικτατορική πάλη μάς υπενθυμίζει πως η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή κατακτιέται με αγώνες και θυσία. Τον Νοέμβριο του ’73 η νεολαία και ο ελληνικός λαός πάλεψαν με σθένος και αυταπάρνηση απέναντι στην τυραννία της χούντας βροντοφωνάζοντας Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία και απέδειξαν πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν δίνονται ποτέ.

Σε μια συγκυρία που δοκιμάζεται η δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη η εξέγερση του 1973 είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής  συλλογικής δράσης, πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή. Τα οράματα, οι αγώνες και οι στόχοι του παρελθόντος δεν πρέπει να ξεχαστούν αλλά να είναι το ορόσημο στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, το οφείλουμε σε όλους όσους αφιέρωσαν τη ζωή τους για να υπάρξει δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.”

 

 

Σχολιάστε